صفحه اصلی / اسلایدر / وفور گوشت منجمد ۳۰۰ هزار تومانی/ تولید گوشت در زمستان بیشتر می‌شود
وفور گوشت منجمد ۳۰۰ هزار تومانی/ تولید گوشت در زمستان بیشتر می‌شود

وفور گوشت منجمد ۳۰۰ هزار تومانی/ تولید گوشت در زمستان بیشتر می‌شود

کسب و کار نیوز- رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام گفت: معمولاً گوشت گرم و منجمد با نازل‌ترین قیمت‌ها وارد کشور می‌شود و قیمت واقعی روزانه گوشت با قیمت مطرح شده توسط یک نماینده مجلس تفاوت داشته و آن قیمت‌ها اشتباه است.

به گزارش کسب و کار نیوز، در روز‌های اخیر، یکی از نمایندگان مجلس در اظهاراتی مدعی شده بود، قیمت گوشت در کشور باید حدود ۲۵۰ هزار تومان باشد. حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مجلس گفته است؛ «گوشت گرم و باکیفیت در مبدأ به قیمت هر کیلوگرم ۲ و نیم تا ۳ دلار قابلیت خرید دارد. با اضافه‌کردن هزینه حمل‌ونقل و جانبی، به این میزان حدود ۱ و نیم تا ۲ دلار اضافه می‌شود. گوشت گرم باکیفیت باید با قیمتی حدود ۲۵۰ هزار تومان به دست مردم برسد. در حال حاضر قیمت گوشت گرم وارداتی در بازار کمتر از ۴۰۰ هزار تومان نیست. دراین‌بین یا واردکنندگان و یا دلالانی که گوشت گرم وارداتی را به بازار عرضه می‌کنند سود زیاد همراه با ظلم به بیت‌المال دریافت می‌کنند.»

اما آیا گوشت گرم وارادتی با کیفیت با قیمت حدود ۴ تا ۵ دلار در بازار‌های جهانی یافت می‌شود؟ تسنیم در این گزارش به راستی آزمایی اظهارات این نماینده مجلس می‌پردازد و قیمت انواع مختلف گوشت قرمز در بازار را مورد بررسی قرار می‌هد.

در همین رابطه، منصور پوریان رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام در رابطه‌ با اظهارنظرهای مطرح شده توسط یکی از نمایندگان مجلس در خصوص قیمت گوشت گفت: متأسفانه این قبیل صحبت‌ها در بازار اثرات روانی مختلفی دارد. در حال حاضر بیشترین واردات گوشت گوسفندی از آسیای میانه انجام می‌شود؛ قیمت اولیه دام زنده سبک در کشورهای مبدأ حدود ۳ دلار و ۲۰ سنت است و باتوجه‌ به هزینه‌های کشتار و سایر هزینه‌ها قیمت هر کیلوگرم از لاشه کامل گرم گوسفندی به محدوده قیمتی ۶ دلار و ۵۰ سنت می‌رسد.

پوریان ادامه داد: قیمت اولیه هر کیلوگرم گوشت گوساله زنده نیز حدود ۲ دلار و ۷۰ سنت است که با احتساب هزینه‌های حمل‌ونقل و غیره محدوده قیمتی هر کیلوگرم لاشه استخوانی گوساله به ۶ دلار می‌رسد و در صورت جداکردن استخوان آن،  قیمت گوشت گرم گوساله بالاتر از  ۶ دلار خواهد بود. همچنین گوشت منجمد گوسفندی عموماً از مغولستان به قیمت تقریباً ۴ دلار و گوشت منجمد گوساله نیز از برزیل به قیمت حدودی ۵ دلار وارد کشور می‌شود.

وی افزود: البته باید توجه داشت این قیمت‌‌ها، نازل‌ترین نرخ برای انواع مختلف گوشت قرمز است که وارد کشور می‌‌شود و گوشت مرغوب‌تر استرالیایی با این قیمت‌ها وجود ندارد. وقتی قیمت جهانی گوسفند زنده ۳ دلار است، چگونه می‌توان آن را کمتر از ۳ دلار تهیه کرد؛ البته گوساله زنده که با قیمت ۲ دلار ۷۰ سنت از پاکستان خریداری می‌شود، دشواری‌های خاص خود را دارد؛ بنابراین قیمت‌های مطرح شده برای گوشت گرم توسط این نماینده مجلس اشتباه است.

