شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز؛ «امین کلاهدوزان» رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در یک گفتگوی تلویزیونی با اشاره به رشد شتابان تجارت الکترونیکی در دو سال گذشته، گفت: در دو سال گذشته رشد بسیار بسیار مطلوبی در کشور مشاهده شد، به شکلی که در سال گذشته رشد ۷۴ درصدی را تجربه کردیم که بالغ به ۳۲۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی شرکتهای تجارت الکترونیکی بود.
وی در ادامه تصریح کرد: در سال جاری نیز رشد ۵ماهه اول سال نشان میدهد که امسال هم همین رشد را شاهد هستیم و این روند مثبت ادامه دارد. رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در ادامه این گفتگوی زنده تلویزیونی، اظهار داشت: از لحاظ تعدادی و همچنین اقبال مردم به حوزه تجارت الکترونیکی، تعداد تراکنشهای خرید توسط مردم یک رشد ۳۴ درصدی در سال ۱۴۰۲ را داشته است. وی با اشاره به تعداد شرکتهای تجارت الکترونیکی دارای اینماد، گفت: در حال حاضر بیش از ۲۵۰ هزار شرکت فعال در حوزه تجارت الکترونیکی دارای نشان اینماد هستند و شناسنامه کسب و کارها اکنون در دسترس کاربران می باشد.
کلاهدوزان در ادامه، افزود: در مقام مقایسه از نظر تعداد در ۵ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۲۱درصد رشد در این حوزه تجربه شده است، سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۴۱ هزار شرکت، سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۱۰هزار شرکت بود و اکنون به تعداد ۲۵۰ هزار شرکت دارای اینماد رسیده ایم.
وی در پایان با اشاره به اینماد، گفت: اینماد شناسنامهای را برای هر کسب و کار تشکیل میدهد و بر اساس آن شناسنامه، مردم میتوانند تعداد شکایاتی که آن کسب و کار داشته، احیاناً اگر تعلیق شده و سابقه آن کسب و کار، آدرس، صاحب امتیاز و غیره را مشاهده کرده و در نهایت بر اساس جمیع این اطلاعات میتوانند تصمیم بگیرند که از این کسب و کار خرید کنند یا خیر.
ضرورت ایجاد روابط باز با دیگر کشورها
کیوان نقره کار، کارشناس فناوری
زیرساخت های فناورانه باید ایجاد شود. از این طریق این شرکتها به راحتی خواهند توانست دانش خود را به روز کنند و از روابط با دیگر کشورها انتقال فناوری تحقق پیدا کند. با بهبود روابط با دیگر کشورها دانش روز در اختیار دانش بنیان ها قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است در هر حوزه ای که تولید وجود دارد نیاز به روابط باز با دیگر کشورها هستیم.
این اتفاق مختص به دانش بنیان ها نمی شود. تولید و صادرات باید از طریق بهبود روابط با دنیا توسعه پیدا کند. البته محصول دانش بنیان چون قابلیت یک محصول نوآورانه، خاص و منحصر به فرد را داراست، می تواند یک موقعیت کم نظیر برای رونق تولید را به همراه داشته باشد.
فعالیت کسب و کارها در فضای مجازی نیازمند اعتماد و اطمینان متقابل بین کاربران است و اینماد نشانی است که این بستر را برای طرفین فراهم میسازد و با اینماد دو امکان فراهم میشود اول آنکه به کاربران اطمینان میدهد تا با خیال آسوده نسبت به خرید محصول یا خدمات اقدام کنند و مطمئن باشند که در صورت وقوع تخلف میتوانند به پشتوانه این نشان پیگیریهای لازم را صورت دهند دوم آنکه دارنده این نشان با اطمینان از بستری که فراهم آمده است، موفق به امتیاز و برتری نسبت به دیگر رقبای خود شده تا در فضایی با اطمینان بیشتر در حوزه فعالیت خود ادامه مسیر دهد و موفق به کسب درآمد با اجرای سیاست برد – برد خواهند شد.
هر پیشرفتی در دنیای فناوری و هوش مصنوعی میتواند زمینهساز رشد بیشتر اقتصاد دیجیتال در جهان شود. بهرهگیری از تکنولوژی در اقتصاد میتواند بر شاخصهای مهم اقتصاد ملی، مانند اشتغال یا تولید ناخالص داخلی تاثیر داشته باشد. به همین دلیل، سالها است که کشورهای مختلف دنیا توسعه اقتصاد دیجیتال را بهعنوان یک هدف مهم در نظر گرفته و برای آن برنامهریزی میکنند. دلایل متعددی برای توجه کشورهای مختلف دنیا به توسعه اقتصاد دیجیتال مطرح شده است. یکی از دلایل اصلی آن نقش موثری است که این اقتصاد میتواند در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشورها ایفا کند.