صفحه اصلی / اسلایدر / چین؛ بزرگ‌ترین مقصد کالاهای صادراتی است/رونق صادرات غیرنفتی کشور
چین؛ بزرگ‌ترین مقصد کالاهای صادراتی است/رونق صادرات غیرنفتی کشور

چین؛ بزرگ‌ترین مقصد کالاهای صادراتی است/رونق صادرات غیرنفتی کشور

کسب و کار نیوز - توسعه روابط تجاری و افزایش صادرات و ارزآوری برای کشور از جمله موضوعاتی است که در دوره‌های مختلف ریاست جمهوری به آن اشاره شده و همگان از ضرورت تحقق آن سخن گفته‌اند اما در اجرا، با فراز و فرود و موانعی مواجه شده‌اند. از جمله عواملی که می‌توانند رشد اقتصادی رشد اقتصادی پایدار و بالا را برای کشورها به ارمغان آورند، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و تجارت خارجی است. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی می‌تواند به‌عنوان مکملی برای نهاده‌های مالی داخلی و ابزاری برای رسیدن به هدف رشد اقتصادی باشد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، هم‌چنین سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به دلیل مزیت‌های متعدد از جمله انتقال تکنولوژی، دانش روز و ایجاد اشتغال، از مطلوبیت زیادی برخوردار است. از طرف دیگر گسترش روابط تجاری می‌تواند موجب افزایش سرعت انتشار تکنولوژی شده، که این امر نیز همراه با رقابت بین‌المللی می‌تواند، سبب افزایش بهره‌وری شرکت‌های داخلی و به دنبال آن رشد اقتصادی شود.

گمرک جمهوری اسلامی ایران طی گزارشی، آمار تجارت خارجی پنج ماهه ابتدایی سال جاری را منتشر کرد که براساس آن چین بزرگ‌ترین مقصد کالاهای صادراتی ایران در این بازه زمانی است. به گزارش ایسنا، از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه، میزان صادرات قطعی کالاهای غیر نفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۶۰ هزار و ۵۱۲ تن و به ارزش ۲۱ هزار و ۹۳۳ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۷.۲۷ درصدی در وزن و افزایش ۱۰ درصدی در ارزش دلاری را نشان می‌دهد.

براساس این گزارش، طی پنج ماهه نخست امسال، بیش‌ترین میزان صادرات کشور به مقصد چین با رقمی بالغ بر پنج هزار و ۹۲۹ میلیون دلار و سهمی ۲۷.۰۳ درصدی از کل ارزش صادرت گمرکی ایران به کشورهای خارجی دارد.

همچنین، پس از چین، عراق با چهار هزار و ۵۷۹ میلیون دلار و سهم ۲۰.۸۸ درصدی، امارات متحده عربی با دو هزار و ۹۲۵ میلیون دلار و سهم ۱۳.۳۴ درصدی، ترکیه با دو میلیون و ۱۳۲ میلیون دلار و سهم ۹.۷۲ درصدی و در نهایت افغانستان با ۸۹۳ میلیون دلار و سهم ۴.۰۷ درصدی از ارزش کل صادرات ایران به کشورهای خارجی در جایگاه دوم تا پنجم قرار گرفته‌اند.

گفتی است؛ طی پنج ماهه نخست سال جاری، میزان ترانزیت خارجی کشور به وزن ۹ هزار و ۶۱۰ هزار تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵۲.۸۶ درصد، رشد داشته است.

 

شرایط توسعه اقتصاد و رشد تولید

مسعود دانشمند، اقتصاددان

تولید مبنای اصلی رشد و توسعه کشورهایی است که امروز از آنها به عنوان کشورهای توسعه یافته و کشورهای ثروتمند یاد می شود. در این بین سرمایه گذاری فاکتور مهمی به شمار می رود. سرمایه گذاری در تولید باید رونق بگیرد. سرمایه‌گذاری که نباشد، یعنی تولید، رشد اقتصادی و اشتغال نیست. همه این موارد باهم است.

زمانی که سرمایه‌گذاری نداریم، اشتغال هم نخواهیم داشت. به دنبال آن میزان تولید پایین می‌آید و در نتیجه نرخ رشد هم کاهش پیدا می‌کند. براین اساس هنگامی که نرخ اشتغال و رشد اقتصادی را نگاه می‌کنید، حاکی از عدم سرمایه‌گذاری در کشور است. اگر پول وارد کشور شود و با برنامه باشد، مشکلات را درمان می‌کند. اگر بی‌برنامه باشد مثل پول‌های قبلی بی‌تأثیر خواهد ماند. ما باید مشخص کنیم که کدام بخش صنایع قرار است این پول را بگیرد.

ما باید بتوانیم ظرفیت کارخانه‌ها را پر کنیم تا با افزایش تولید اثری بر روی قیمت کالاها گذاشته شود. واردکردن شوک به بازارها گرفتاری ایجاد می‌کند. ما باید با یک شیب ملایم قیمت ارز را مدیریت کنیم تا به ‌مرور و بدون شوک ارزان شود. این اتفاق اگر رخ دهد مقاومت‌های بازارها نیز شکسته می‌شود.

اقتصاد کشور باید به گونه ای روشن و شفاف باشد یعنی صادرکننده و واردکننده و حتی مردم دورنمای روشنی از قیمتها، وضعیت تعادلی در بازار داشته باشند درغیر این صورت وجود هر گونه غیر شفافیت و پیچیدگی ها در امر تجارت خارجی مانع بهبود وضعیت اقتصادی و به تبع آن کسب و کار مردم می شود. رونق تجارت خارجی موضوع بسیار مهمی است که باید در دستور کار دولت چهاردهم قرار بگیرد. این موضوع بدین جهت حائز اهمیت است تا زمانی که تجارت خارجی رونق نگیرد شاهد رونق گرفتن کار و کاسبی و ایجاد اشتغال در کشور نخواهیم بود.

رشد اقتصادی پایدار بر مبنای تولید ملی شکل می‌گیرد به این معنا که بتوانیم کالایی را تولید کنیم که در بازار جهانی قیمت مناسب داشته باشد و آن را با سود قابل توجهی به فروش برسانیم و بازار هم برای کالا مورد نظر تا ۱۰ سال آینده قابل پیش‌بینی باشد. به طور کلی سرمایه گذاری در اقتصاد یک شرط مهم برای توسعه اقتصاد و رشد تولید است. برای اینکه کشوری توسعه یافته شوید، نیازمند سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصاد هستید، چرا که بدون سرمایه گذاری رشد و توسعه ای در اقتصاد اتفاق نمی افتد.

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.