به گزارش کسب و کار نیوز ، موحدی بک نظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی در گفت وگویی با اشاره به پیشرفت قریب به صد درصد وضعیت سامانه مؤدیان، گفت: این به این معناست که سامانه مؤدیانی که بایستی قابلیت دریافت صورتحسابهای الکترونیک را از مؤدیان مشمولشان میداشت، از این قابلیت برخوردار است و میتواند دریافت صورتحسابهای الکترونیک را به خوبی انجام دهد. تقریباً قریب به ۱۸۷ هزار و ۴۲۴ مؤدی حقیقی و حقوقی صورتحسابهای الکترونیکی به سامانه ما ارسال میکنند که از این میان تقریباً حدود ۱۴۸ هزار و ۳۷۱ مؤدی، مؤدی شخص حقوقی است و حدود ۴۰ هزار مؤدی هم مؤدی شخص حقیقی است که به ارسال صورتحسابهای الکترونیک میپردازد.
سخنگوی سازمان مالیاتی گفت: قریب به ۲ میلیارد و ۵۰۰ هزار صورتحساب به شکل تجمیعی توسط مؤدیان ما به سامانه مؤدیان ارسال شده که این پیشرفت، پیشرفت بسیار بسیار خوبی است اشخاص حقوقی که د ارسال صورتحساب میکنند نسبت به کسانی که صورتحساب فروش دارند اصطلاحاً به عنوان یک مؤدی بالقوه صورتحساب فروش دارند اگر بخواهیم این نسبت را بگیریم، این نسبت تقریباً بین اشخاص حقیقی و حقوقی نزدیک ۷۰ درصد است یعنی ۷۰ درصد مؤدیانی که به طور بالقوه در دورههای گذشته مالیات بر ارزش افزوده دارای صورتحساب فروش بودند و اطلاعات در نزد سازمان امور مالیاتی داشتند امروز از طریق صورتحسابهای الکترونیک و از طریق سامانه مؤدیان صورتحسابهایشان را برای ما ارسال میکنند.
وی افزود، اگر از جهت سهم مبادلات هم بخواهیم بگویم که چه سهمی از مبادلات را این شکل میدهد، ما برای اولین دوره در دوره چهارم سال ۱۴۰۲ یعنی دوره چهارم مالیات بر ارزش افزوده سال ۱۴۰۲ برای اولین دوره سامانه مؤدیان به مرحله بهره برداری رسید یعنی آن صورتحسابهای الکترونیکی که مؤدیان ارسال کرده بودند در اظهارنامه پیش فرضشان قرار گرفت، اگر بخواهیم آن را مبنا قرار دهیم بیش از ۴۰ درصد فروشهایی که اظهار شده توسط مؤدیان مستند به صورتحسابهای الکترونیک بوده و بالغ بر ۳۳ درصد خریدها مستند به صورتحسابهای الکترونیک بوده که به نظر بنده پیشرفت بسیار خوبی را شاهدش هستیم و ان شاءالله در دورههای آتی و این دورهای که شروع شده یعنی دوره اول مالیات بر ارزش افزوده سال ۱۴۰۳ ان شاءالله شاهد پیشرفت بیشتری خواهیم بود.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که چه میزان از مودیان صورتحساب الکترونیکی صادر نکردند؟ گفت: چون سه نوع صورتحساب الکترونیکی داریم، اگر مبنای سامانه مؤدیان را به این شکل بگیریم، صورتحساب نوع یک، که واجد مؤلفههای هویتی خریدار هم هست، صورتحساب نوع دو، که اطلاعات مربوط به اقلام کالا هست، اما واجد مؤلفههای هویتی و اقلام هویتی خریدار نیست و صورتحساب نوع سه، که این صورتحساب همان رسید دستگاههای پُزی است که افراد دارند از آن استفاده میکنند. اگر ما هم صورتحسابهای نوع یک، نوع دو و نوع سه را بخواهیم در نظر بگیریم اطلاعات مربوط به فاکتورهای نوع سه یا صورتحسابهای نوع سه که صورتحسابهای دستگاههای کارتخوان باشد از بانک مرکزی سامانه مؤدیان دارد دریافت میکند. بنابر این یک عدد بالای ۹۰ درصد را ما شاهدیم که ملحق شدند به سامانه مؤدیان اگر بخواهیم بگوییم.