علی اکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در همایش اقتصاد دریامحور ایران گفت: مجموعه معاونت بندری در طول یکسال گذشته در فضای کسب وکار دریایی یک تحول ایجاد کرد و اساسنامه برای ۳۱ نوع شرکت را طراحی کرده و به گونه ای این شرکت ها طراحی شده که ایجاد کسب وکار در درگاه ملی مجوزها تسهیل شده است.
وی افزود: در سال ۲۰۲۳ ۱۱ میلیارد تن کالا در سراسر دنیا جابه جا شده است که این میزان حمل کالا نشان دهنده آن است که دریا عامل اصلی یکپارچه شدن و جهانی شدن اقتصاد دریا است .
صفایی اظهار کرد: حمل ونقل ارزان، ایمن در حوزه کانتینری دریا بسیار قابل اعتماد است و باید تجار در سطح دنیا از این شیوه به نحو احسن بهره برداری کند.
معاون وزیر راه وشهرسازی بیان کرد : بازارهای حمل ونقل دریایی وضعیت متفاوت در حوزه نرخ حمل را دارند و با این وجود اما هنوز نرخ کشتی ها بالا است.
وی توضیح داد: کاهش نرخ حمل هنوز تاثیر در قیمت کشتی نگذاشته است و همچنان قیمت کشتی بالا است و مالکان تلاش می کنند هنوز از آن استفاده بهینه میکنند.
صفایی یادآور شد: اتفاقات سیاسی به خصوص در مناطق تولید کننده باعث تاثیر بسیار زیاد بر کرایه حمل کالا شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: توجه به سواحل پسکرانه بسیار مهم است و برنامه بسیار زیادی در این بخش صورت گرفته است به طوری که سالانه ۱۴۰ هزار فروند کشتی به بنادر ما تردد میکند و باید از این فرصت استفاده کنیم.
صفایی توضیح داد: ناوگان ایران در بین ۲۰ کشور دنیا قرار دارد و در حال حاضر با تلاش های که انجام می دهد در اطراف ۱۰مین هم قرار دارد.
وی افزود: در بنادر ایران ظرفیت بیش از ۲۹۰ میلیون تن بار به صورت مناسب ایجاد شده و رشد در تجارت دریا برد نسبت به ۱۴۰۱ ۸ درصد رشد داشته است همچنین در رابطه با کالای کانتینری هم رشد ۹ درصدی را شاهد بوده ایم.
صفایی بیان کرد: اسکله ها را به گونه ای طراحی کرده ایم ظرفیت پهلو گیری برای کشتی های ۱۸ هزار تی آی یو طراحی شده است و پذیرش این کشتی ها را داشته باشیم.
وی افزود: نگاه سازمان بنادر در بحث فعالیت های بین المللی به شدت افزایش یافته و در مقوله حمل ونقل مسافری برنامه ریزی خوبی داشته است به طوری که در ر چند روز تعطیلات گذشته بیش از ۴۵۰ هزار نفر از بندر عباس ، کیش و قشم بازدید و تردد داشته اند. او گفت: سازمان بنادر زیر ساخت های لازم را برای انواع مدل های حمل ونقل کانتینری را فراهم کرده است و با حمایت از بخش خصوصی سعی کرده ایم که ۵۰۰ هزار میلیارد ریال را پذیرش داشته باشیمو از این طریق ۱۸ هزار پروژه به بهره برداری برسد.