به گزارش کسب و کار نیوز ، محمدصادق خیاطیان در این مراسم ضمن تبریک ایام دهه کرامت با بیان اینکه یکی از مصادیق و مخاطبان اصلی شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، شرکتهای دانشبنیان هستند، افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی به واسطه مأموریتی که طبق قانون برای آن تعریف شده است (حمایت و تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان) و در راستای تحقق شعار سال، برنامه حمایتی تحت عنوان «جهش تولید دانشبنیان» را برنامهریزی و تدارک دیده است.
وی افزود: این برنامه از طریق ۲۵ همت (۲۵ هزار میلیارد تومان) منابعی که در اختیار دارد، به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رشد فروش دانشبنیانها منجر میشود.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه، عموما با دو رویکرد به بحث مشارکت مردم در جهش تولید دانشبنیان نگاه میکنیم. رویکرد نخست، ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان است افزود: ایجاد این شرکتها فعالیتی است که با حضور و مشارکت مردم محقق میشود. رویکرد دوم نیز، توسعه شرکتهای دانشبنیان از طریق تأمین مالی با مشارکت مردم و استفاده از سرمایههای خُرد آنها است براین اساس، برنامه «جهش تولید دانشبنیان» در قالب هشت بسته تدارک دیده شده است.
خیاطیان تصریح کرد: بسته نخست، برنامه «جهش» با هدف تأمین نقدینگی برای شرکتهای دانشبنیانی است که قابلیت رشد سه برابری فروش و جهش تولید در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته را دارند. بر این اساس شرکتهای دانشبنیان مشمول میتوانند تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات بانکی بهرهمند شوند.
وی با یادآوری اینکه، فراخوان این بسته از امروز (یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز و شرکتهای دانشبنیان میتوانند برای ثبت درخواست به وبگاه صندوق نوآوری به نشانی www.inif.ir مراجعه کنند، گفت: بسته دوم، برنامه «توانا» است که به دنبال ایجاد و افزایش زیرساختهای تولید دانشبنیان از طریق تامین سرمایه ثابتی است که در اختیار دانشبنیانها قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه، بسته سوم، برنامه «رویش» نام دارد که به ایجاد و زایش شرکتهای دانشبنیان جدید کمک میکند، ه محورهای بعدی این برنامه اشاره و تصریح کرد: بسته چهارم، برنامه «۱۰۰۰ فناور» است. بیش از ۶ هزار شرکت دانشبنیان نوپا داریم که میزان فروش آنها کمتر از ۵ میلیارد تومان است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تاکیدکرد: تلاش میکنیم در قالب این برنامه، ۱۰۰۰ شرکت دانشبنیان نوپا را به شرکت دانشبنیان فناور تبدیل کنیم.
خیاطیان در ادامه با یادآوری اینکه بسته پنجم، برنامه «کارآفرین» است که به کارآفرینی و خوداشتغالی از طریق محصولات و تجهیزات تولیدشده توسط شرکتهای دانشبنیان کمک میکند، همچنین درخصوص محورهای بعدی «جهش تولید دانشبنیان» گفت: بسته ششم، برنامه «شکوفا» است که در حوزه تأمین مالی جمعی و با هدف تأمین نقدینگی مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان با مشارکت مردم و استفاده از سرمایههای خُرد آنها اجرا میشود.
به گفته وی، بسته هفتم، برنامه «حامی» است و تلاش میکنیم از ظرفیت خیرین و با همکاری دانشبنیانها، به حل مسائل اجتماعی کشور کمک کنیم. در بسته هشتم تحت عنوان «ضامن»، از ضمانت انتشار اوراق در بازار سرمایه توسط شرکتهای دانشبنیان حمایت میکنیم.