به گزارش کسب و کار نیوز، عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب با اشاره به وضعیت نامطلوب سدهای شرق تهران گفت: مجموع ظرفیت سدهای تهران ۲۶۵ میلیون متر مکعب است که ۱۴ درصد پرشدگی دارد که این میزان از پر شدگی نسبت به سال گذشته ۵ درصد وضعیت مطلوبتری دارد. وی ادامه داد: البته باید توجه داشت که سدهای سه گانه شرق تهران لار، لتیان و ماملو نسبت به سال گذشته حجم کمتری از ذخایر آبی را دارند و در مقابل سدهای غرب تهران در مقایسه با سال گذشته وضعیت مطلوبتری دارند.
به گفته این مقام مسئول ذخایر سدهای تهران چشمگیر نیست و ذخایر کم است و شهروندان تهرانی برای اینکه بتوانند از مشکل عدم تأمین آب عبور کنند به صرفه جویی ۱۵ درصدی به روشهای مختلف مدیریت مصرف نیاز دارند.
وی خاطر نشان کرد: سالانه نزدیک به ۱۲۰۰ میلیون متر مکعب مصرف آب شرب تهران است البته این رقم مربوط به شهر تهران میشود و استان تهران و البرز و حتی تهران ۱۸ میلیون نفری این عدد بسیار چشمگیر میشود، زیرا شهر تهران با استان تهران و البرز و حتی بخشهای از استان قزوین از نظر تأمین منابع آبی در رقابت هستند و از یک منبع استفاده میکنند.
بزرگ زاده اضافه کرد: برای عبور از کمبارشی و تنش آبی در تهران مجموعهای از روشهای تأمین و مدیریت مصرف را مد نظر قرار دادیم و تلاش میکنیم که بین سامانه غرب و شرق تهران انعطاف پذیری ایجاد کنیم و از چاههای که قبلاً در تهران حفر شده و در دست نهادهای عمومی نظیر شهرداری، نهادهای انتظامی و … است استفاده میکنیم که به جز بخش تأمین تلاش میکنیم که از ابزار مدیریت مصرف نیز برای عبور از مشکل کم آبی استفاده کنیم.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: فعلاً برای مدیریت کم بارشی در تهران مسأله جیره بندی مطرح نیست بلکه در پی پیاده سازی مدیریت مصرف بیشتر از سال گذشته هستیم و با صرفه جویی ۱۵ درصدی و کاهش مصارف روزانه خود در بخشهای مختلف به ما یاری کنند.
وی در خاتمه در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در برخی از نقاط آب به صورت سهمیه بندی و در ساعاتی از روز قطع شود، اضافه کرد: در حال حاضر مسألهای مبنی بر جیره بندی و حتی سهمیه بندی ساعتی آب وجود ندارد.