به گزارش کسب و کار نیوز، «داود بیگینژاد» افزود: تاکنون و با گذشت بیش از ۹ ماه از سال عملکرد خوبی از سوی بانکها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن شاهد نبودیم، به طوری که عملکرد بانکهای خصوصی در حد صفر بوده و فقط بانکهای مسکن و ملت عملکردی قابل قبول داشتهاند.
این مقام صنفی اظهار داشت: مطابق آمارهای رسمی، آذرماه امسال سههزار و ۵۵۰ مورد معامله املاک در سطح تهران به ثبت رسید که در مقایسه با متوسط ۱۰ هزار معامله در ماه که به عنوان نقطه تعادلی معاملات عنوان میشود، بسیار اندک بوده و نشاندهنده رکود معاملات است.
وی با اشاره به انجام بیشترین معاملات در این ماه بهترتیب در مناطق پنج، ۱۰، ۲ و چهار تهران، ادامه داد: تغییری در قیمت و نرخ معاملات نیز در این ماه مشاهده نمیشود. بیگینژاد خاطرنشانکرد: آمار آذر ماه خرید و فروش در مقایسه با آبان (معامله سه هزار و ۹۰۰ مورد ملک) افت حدود ۹ درصدی نشان میدهد و حاکی از کاهش محسوس تعداد قراردادها است.
وی گفت: در برخی مناطق قیمتهای فروش به قیمت تمام شده سازندگان نزدیک شده است که این مساله اثر خود را در سالهای آینده نشان خواهد داد.
نایبرییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران تصریحکرد: اگر سودی در ساختمانسازی وجود نداشته باشد، در ادامه در تولید مسکن دچار مشکل خواهیم شد.
رشد ۳۷ درصدی صدور پروانه ساخت نسبت به بهار امسال
وی همچنین با اشاره به آمار صدور «پروانههای ساختمانی»، اظهار داشت: در تابستان امسال یکهزار و ۹۰۳ فقره پروانه احداث صادر شده که نسبت به فصل بهار رشد ۳۷ درصدی و نسبت به تابستان سال گذشته رشد ۱۹.۸ درصدی داشته است.
بیگینژاد اضافهکرد: آمار صدور «پروانه ساخت واحدها» در تابستانی که گذشت ۱۳ هزار و ۷۳۷ فقره بوده که در مقایسه با فصل بهار رشد ۴۰ درصدی و در مقایسه با تابستان سال گذشته رشد ۷.۲ درصدی نشان میدهد؛ هر چند این آمارها لزوما نمیتواند به معنای رونق ساختمانسازی باشد.
وی با اشاره به نزدیک شدن به ایام پایانی سال، گفت: بر اساس رفتارشناسی مردم مطابق سنوات گذشته، در این ایام مراجعات به بنگاهها و مشاوران املاک برای افزایش متراژ یا اقدام به قصد سرمایهگذاری بیشتر میشود. اکنون نیز شاهد افزایش تحرک افراد و مراجعات به مشاوران املاک هستیم، اما معاملات همچنان در حداقل خود است.