صفحه اصلی / اسلایدر / تامین ارز از ۲۰ میلیارد دلار گذشت/افزایش درآمدهای ارزی کشور
تامین ارز از ۲۰ میلیارد دلار گذشت/افزایش درآمدهای ارزی کشور

تامین ارز از ۲۰ میلیارد دلار گذشت/افزایش درآمدهای ارزی کشور

کسب و کار نیوز- طبق اعلام بانک مرکزی، در سه ماهه نخست امسال درآمدهای ارزی کشور به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسیدهو طی این مدت تراز تجاری کشور معادل ۵۱.۳ درصد نسبت به مقطع مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز ، تحولات بازرگانی خارجی نشان می‌دهد در سه ماهه نخست امسال صادرات نفتی و غیر نفتی کشور به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با صادرات ۲۱.۵ میلیارد دلاری مدت مشابه سال گذشته چهار میلیارد دلار ( ۱۸.۶ درصد) افزایش یافته است.

گفتنی است؛ تراز تجاری کشور نیز در سه ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۵۱.۴ درصدی از ۷.۴ میلیارد دلار به ۱۱.۲ میلیارد دلار رسیده است. همچنین از ابتدای سال جاری تا ۲۴ تیرماه بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. چندی پیش نیز بانک مرکزی از افزایش ۴ میلیارد دلاری درآمدهای ارزی کشور در فصل بهار سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: درآمدهای ارزی کشور در سه‌ماهه نخست امسال به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسیده است.

بانک مرکزی اعلام کرد: تحولات بازرگانی خارجی نشان می‌دهد در سه‌ماهه نخست امسال صادرات نفتی و غیرنفتی کشور به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با صادرات ۲۱.۵ میلیارد دلاری مدت مشابه سال گذشته، ۱۸.۶ درصدی افزایش یافته است. تراز تجاری کشور نیز در سه‌ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۵۱.۳ درصدی از ۷.۴ میلیارد دلار به ۱۱.۲ میلیارد دلار رسیده است. بانک مرکزی همچنین ۱۷ میلیارد و ۴۱۷ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی از ابتدای سال جاری تا ۸ تیرماه تامین کرده که ۳ میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار ارز سهم کالاهای اساسی و دارو بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی نیز از افزایش ذخایر ارز و طلای کشور خبر داد و گفت: تخصیص و تامین ارز برای تولید هر سال صعودی شده است. محمدرضا فرزین اظهار داشت: یکی از اهداف اساسی ما افزایش ذخایر ارزی بانک مرکزی بوده و اطمینان می‌دهم که ذخایر آزاد ارزی و ذخایر طلای بانک مرکزی در حال افزایش است.

وی افزود: با ایجاد مرکز مبادله ارز و طلای ایران، ارز کالاهای اساسی را با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بر اساس مصوبه مجلس و تامین ارز سایر کالاها را با نرخی در یک کانالی که متغیر و شناور است، تامین کرده‌ایم تا تعادل بنگاه‌های تولیدی به هم نریزد. رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه طبق آمار رسمی، هر سال میزان تخصیص و تامین ارز به بخش تولید افزایش یافته است، گفت: خوشبختانه با راه افتادن مرکز مبادله تسلط بیشتری بر بازار ارز داریم و بهتر توانستیم ارز اختصاص دهیم و قیمت ارز را کنترل کنیم. فرزین با اشاره به کنترل و کاهش تورم، بیان کرد: کرد: بخشی از کاهش تورم به دلیل موفقیت سیاست ارزی بوده است. به گفته وی، وقتی رشد محقق شده و رشد تشکیل سرمایه افزایش پیدا کرده است، یعنی ارز لازم برای تشکیل سرمایه به خوبی تخصیص داده شده است.

افزایش شاخص‌های رشد پایدار اقتصادی

علی قنبری، اقتصاددان

اقتصاد ما نیاز به مطالعات جدی و علمی‎تری در حوزه تجارت جهانی دارد. صادرات و واردات بخش‎هایی از اقتصاد هستند که بیش از هر چیز دیگری از تعاملات سیاسی و ساختارهای اساسی اقتصاد متأثر هستند. رشد درآمدهای ارزی به صادرات پایدار نیاز دارد. اصول افزایش درآمدهای ارزی به سیاست خارجی و بین المللی گره می خورد. بانک مرکزی به عنوان مسئول کنترل ارزش پولی شناخته می‌شود، اما در کنار وظایف بانک مرکزی نمی‌توانیم منکر تأثیر مسائل سیاسی، امنیتی و بین‌المللی، بر ارزش پول ملی شویم.

کشورهای جهان اغلب به دنبال اقتصاد قوی، رفاه مردم و توسعه هستند. تصمیمات اقتصادی آنها حداکثر شدن منافع ملی را هدف قرار می‌دهد و از هر تنشی که به اقتصاد ضربه بزند، دوری می‌کنند. به نظر می‌رسد برای کشور ما که دارای ظرفیت و پتانسیل‌های بی‌شمار است نیز زمان آن فرارسیده که اقتصاد محور اصلی سیاستگذاری‌ها شود.اقتصاد ایران نباید مغلوب اهداف سیاسی کشور باشد و ادامه این روند تضعیف شاخص‌های اقتصادی حتی به نفع سیاست نیز نیست.

در کنار تمامی این موضوعات باید نرخ رشد اقتصادی را به ۸ درصد رساند. در حالی که این رقم در حال حاضر حدود ۴ درصد است. رشد اقتصادی را می‌توان به عنوان یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های موثر بر ارزش پول ملی دانست. در نتیجه اگر دولت چهاردهم به دنبال راهکار افزایش ارزش پول ملی است، بهتر است فکری به حال کنترل بهتر تورم و افزایش شاخص‌های رشد پایدار داشته باشد.

همچنین مطالعه کنید:

نقدینگی تا پایان آبان ماه ۱۴۰۳ به عدد ۹ هزار و ۳۹۲ همت رسید

به گزارش کسب و کار نیوز، بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک مرکزی حجم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.