صفحه اصلی / اسلایدر / سپرده های ایران نزد بانک های خارجی از ۱۳ میلیارد دلار گذشت/رشد مراودات مالی با بانک های خارجی
سپرده های ایران نزد بانک های خارجی از ۱۳ میلیارد دلار گذشت/رشد مراودات مالی با بانک های خارجی

سپرده های ایران نزد بانک های خارجی از ۱۳ میلیارد دلار گذشت/رشد مراودات مالی با بانک های خارجی

کسب و کار نیوز- بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی از رشد ۱۰ درصدی مراودات مالی ایران با بانک های خارجی در سه ماهه چهارم ۲۰۲۳ خبر داد و کل سپرده‌های ایران نزد این بانک ها را بیش از ۱۳ میلیارد دلار اعلام کرد. بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد میزان سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سه ماهه چهارم سال 2023 برابر با 13 میلیارد و 143 میلیون دلار بوده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز ، سپرده‌های ایران نزد این بانک‌ها و مؤسسات نسبت به سه‌ماهه قبل ۱ میلیارد و ۱۴۸ میلیون دلار برابر با ۹ درصد افزایش داشته است. در پایان سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ کل سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات خارجی ۱۱ میلیارد و ۹۹۵ میلیون دلار اعلام شده بود. از کل سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۲ میلیون دلار نزد بانک‌های خارجی و ۴۴۷ میلیون دلار نزد مؤسسات مالی غیربانکی و بقیه نزد بخش‌های غیرمالی قرار داشته است. بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی از نگهداری ۶۲ درصدی سپرده‌های خارجی ایران برابر با ۸ میلیارد و ۱۹۴ میلیون دلار در قالب یورو خبر داده است. سهم دلار ۴۱۴ میلیون دلار بوده است.

بر اساس این گزارش تعهدات ایران در برابر بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ نیز با افزایش ۱۶۰ میلیون دلاری برابر با ۱۹ درصد نسبت به سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ به ۹۹۷ میلیون دلار رسیده است. تعهدات ایران نزد این بانک‌ها در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ بالغ بر ۸۳۷ میلیون دلار بوده است. از کل تعهدات ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات خارجی در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ بالغ بر ۵۰۱ میلیون دلار مربوط به تعهدات ایران در برابر بانک‌ها بوده است، همچنین ۹۳۴ میلیون دلار از تعهدات ایران در قالب یورو و ۹ میلیون دلار در قالب دلار بوده است.

بر این اساس مجموع مراودات مالی ایران با بانک ها و موسسات خارجی در سه ماهه چهارم ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۴ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار بوده که این رقم نسبت به مراودات ۱۲ میلیارد و ۸۳۲ میلیون دلاری ایران در سه ماهه سوم این سال رشد ۱۰ درصدی برابر با ۱ میلیارد و ۳۰۸ میلیون دلار داشته است. مقر اصلی بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در شهر «بازل» در سوییس است و گزارش‌های آن تحت عنوان «بانکداری بین‌المللی و تحولات بازار مالی» چهار بار در سال منتشر می‌شود. بانک های مرکزی ۶۳ کشور دنیا عضو این مؤسسه هستند.

موانع سرمایه گذاری برطرف شود

علی قنبری، اقتصاددان

فضا و بسترهای لازم برای سرمایه‌گذاری در کشور باید فراهم شود. با فراهم شدن این فضا می توان به رشد مراودات با دنیا امیدوار شد. فضای کنونی و شرایط کنونی ایران نیازمند همکاری و مراودات با دیگر کشورها است. باید فضای مراودات با بانکهای خارجی فراهم شود. دستگاه های مرتبط باید فضایی را فراهم کنند که امکان ارتباط مالی با موسسات و بانکهای خارجی فراهم شود. با رشد مراودات سرمایه ایران در بانکهای خارجی نیز رشد خواهد یافت.

تحقق رشد تولید به رونق ضادرات و در نهایت به افزایش درآمدهای ملی منجر می شود. با رشد صادرات می توان موجودی و سرمایه را در بانکهای خارجی افزایش داد. بنابراین توجه به تولید و رونق آن ضرورت دارد.

این در حالی است که لازمه افزایش سرمایه‌گذاری، ایجاد آرامش در کشور است. ایجاد ثبات و آرامش و کاهش ریسک و مخاطرات سرمایه‌گذاری در کشور از دیگر عواملی هستند که به رشد تولید کمک می‌کنند. ایجاد فضای آرام سیاسی و گسترش همکاری با کشورهای همسایه و سایر کشورها می‌تواند فضای خوب و امیدوارکننده‌ای را در اقتصاد به ارمغان آورد.

اینکه دولت به سمت توسعه روابط با کشورهای همسایه حرکت کرده به عنوان نقطه امیدوارکننده محسوب می‌شود و هم اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را جلب می‌کند و هم اینکه آرامش را در فضای سیاسی و اقتصادی که به هم وابستگی دارند برقرار خواهد ساخت.

به نظر می‌رسد دولت این مهم را پذیرفته است که باید تحولی در مسیر خود  ایجاد کند. چرا که محدودیت‌هایی که در تجارت بین‌المللی برای اقتصاد ایران به وجود آمده مشکل‌زاست. از این رو دولت وارد روند جدیدی شده تا روش دیگر و شاید بهتری را برای عبور از این شرایط ایجاد کند. دولت باید خود را از حاشیه‌های ایجاد شده برای خود برهاند. از این رو از مدت‌ها قبل پیوستن به بریکس و شانگهای و رابطه با کشورهای عربی منطقه را در دستور کار قرار داده است.

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.