شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز، وی با اشاره به شاخصهای مطلوب اقتصادی استان سمنان تصریح کرد: البته مشکلاتی در استان سمنان وجود دارد که با عزم جدی قابل حل است. معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان اینکه هیچ بنبستی در کشور وجود ندارد، پیگیری حال مشکلات را امری ضروری عنوان و خاطرنشان کرد: بدون شک پیگیری باعث تحقق توسعه و رفع مسلمان خواهد شد. منصوری با اشاره به تحقق کامل اعتبارات دور نخست سفر رئیسجمهور به استان سمنان براساس برنامه زمانی پیشبینی شده است، عنوان کرد: بیش از ۱۰۰ درصد از تعهدات مالی مصوبات سفر نخست دولت به استان سمنان محقق شده است.
وی با اشاره کاهش مشکل بیکاری در کشور و استان سمنان تصریح کرد: امروز نرخ بیکاری در استان سمنان بعد از ۱۸ سال به کمتر از ۶ درصد رسید که نشان از رویکرد دولت در کاهش نرخ بیکاری دارد. سرپرست نهاد ریاستجمهوری کنترل تورم و اصلاح معیشت مردم با اصلاح شاخصهای کلان اقتصادی را از رویکردهای مهم در حال پیگیری از سوی دولت سیزدهم برشمرد و گفت: منفی شدن تورم مسکن در ۶ ماهه اخیر یکی از اقدامات برجسته دولت سیزدهم بوده اما به دلیل ناچیز بودن تورم مسکن، مردم این اقدام خوب را چندان حس نکردند.
منصوری با اشاره به کاهش رشد نقدینگی کشور، این مهم را در کنترل تورم، بسیار تأثیرگذار دانست و افزود: در دولت سیزدهم تاکنون تعداد شرکتهای دانشبنیان دو برابر افزایش یافته و ضمن تحولات چشمگیر در صنعت نفت، میزان رشد اقتصادی این صنعت در کشور به ۲۰ درصد رسید و این دستاورد بیسابقه است. وی “ولایتمداری”، “تنظیم درست روابط با ارکان نظام”، “نگاه گفتمانی” و “خدمتگزاری شبانهروزی” را به عنوان ویژگیهای ارزشمند دولت سیزدهم برشمرد و با اشاره به وجود برخی مشکلات در کشور تصریح کرد: دولت برای رفع مشکلات موجود اهتمام دارد.
معاون اجرایی رئیسجمهور دیپلماسی خارجی دولت سیزدهم را عزتمندانه توصیف کرد و گفت: عملکرد خوب و پیگیری جدی، در دیپلماسی خارجی کشور مشخص است. منصوری با اشاره به بهبود وضعیت کشور در ۵۰ شاخص اقتصادی، فرمایشات مقام معظم رهبری و اعلام رضایت ایشان از عملکرد دولت سیزدهم تصریح کرد: احداث بیش از دو میلیون واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در مراحل مختلف پیشرفت فیزیکی قرار دارد.
وی با اشاره به تلاش دولت برای احداث ۴ میلیون واحد مسکونی در اجرای قانون نهضت ملی مسکن گفت: احیای واحدهای راکد تولیدی در دولت سیزدهم تا کنون از مرز هفت هزار واحد گذشت. معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز با تلاشهای انجام شده و با وجود خشکسالیهای متعدد در آستانه خودکفایی در تولید گندم قرار داریم، از افزایش تولید خودرو در کشور به بالاتر از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه که در سال گذشته محقق شد خبر داد.
ساماندهی بازار مسکن با مشارکت بخش خصوصی
حسن محتشم، کارشناس مسکن
مشکل اساسی در بازار مسکن کاهش عرضه در برابر تقاضای بالا است. همچنین به دنبال رکود طولانی با وارد شدن سرمایهها به بازاری که عرضه در آن به اندازه کافی نیست با پدیده افزایش تورم روبرو هستیم. دولت تاکنون نتوانسته نقدینگیهای سرگردان را به سمت تولید مسکن هدایت کند. همین موضوع باعث شده که حجم زیادی از پول به سمت بازارهای موازی بازار مسکن برود و بخش تولید در این بازار را دچار اختلال کنند.
از سوی دیگر در حال حاضر در شرایط کنونی که بانک ها باید در حوزه پرداخت تسهیلات مسکن همکاری داشته باشند تنها بانک مسکن در این حوزه ورود کرده و سایر بانک ها همکاری چندانی نداشته اند که این اقدام باید توسط بانک مرکزی پیگیری شود. با توجه به این که در بخش مسکن میزان تورم در مقایسه با سایر بخش ها بنابر آمار اعلامی بیشتر است بنابراین باید تدابیر لازم برای کنترل قیمت ها و همچنین افزایش رشد تولید در دستور کار قرار گیرد تا جوانان راحت تر و با دغدغه و درگیری کمتر بتوانند صاحب مسکن شوند.
اقدامات زیادی باید در راستای ساماندهی بازار مسکن انجام شود. دولت می بایست هزینههای تولید را کاهش دهد. از انتشار پول بدون پشتوانه جلوگیری کند. در بخش مسکن باید از این سیاستهای تصدی گری خود دست بردارد و در ساز و کار فعالیت بخش مسکن از حداکثر توان بخش خصوصی بهره ببرد. مشارکت بخش خصوصی می تواند راهگشای کاهش تولید مسکن باشد. با ورود بخش خصوصی به این بازار، تولید رونق می گیرد و با افزایش عرضه، تورم بخش مسکن کاهش پیدا می کند.