به گزارش کسب و کار نیوز، در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور بهشرح زیر است: در گروه نان و غلات؛ «شیرینی خشک با ٢،۴درصد، رشته آش با ١.٣ درصد و ماکارونی با ١.٣ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل (دی ماه) داشتهاند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به برنج ایرانی درجه یک منفی یک درصد است.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آن؛ «ماهی قزلآلا» با ٣،٢ درصد، گوشت گوسفند با ٢.٩ درصد و کنسرو تن ماهی با ٢ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند و بیشترین کاهش قیمت مربوط به مرغ ماشینی با ۵.۴- درصد است.
در گروه لبنیات، تخممرغ و انواع روغن؛ بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به شیر خشک با ٩،٣ درصد و کره پاستوریزه با ١.١ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به روغن نباتی جامد با ١.۵- درصد، روغن مایع با ٠.٧- درصد و پنیر پاستوریزه با ٠.١- درصد است.
در گروه میوه و خشکبار؛ بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به خربزه با ٣٨،٣ درصد، انار با ۵.٧ درصد و کشمش پلویی با ۵.٠ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به پسته با ١.١- درصد و موز با ٠.۶- درصد است. در گروه سبزیجات و حبوبات؛ بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به خیار با ۴،٢ درصد، لوبیا قرمز با ٢.٠ درصد و عدس با ١.٨ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به گوجهفرنگی با ٣۵.٩- درصد، کدو سبز با ۶.۴- درصد و بادمجان با ۵.٠- درصد است.
در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها؛ بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به سس گوجه فرنگی با ٢،٣ درصد و سس مایونز با ١.١ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به قند با ٠.٣- درصد است.
در بهمن ماه ١۴٠٢، از ۵٣ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، تعداد ٢٠ قلم، درصد تغییر سالانه بالاتری از نرخ تورم نقطهای نقاط شهری کشور (٣۶،٢درصد) داشتهاند.