صفحه اصلی / اسلایدر / گازرسانی به بخش صنعت ادامه دارد/توسعه بازارهای صادراتی نفت و گاز
گازرسانی به بخش صنعت ادامه دارد/توسعه بازارهای صادراتی نفت و گاز

گازرسانی به بخش صنعت ادامه دارد/توسعه بازارهای صادراتی نفت و گاز

کسب و کار نیوز- استفاده از توان داخل در توسعه ظرفیت تولید داخل از قبیل بهبود وضعیت برداشت گاز از میادین موجود و توسعه میادین گازی مشترک جدید نظیر فاز 11 پارس جنوبی، افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی گاز و اعطای مشوق و زیرساخت به صنایع جهت ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز از محورهای فعالیت دولت برای افزایش گازرسانی به صنایع است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، هاشم‌زاده، کارشناس انرژی در این رابطه می گوید: اقدامات دولت سیزدهم در جهت بهینه کردن مصرف و افزایش عرضه گاز از طرق مختلف تاثیر مثبتی در کاهش ناترازی گاز ایران و افزایش گازرسانی به صنایع داشته است. بر اساس اعلام شرکت ملی گاز ایران، تحویل گاز به بخش‌های فولاد، پتروشیمی و سیمان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۱، ۱۰.۵ و ۱۷ درصد افزایش داشته است. این امر نشان دهنده اثربخشی اقدامات دولت در کاهش ناترازی گاز و افزایش گازرسانی به صنایع کشور است.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران نیز با اشاره به برودت هوا و افزایش مصرف گاز طبیعی در کشور از افزایش تحویل گاز به بخش صنعت نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد. به گزارش شرکت ملی گاز ایران، مسلم رحمانی گفت: گاز تحویلی در ۹ ماه امسال به بخش فولاد کشور ۸.۵ درصد بود و این در حالی است که این روند افزایشی در فصل سرد یعنی از ابتدای آذرماه تا ۱۵ دی‌ماه نیز نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۳۸ درصد رشد نشان می‌دهد.

به گفته وی، این افزایش گازرسانی به صنعت سیمان نیز بیش از ۵.۳ درصد رشد در ۹ ماه نخست امسال نشان می‌دهد. مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران افزایش تحویل گاز به بخش پتروشیمی را در همین بازه زمانی ۸ درصد و این روند صعودی رشد را در فصل سرد حدود ۲۰ درصد اعلام و تصریح کرد: در همین محدوده زمانی در بخش نیروگاهی نیز بیش از ۹ درصد رشد در تحویل گاز برای تولید برق داشتیم که مجموع این موارد نشان از توجه ویژه وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران به بخش تولید و صنعت کشور دارد.

رحمانی با بیان اینکه تلاش ما و همه دست‌اندرکاران برای تحویل گاز بیشتر به صنایع کشور است، گفت: انجام این مهم سبب می‌شود افزون بر منتفع شدن بخش صنعت، چرخه تولید نیز در کشور به گردش درآید و همه مردم کشور از آن بهره‌مند شوند. رحمانی در پایان اظهار کرد: با وجود آنکه طی چند روز اخیر بارش رحمت الهی در برخی استان‌های شمال و شمال‌غرب کشور همراه با موج سرما، سبب کاهش دما و افزایش مصرف گاز در این استان‌ها شد، خوشبختانه با همت و تلاش همکاران ارشمندمان در شرکت‌های گاز استانی، هیچ استانی با کاهش فشار یا قطع گاز روبه‌رو نشد.

فراهم سازی بستر سرمایه گذاری در تولید

علی قنبری، اقتصاددان

اقتصاد در صورتی می تواند رشد و رونق را تجربه کند که از تولید و صنعت حمایت شود. تولید و صنعت سنگ بنای رشد اقتصادی را فراهم می کند و حمایت از تولید و صنعت منجر به کاهش بیکاری و افزایش صادرات خواهد شد. حمایت از صنایع در نهایت منجر به ارزآوری بیشتر و رشد صادرت غیرنفتی خواهد شد. نیاز امروز کشور، توسعه صادرات غیرنفتی است.

حمایت از صنایع به این معنی است که تامین مالی و تامین انرژی در دستور کار باشد. این دو امر باید در اولویت قرار داشته باشد. تحت هیچ شرایطی انرژی در صنایع و تولید نباید قطع شود. در غیر این صورت تولید کارایی خود را از دست می دهد. اگر دولت ها به معنای واقعی برای موفقیت اقتصادی تلاش می کنند و خواهان این هستند که در سال‌های آینده فعالیت‌های آن ماندگار شود، قطعاً از مسیر توجه به تولید می‌تواند این امر را محقق کنند.

همچنین دولتها با اعتماد‌سازی می‌تواند اولین گام را برای توسعه صنعتی بردارند. لازمه اعتماد‌سازی این است که مقررات دست و پاگیر از جلوی پای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان برداشته شود. اگر فعالان اقتصادی مطمئن شوند که دولت تمام قد برای حمایت از بخش خصوصی گام برمی‌دارد و تلاش می‌کند از هیچ کمکی دریغ نخواهند کرد.

همین امر باعث می‌شود که اقتصاد روی ریل درستی قرار گیرد. ابزار دیگری که دولت می تواند از آن بهره بگیرد، برجام و جلوگیری از هر گونه تنش با کشورهای اروپایی و همسایه است. اگر دولت دو موضوع عنوان شده را عملیاتی کند ایران به توسعه صنعتی هم می‌رسد. دولت همچنین می بایست فضا و بسترهای مناسب را برای سرمایه‌گذاری ایرانی‌های خارج از کشور و خارجی‌ها در ایران هموار کند. اصلی‌ترین مشکل اقتصاد ایران رکود و بیکاری است. اگر بسترهای لازم برای سرمایه‌گذاری فراهم شود این موانع و مشکلات برطرف خواهد شد.

از طرفی دیگر یکی از ضروریات صنایع در کشور این است که از خام فروشی به فرآورده فروشی روی بیاوریم. مشکل فعلی کشور این است که در صنایع مختلف به خام فروشی می‌پردازیم و از توسعه زنجیره ارزش محصولات که خلق ارزش افزوده می‌کند، عقب مانده‌ایم. به خصوص این موضوع در صنعت نفت و گاز کشور نیز مشاهده می‌شود که باید به‌طور جد به سمت اصلاح این روند پیش برویم تا شاهد دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز در کلیه زنجیره ارزش از استخراج نفت تا تولیدات مواد شیمیایی در پایین دست این صنعت باشیم.

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/ ۲۵ ‌همت کسر داریم

به گزارش کسب و کار نیوز ، محسن فتحی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.