سرمقاله
تامین زمین می تواند به عنوان اصلی ترین ضرورت تامین مسکن، به افزایش ساخت و ساز و برطرف کردن نیاز مردم به مسکن بیانجامد. تامین مسکن یکی از مشکلات اساسی مردم و به خصوص جوانان محسوب می شود. در طول سال های اخیر، دولت های مختلف برای ساماندهی بازار مسکن طرح های بسیاری را مطرح کردند که برخی موفق و اکثر این طرح ها شکست خورده است. در شرایط فعلی هزینههای ساخت بر مبنای شرایط اقتصاد کلان کشور تعیین میشود. البته کسری بودجه و چاپ پول، قیمت مسکن را بالا برده است. به دلیل کسری بودجه و چاپ پول بدون پشتوانه منجر به کاهش ارزش پول ملی شده و همین موضوع، تبعات خود را در بسیاری از بخش های اقتصادی کشور خواهد گذاشت.
تعامل با بخش خصوصی بهترین راهکار برای افزایش تولید مسکن است، باید مجموعههای حرفهای ساز صنعت و ساختمان توسط دولت دعوت شوند و با یکدیگر به تعامل و همکاری مشترک برسند و بتوانند در تمام استانها از نیروهای متراکم آماده بهکار استفاده کنند تا تولید مسکن بهطورجدی راه بیفتد. وضعیت ساخت مسکن توسط بخش خصوصی این روزها خوب نیست و آمار تولید مسکن ملک توسط بخش خصوصی پایین است. وضعیت این روزهای ساخت و ساز به گونه ای نیست که بتوان گفت ساخت و ساز رونق دارد و پاسخگوی نیاز کشور است. آنطور که آمارهای صدور پروانه ساختمان نشان می دهد تعداد پروانه های صادر شده با تعداد واحدهای مسکونی آغاز به کار فاصله معنا داری وجود دارد.
امروز سرمایهگذاری در بخش مسکن برای مردم بهره بالایی ندارد. زمانی که مردم اقدام به سرمایهگذاری در بخش مسکن میکنند، طبیعتاً با افزایش قیمت مسکن دچار ضرر و زیان نیز میشوند. چرا که سرمایهگذاری آنان در بخش مسکن سود صد در صدی به همراه ندارد، بلکه اگر مازاد بر ۴۰ درصد تورم قیمتها بالا برود میتوان آن را سود سازنده یا سود سرمایهگذاری در ملک محسوب کرد. گزینهی خوب آن است که سرمایهها به سمت تولید برود تا گردش مالی و اشتغال ایجاد کند. اگر سرمایهها به بازار مسکن بیاید جز رشد قیمت و دور شدن متقاضیان مصرفی از مسکن مورد نیاز ثمره دیگری ندارد.