اقدامات مؤثر جهاد کشاورزی و افزایش ۲۰ درصدی تولید دام سبک

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام با اشاره به مناسب‌بودن شرایط فعلی بازار بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی با واردات لاشه گرم در تابستان کمک بزرگی به بخش تولید انجام داد و ازآنجایی‌که بیشترین حجم کشتارها برای تهران انجام می‌شود، می‌توان گفت افزایش زایش ۲۰ درصدی در دام سبک در جنوب و جنوب غربی کشور ناشی از اقدام به موقع وزارت جهاد کشاورزی برای واردات لاشه گوشت به تهران با قیمت مصوب بوده است. علاوه بر این با توجه به تداوم اقدامات موثر صورت گرفته، در زمستان امسال نیز شاهد افزایش تولید خواهیم بود.

پوریان با اشاره به شرایط اقلیمی هوای غیر سرد در سال جاری عنوان کرد: در جنوب غرب و غرب کشور، شاهد زمستانی معتدل هستیم و این اقلیم آب‌وهوایی به‌گونه‌ای است که آمار زایش را در دام‌های سبک بالا برده و سبب افزایش تولید می‌شود.

فرایند واردات گوشت قرمز و نحوه تخصیص ارز به آن

منصور پوریان ضمن ابراز رضایت از حمایت‌ها و اقدامات مثبت جهاد کشاورزی، نسبت به فرایند تخصیص ارز انتقاد‌هایی را وارد کرد و توضیح داد: شرکت‌های واردکننده ابتدا باید کانتینر گوشت قرمز وارداتی را به وزارتخانه کشاورزی تحویل ‌دهند تا بعد از مدتی با گرفتن تأییدیه و اخذ امضاهای مختلف از سازمان بازرسی و شرکت پشتیبانی امور دام و غیره بابت کیفیت و نوع گوشت وارداتی، نامه‌ای به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می‌شود.

پوریان ادامه داد: پس از تأیید دوباره بررسی‌های انجام شده، وزارت جهاد کشاورزی، شرکت واردکننده گوشت را به بانک مرکزی معرفی می‌کند و این فرایند حدود یک ماه زمان می‌برد. براین‌اساس به شرکت‌های واردکننده گوشت قرمز بعد از گذراندن فرایند تأییدیه گوشت، ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، تعلق می‌گیرد نه از زمان ابتدایی واردات گوشت.

تلاش بی‌سرانجام سودجویان برای ایجاد شوک قیمتی به بازار گوشت در تعطیلات سال نو میلادی

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام با اشاره به سوءاستفاده برخی از سودجویان و تلاش برای افزایش قیمت‌ها تشریح کرد: بیشترین بخش واردات گوشت گرم از کشورهای غیرمسلمان مانند ارمنستان، گرجستان، روسیه و رومانی انجام می‌شود و این کشورها به مدت یک هفته در تعطیلات سال نو میلادی هستند به همین خاطر در این زمان واردات گوشت انجام نخواهد شد؛ اما عده‌ای با سوءاستفاده از این فضا می‌خواستند قیمت‌ها را افزایش دهند.

وی ادامه داد: در هفته‌های گذشته شاهد به‌وجودآمدن برخی بازارهای مصنوعی بودیم که هدف آن ایجاد شوک قیمتی در بازار بود؛ اما به دلیل فراوانی گوشت در بازارها، بازار مصنوعی نتوانست تغییری در قیمت‌ها به وجود بیاورد.

‌وفور گوشت منجمد وارداتی گوسفندی در تمام کشور

پوریان با اشاره به‌وفور گوشت منجمد وارداتی گوسفندی در تمام کشور بیان کرد: قیمت این گوشت حدود ۳۰۰ هزار تومان است و به نسبت گوشت گرم واردشده فاصله قیمت ۱۰۰ هزار تومانی دارد. این اختلاف قیمت گوشت منجمد و گرم برای مصرف‌کننده سبب شده تا فشار تقاضا را از گوشت گرم کاهش دهد. آثار توزیع گوشت قبل از یلدا از هفته گذشته قابل‌مشاهده بوده و در حال حاضر به دلیل فراوانی گوشت منجمد در بازار تقاضای مازادی برای آن وجود ندارد و همین موضوع به عرضه گوشت به قیمت منطقی و واقعی کمک می‌کند. اکنون قیمت منطقی و نقد دام زنده بین ۱۹۰ تا ۲۱۰ هزار تومان است.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام با بیان اینکه بهتر بود تا همت بیشتری برای واردات گوساله پروار انجام می‌شد، تصریح کرد: اقدامات خوبی برای تأمین دام سنگین انجام شده اما باید ادامه‌دار باشد از طرف دیگر، واردات گوساله پروار به میزان کوچکی انجام شده به همین دلیل در زمستان و بهار به میزان کشتارها اضافه خواهد شد.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۳۴ درصدی قیمت مسکن در منطقه ۲۲ تهران

به گزارش کسب و کار نیوز ، داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.