صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان / شرکت‌های بزرگ دانش بنیان شوند/رونق سرمایه گذاری در اقتصاد دانش بنیان
شرکت‌های بزرگ دانش بنیان شوند/رونق سرمایه گذاری در اقتصاد دانش بنیان

شرکت‌های بزرگ دانش بنیان شوند/رونق سرمایه گذاری در اقتصاد دانش بنیان

کسب و کار نیوز- رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به الزامات تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی در کشور گفت: دانش بنیان کردن شرکت‌های بزرگ کشور برای رسیدن به رشد اقتصادی مد نظر، ضروری است. «علی آقا محمدی» در آیین افتتاح همایش و نمایشگاه «ایران پتروکم» که در جزیره کیش برگزار شد، اظهار کرد: موانع دانش بنیان کردن شرکت‌های بزرگ کشور باید رفع و سرمایه گذاری لازم برای تحقق آن انجام شود.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی امروز در مسیر تبدیل به صنعتی دانش بنیان گام برداشته است، افزود: با نیم نگاهی به عملکرد شرکت‌های بزرگ، به وضوح موفقیت و توسعه را در شرکت‌های پتروشیمی کشور می‌توان دید؛ البته معتقدیم که این کافی نیست و این مسیر باید با قدرت بیشتری ادامه یابد. رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری در ادامه بهره مندی از ظرفیت نیروی انسانی جوان و توسعه موقعیت دریایی ایران را از الزامات موفقیت در برنامه هفتم توسعه عنوان کرد و ادامه داد: نیروی کار جوان یک فرصت بی نظیر برای کشور محسوب می‌شود که باید از تمامی ظرفیت آن برای توسعه کشور و تربیت نسلی از مدیران انقلابی بهره برد.

وی اضافه کرد: موقعیت دریایی کشور باید تقویت شود؛ معتقدیم که مناطق دریایی نیز باید به مساحت کشور افزوده شود؛ موقعیت دریایی سهم بسزایی در رشد و توسعه آینده کشور دارد و باید اقتصاد دریایی به افق ترسیم شده خود در رسیدن به ۲ برابر رشد اقتصادی کشور دست یابد. «آقا محمدی» بیان کرد: صنعت پتروشیمی باید خود را با سیاست‌های اقتصاد دریایی تطبیق و در مسیر رشد اقتصادی ترسیم شده برای کشور حرکت کند.

وی حرکت صنعت پتروشیمی در افق ترسیم شده را مناسب ارزیابی کرد و گفت: متاسفانه در سال ۱۳۷۶ دولت وقت در یک اشتباه برداشت، افق ترسیم شده برای سال ۱۴۰۰ را نادیده گرفت؛ البته در سال ۱۳۸۴ این نگاه تغییر کرد و افق ۲۰ ساله برای توسعه کشور ترسیم شد؛ امروز صنعت پتروشیمی توانسته گام‌های موثری در بهره مندی از صنعت نفت و داخلی کردن آن بردارد. رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه پویایی صنعت پتروشیمی کشور سبب ورود ایران به حوزه‌های جدید پیشرفت شده است، اظهار کرد: تولید مواد اولیه داروهای شیمیایی برای نخستین بار در کشور یک اتفاق مبارک و غرور آفرین است.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به نقش ای صنعت در توسعه کشور گفت: صنعت پتروشیمی باید در اختیار تکنولوژی برای ثروت آفرینی باشد. «احمد مهدوی» با بیان اینکه به دنبال ایجاد زنجیره و گسترش آن در صنعت پتروشیمی هستیم، اظهار کرد: خوشبختانه امروز این مسیر در کشور آغاز شده که نیازمند توجه ویژه به آن است.

وی صنعت پتروشیمی را نجات بخش اقتصاد ایران دانست و افزود: تقویت صنعت پتروشیمی، ایران را از ارز حاصل از فروش نفت بی نیاز می‌کند. دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با تاکید بر اینکه در بحث توسعه قانع بودن به حداقل‌ها سبب عقب ماندگی می‌شود، اضافه کرد: خانواده پتروشیمی با نگاه متوازن به صنایع بالا دستی و پایین دستی می‌تواند مسیر توسعه کشور را هموار کند. وی ادامه داد: سال گذشته ۳۳ درصد از صادرات غیر نفتی کشور به صنعت پتروشیمی تعلق داشت که بیانگر اهمیت این حوزه است.

نیاز دانش بنیان ها به دانش روز دنیا

کیوان نقره کار، کارشناس فناوری

وقتی صحبت از رشد تولید می شود باید هم عوامل درون سازمانی و هم عوامل برون سازمانی مورد توجه قرار گیرد. باید استفاده از تجهیزات مناسب و بالا بردن سطح دانش در دستور کار قرار گیرد. از سوی دیگر قوانین و مقررات باید در راستای تسهیل فعالیت و عملکرد شرکتهای دانش بنیان بازنگری و اصلاح شود. بالابردن سطح دانش در این شرکتها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

با توجه به اینکه مدت‌هاست حتی در حد شعار سال هم اهمیتی به شرکت‌های دانش‌بنیان داده نشده است، جایگاه و اهمیت این شرکت‌ها را در رشد اقتصادی کشور گوشزد می‌کنیم، اما چالش‌های این شرکت‌ها بی‌پایان است. قوانین و مقررات برای سرعت گرفتن تولید و تسهیل گری برای فعالیت این شرکتها از طریق دولت و دیگر سازمانهای مرتبط باید انجام شود. امکان پرداخت تسهیلات و وام ها باید در دستور کار باشد. همچنین روابط باز تر با دنیا و دیگر کشورهای جهان در جهت تسهیل تجارت و صادرات باید دیده شود. معرفی شرکتهای دانش بنیان به دیگر کشورها نیازمند بهبود در روابط بین الملل است.

بنابراین یک زنجیره ای از اتفاقات، تجهیزات و نیروی انسانی یک شرکت دانش بنیان باید کنار هم قرار گیرد تا به رشد تولید در اقتصاد کمک کند. از آنجایی که که اکثر این شرکتها توسط فارغ التحصیلان، نخبگان و نابغه ها بنیان گذاری و اداره می شوند، می بایست توجه ویژه ای به آنها داشته باشیم. به عبارت بهتر باید اولویت توجه به این شرکتها باشد. دانش بنیان ها نباید در اولویت های پایین تر قرار گرفته و از دید دور بمانند.

زیرساخت های فناورانه باید ایجاد شود. از این طریق این شرکتها به راحتی خواهند توانست دانش خود را به روز کنند و از روابط با دیگر کشورها انتقال فناوری تحقق پیدا کند. با بهبود روابط با دیگر کشورها دانش روز در اختیار دانش بنیان ها قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است در هر حوزه ای که تولید وجود دارد نیاز به روابط باز با دیگر کشورها هستیم. این اتفاق مختص به دانش بنیان ها نمی شود. تولید و صادرات باید از طریق بهبود روابط با دنیا توسعه پیدا کند. البته محصول دانش بنیان چون قابلیت یک محصول نوآورانه، خاص و منحصر به فرد را داراست، می تواند یک موقعیت کم نظیر برای رونق تولید را به همراه داشته باشد.

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۰۶ همت گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز، این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.