صفحه اصلی / اسلایدر / هزینه مسکن، ۶۰ درصد سبد خانوار را تشکیل می دهد/رونق سرمایه گذاری در بخش مسکن
هزینه مسکن، ۶۰ درصد سبد خانوار را تشکیل می دهد/رونق سرمایه گذاری در بخش مسکن

هزینه مسکن، ۶۰ درصد سبد خانوار را تشکیل می دهد/رونق سرمایه گذاری در بخش مسکن

کسب و کار نیوز- عضو مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که ۶.۵ میلیون ایرانی خانه ندارند، گفت:ارتباط مسکن با سایر صنایع و بخش های مختلف اقتصادی موجب شده تا به عنوان اهرمی برای رشد اقتصادی و کاهش تورم در نظر گرفته شود. به گزارش تسنیم، مجتبی یوسفی با بیان این‌که هزینه مسکن، 60 درصد سبد خانوار ایرانی را تشکیل می دهد، اظهار کرد: ارتباط مسکن با سایر صنایع و بخش های مختلف اقتصادی موجب شده تا به عنوان اهرمی برای رشد اقتصادی و کاهش تورم در نظر گرفته شود.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، وی با اشاره به این‌که در زمان حاضر ۶.۵ میلیون خانوار در کشور فاقد مسکن هستند، بر نقش کلیدی و تاثیرگذار بانک مسکن در جهت رفع مشکل مسکن مردم تاکید کرد و افزود: بانک مسکن در راستای تاکیدات رهبر معظم انقلاب در قالب طرح های مختلف از جمله نهضت ملی مسکن توانسته است علاوه بر اجرای سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران، گام های بلندی برای تأمین خانه اقشار مختلف جامعه بردارد. به همین دلیل تمام قد از بانک مسکن و‌سیاست های این بانک در مسیر تحقق اهداف مورد نظر حکایت می کنیم.

وی افزود: در مجلس دوازدهم و با تشکیل کارگروه های تخصصی، مصوبه افزایش سرمایه بانک مسکن را پیگیری خواهیم کرد و در این خصوص از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود. نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت بالای استان خوزستان در بخش های صنعت و پتروشیمی تأکید کرد: پیگیری های لازم برای افزایش تعامل صنایع استان خوزستان با بانک مسکن در قالب پرداخت تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی انجام می شود.

در همین زمینه وزیر راه و شهرسازی در یکی از شبکه‌های اجتماعی به  رشد تولید مسکن از منفی ۶.۹ درصد در ابتدای دولت سیزدهم به ۷.۱ درصد، به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای این دولت یاد کرد. «مهرداد بذرپاش» در یکی از شبکه‌های اجتماعی به بیان اقدامات رئیس جمهور شهید در حوزه مسکن پرداخت و افزود: آغاز عملیات ساخت بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مسکن، تکمیل و تحویل ۱۳۳ هزار مسکن مهر باقی مانده، تحویل ۵۶۰ هزار واحد و رشد تولید مسکن از منفی ۶.۹ درصد در ابتدای دولت به ۷.۱ درصد، از جمله این اقدامات است.

 

مشارکت بخش خصوصی در ساخت مسکن

حسن محتشم، کارشناس مسکن

تامین زمین می تواند به عنوان اصلی ترین ضرورت تامین مسکن، به افزایش ساخت و ساز و برطرف کردن نیاز مردم به مسکن بیانجامد. تامین مسکن یکی از مشکلات اساسی مردم و به خصوص جوانان محسوب می شود. در طول سال های اخیر، دولت های مختلف برای ساماندهی بازار مسکن طرح های بسیاری را مطرح کردند که برخی موفق و اکثر این طرح ها شکست خورده است.

در شرایط فعلی هزینه‌های ساخت بر مبنای شرایط اقتصاد کلان کشور تعیین می‌شود. البته کسری بودجه و چاپ پول، قیمت مسکن را بالا برده است. به دلیل کسری بودجه و چاپ پول بدون پشتوانه منجر به کاهش ارزش پول ملی شده و همین موضوع، تبعات خود را در بسیاری از بخش های اقتصادی کشور خواهد گذاشت.

تعامل با بخش خصوصی بهترین راهکار برای افزایش تولید مسکن است، باید مجموعه‌های حرفه‌ای ساز صنعت و ساختمان توسط دولت دعوت شوند و با یکدیگر به تعامل و همکاری مشترک برسند و بتوانند در تمام استان‌ها از نیروهای متراکم آماده به‌کار استفاده کنند تا تولید مسکن به‌طورجدی راه بیفتد.

وضعیت ساخت مسکن توسط بخش خصوصی این روزها خوب نیست و آمار تولید مسکن ملک توسط بخش خصوصی پایین است. وضعیت این روزهای ساخت و ساز به گونه ای نیست که بتوان گفت ساخت و ساز رونق دارد و پاسخگوی نیاز کشور است. آنطور که آمارهای صدور پروانه ساختمان نشان می دهد تعداد پروانه های صادر شده با تعداد واحدهای مسکونی آغاز به کار فاصله معنا داری وجود دارد.

امروز سرمایه‌گذاری در بخش مسکن برای مردم بهره بالایی ندارد. زمانی که مردم اقدام به سرمایه‌گذاری در بخش مسکن می‌کنند، طبیعتاً با افزایش قیمت مسکن دچار ضرر و زیان نیز می‌شوند. چرا که سرمایه‌گذاری آنان در بخش مسکن  سود صد در صدی به همراه ندارد، بلکه اگر مازاد بر ۴۰ درصد تورم قیمت‌ها بالا برود می‌توان آن را سود سازنده یا سود سرمایه‌گذاری در ملک محسوب کرد. گزینه‌ی خوب آن است که سرمایه‌ها به سمت تولید برود تا گردش مالی و اشتغال ایجاد کند. اگر سرمایه‌ها به بازار مسکن بیاید جز رشد قیمت و دور شدن متقاضیان مصرفی از مسکن مورد نیاز ثمره دیگری ندارد.

 

 

همچنین مطالعه کنید:

سرمایه‌گذاری ۲۲۰ هزار میلیاردی بخش خصوصی در بنادر ایران

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسین یداللهی یادآور شد: با ایجاد زیرساخت های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.