صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان / رویکرد دولت سیزدهم تقویت شرکت‌های دانش بنیان است/معافیت مالیاتی سرمایه‌گذاری در تولید دانش‌بنیان
رویکرد دولت سیزدهم تقویت شرکت‌های دانش بنیان است/معافیت مالیاتی سرمایه‌گذاری در تولید دانش‌بنیان

رویکرد دولت سیزدهم تقویت شرکت‌های دانش بنیان است/معافیت مالیاتی سرمایه‌گذاری در تولید دانش‌بنیان

کسب و کار نیوز- رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد: در کمیسیون دولت موضوع مالیات مطرح و مصوب شد در صورتی که شرکت‌های بزرگ با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند، مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر محمدصادق خیاطیان در رویداد تبادل فناوری در صنعت دریایی با اشاره به اجرایی نشدن برخی از قوانین، اظهار کرد: با تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، اجرایی شدن آن با تاخیر مواجه شد که ما برای اجرایی‌شدن آن اقدام به اعطای اولین تاییدیه دانش‌بنیان برای یکی از این شرکت‌ها کردیم و این اقدام زمینه‌ای را برای تدوین آیین‌نامه و اساسنامه این قانون فراهم کرد؛ از این رو می‌توان با راهکارها و ترفندهایی قوانین را اجرا کرد.

وی ادامه داد: توسعه فناوری در همه کشور از جمله ایران از صنایع دفاعی شروع می‌شود و آمریکا مهد این رویکرد است که ابتدا حوزه دفاعی را تقویت کرد و سرریز فناوری‌های این حوزه به سایر حوزه‌های صنعتی تسری یافت. خیاطیان با بیان اینکه در کشور بر اساس اولویت‌ها و نیازها اقدام به توسعه فناوری شد، ادامه داد: رویکرد جدید صنعت دفاعی موجب شد تا فناوری‌های تولید شده وارد سایر حوزه‌ها شود و این رویکرد اتفاق مهمی است که توانست با شرکت‌های دانش‌بنیان ارتباط برقرار کند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ایجاد ارتباط دانش‌بنیان‌ها با صنایع دفاعی را مرهون شعار دهه ۸۰ مبنی بر هسته دانا، شبکه توانا عنوان کرد و یادآور شد: تا قبل از آن میان این دو نهاد هیچ ارتباطی نبود و این رویکرد موجب شد اکوسیستم توسعه یافته‌ای شکل بگیرد و طی آن همکاری‌های جدی میان صنایع دفاعی با دانشگاه‌ها و شرکت‌ها ایجاد شود.

وی با اشاره به برگزاری رویداد امروز در حوزه صنعت دریایی، گفت: انتظار می‌رود که این همکاری‌ها توسعه یابد و امید داریم در سایه شعار هسته دانا شبکه توانا نهادسازی‌های خوبی شکل بگیرد. خیاطیان اضافه کرد: ولی یکی از دغدغه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای همکاری با بخش‌های دفاعی بوروکراسی این بخش است و امیدواریم تا تحولاتی در سامانه «سمتا» (ساماندهی، مدیریت و توانمندسازی شبکه همراهان وزارت دفاع) ایجاد شود، چرا که فناوران از عدم چابکی این سامانه گله‌مند هستند.

وی افزود: از سوی دیگر بسیاری از فناوری‌هایی که در مجموعه‌های دفاعی تولید می‌شوند، قابلیت استفاده از این فناوری‌ها در حوزه‌های غیر نظامی وجود دارد و ما آمادگی داریم تا با سازوکارهایی از طریق شتابدهنده‌ها این فناوری‌ها را مورد حمایت قرار دهیم تا وارد سایر صنایع شوند. وی با تاکید بر ضرورت تقویت صندوق پژوهش و فناوری وزارت دفاع، اظهار کرد: سرمایه این صندوق‌ محدود است و در صورتی که سرمایه آن افزایش یابد، ما می‌توانیم تعاملات بیشتری با این صندوق ایجاد کنیم.

خیاطیان، رویکرد دولت سیزدهم را بر تقویت شرکت‌های دانش بنیان دانست و گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان در دولت قبل به دلیل بار مالی که داشته است، به تصویب نرسید، ولی در دولت سیزدهم با نامه رییسی، رئیس جمهور کشور به معاون اول، بار مالی آن را پذیرفت و زمینه تصویب آن را فراهم کرد.

وی خاطر نشان کرد: امروز در کمیسیون دولت موضوع مالیات مطرح و مصوب شد، در صورتی که شرکت‌های بزرگ با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند، مشمول معافیت مالیاتی می شوند. خیاطیان گفت: این رویکرد رویکرد خوبی است، چرا که موجب می شود تا سرمایه های بخش خصوصی به سمت حوزه های دانش بنیان هدایت شوند.

تسهیل گری برای فعالیت دانش بنیان ها

کیوان نقره کار، کارشناس فناوری

قوانین و مقررات برای سرعت گرفتن تولید و تسهیل گری برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان از طریق دولت و دیگر سازمانهای مرتبط باید انجام شود. امکان پرداخت تسهیلات و وام ها باید در دستور کار باشد. همچنین روابط باز تر با دنیا و دیگر کشورهای جهان در جهت تسهیل تجارت و صادرات باید دیده شود. معرفی شرکتهای دانش بنیان به دیگر کشورها نیازمند بهبود در روابط بین الملل است. معافیت‌های مالیاتی از جمله دیگر موارد است. امیدواریم که در مرحله عمل نیز فرصت اجرایی شدن پیدا کند. بسیار مطلوب است حمایت‌های مالی وزارت ارتباطات و یا دیگر نهادهای ذیربط از کسب و کارهای مجازی با تعیین دستورالعمل‌های شفاف و بسته‌های ویژه حمایتی مجال اجرایی و عینی شدن یابد.

همچنین دولت باید ارتباطات کلان داشته باشد. مسائلی ازاین‌دست باید صورت گیرد تا شاهد تحولات چشمگیر و واقعی در این حوزه باشیم. شرایط بی‌ثبات در اقتصاد کشور و نوسانات ارزی، کار این شرکت‌ها را برای پیشبرد اهدافشان بسیار سخت و پیچیده کرده است. تعامل با صاحبان کسب و کار و یا نیازمندان به محصولات و خدمات آنها از جمله شاخص‌هایی به شمار می‌آید. که مسئولان باید شفاف سازی بیشتری نسبت به بندهای دیگر برای مخاطبان انجام دهند. تا اطمینان خاطر از فعالیت در بازار صنایع و تجارت برای این گروه ایجاد شود.

زیرساخت های فناورانه باید ایجاد شود. از این طریق این شرکتها به راحتی خواهند توانست دانش خود را به روز کنند و از روابط با دیگر کشورها انتقال فناوری تحقق پیدا کند. با بهبود روابط با دیگر کشورها دانش روز در اختیار دانش بنیان ها قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است در هر حوزه ای که تولید وجود دارد نیاز به روابط باز با دیگر کشورها هستیم. این اتفاق مختص به دانش بنیان ها نمی شود. تولید و صادرات باید از طریق بهبود روابط با دنیا توسعه پیدا کند. البته محصول دانش بنیان چون قابلیت یک محصول نوآورانه، خاص و منحصر به فرد را داراست، می تواند یک موقعیت کم نظیر برای رونق تولید را به همراه داشته باشد.

 

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.