صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان / شرکت‌های دانش‌بنیان ظرفیت بالایی برای توسعه اقتصادی دارند/کاهش هزینه اشتغالزایی در استارت آپ ها
شرکت‌های دانش‌بنیان ظرفیت بالایی برای توسعه اقتصادی دارند/کاهش هزینه اشتغالزایی در استارت آپ ها

شرکت‌های دانش‌بنیان ظرفیت بالایی برای توسعه اقتصادی دارند/کاهش هزینه اشتغالزایی در استارت آپ ها

کسب و کار نیوز- یک فعال اقتصادی با اشاره به اینکه شرکت‌های استارتاپی ظرفیت بالایی برای ایجاد شغل دارند، گفت: سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها ظرفیت زیادی برای رشد اقتصادی و توسعه و سودآوری دارد. «حامد تاج‌الدین» مدیرعامل یک شرکت‌های استارتاپی اظهار کرد: آچاره مرجع شناسایی متخصصان در حوزه خدمات است که از سال ۹۵ فعالیت خود را آغاز کرد و تلاش کردیم بستر دیجیتالی را ایجاد کنیم تا مردم بتوانند به آسانی و سهولت خدمات دریافت کنند؛ در این پلتفرم بیش از۳۰۰ نوع خدمت را شناسایی و برای بیش از ۱۲۰ هزار نفر اشتغالزایی شده است، بدون اینکه این افراد نیاز به سرمایه اولیه داشته باشند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، وی خاطرنشان کرد: برای توسعه ارائه خدمات خود نیاز به جذب سرمایه داشتیم که به تازگی یک سرمایه‌گذار با آورده ۷۲ میلیارد تومان به جمع سهامداران این مجموعه اضافه شده است. این فعال اقتصادی گفت: ما حدود ۲ و نیم میلیون کاربر داریم که هر کدام از آنها در واقع یک خانواده هستند. این آمار بیانگر این است که ۱۰ درصد کل خانوار کشور از طریق این بستر خدمات خود را دریافت می‌کنند.

تاج‌الدین درباره درآمدی که افراد از طریق این پلتفرم کسب می‌کنند، تاکید کرد: در بخش خدمات درآمد فردی که هر روز کار می‌کنند ماهیانه ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان است. این درآمد زمانی که به سمت خدمات کسب‌وکارهای کوچک می‌رویم به ۱۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد.

مدیرعامل این پلتفرم تصریح کرد: این پلتفرم برای افرادی که دارای مهارت هستند اشتغالزایی می‌کند و این اشتغالزایی یک هزارم هزینه‌ای است که بخش‌های دولتی برای ایجاد شغل انجام می‌دهند. برخی از افرادی که از این طریق کار می‌کنند بعضا نیاز به سرمایه اولیه ندارند.

«علی سنگینیان» نماینده شرکت سرمایه‌گذاری در این پلتفرم نیز گفت: یکی از تجارت‌هایی که ظرفیت زیادی برای رشد و سودآوری دارد، سرمایه‌گذاری بر بستر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی است. سیاست ما این است در جایی سرمایه‌گذاری کنیم که یا یک محصول خارق‌العاده می‌فروشد یا یک محصول عادی را با خدمات و شکل فوق‌العاده به فروش می‌رساند. این مجموعه فرهنگ ارائه خدمت را در کشور تغییر داده و از همین جهت برای ما مناسب بود که در بستر آن سرمایه‌گذاری کنیم.

سنگینیان تاکیدکرد: با توجه به اینکه تعداد پروژه‌های عمرانی این روزها کاهش یافته و به دلیل رقابت بیشتر، حاشیه سودها کم شده است، «کیسون» تصمیم گرفت از ظرفیت‌های خالی خود جهت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم.

گشایش گره های اقتصادی توسط دانش بنیان ها

حمید حاج اسماعیلی، کارشناس اقتصادی

استارت آپها و شرکت‌های دانش بنیان ارزش افزوده فراوانی دارند و بخشی از گره‌های اقتصادی و اجتماعی را باز می‌کنند. اما آنطور که باید این ضرورت‌ها توجهی نمی‌شود. نخبگان و کارآفرینان جوان ایرانی که به سمت راه‌اندازی کسب و کارهای نوین رفته‌اند با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند.

اگر در بخش دانش بنیان دانشگاه ها تغییر اساسی و توجه ویژه صورت گیرد زمینه جدیدی برای آغاز مشاغل جدید خواهد بود. با این اتفاق اکثر افراد دانش‌آموخته و تحصیل کرده در این بخش ها شاغل می شوند و بسیاری از این شغل ها می تواند در بستر مشاغل دانش بنیان شکل بگیرد.

برای دستیابی به رشد پایدار، ثبات و پایداری بازار کار، باید تولیدات و بازار و کسب و کار مبتنی بر دانش باشد. مسئله دانش بنیان موضوع جدی است. اگر بخواهیم بخش خصوصی را شکل دهیم راهی نداریم جز اینکه کارآفرینان و بخش خصوصی و مردم در بازار کار نقش آفرین باشند.

عدم توجه به ظرفیت استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان باعث می‌شود تا این ظرفیت‌های اقتصادی به فکر مهاجرت بیفتند. چرا که می‌دانند در کشورهایی اروپایی، کانادا و… امکانات فراوانی را ایجاد کرده‌اند و از این جوانان استقبال می‌شود.

بنابراین نگرانی‌های مهاجرتی فقط متوجه کارجویان، فراغ التحصیلان و جوانان نیست که در حال خروج از کشورند، بلکه سرمایه‌های ایرانی در حوزه کسب و کار و صاحبان استارتاپ‌ها هم به قکر مهاجرت از ایران هستند. بخشی از این مهاجرت ناشی از استقبال کشورهای دیگر است. اما بخش مهم‌تر این مهاجرت‌ها به دلیل سوءمدیریت‌ها و اشتباهات مسوولان است که برخوردهای سلبی در مواجهه با این نوع کسب و کارها دارند.

شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها ظرفیت های جدیدی در ایجاد اشتغال هستند. بازار کار با دانش بنیان ها متحول و پتانسیل ایجاد اشتغال افزایش خواهد یافت. بخش دانش بنیان در دانشگاه ها باید تقویت شده و ظرفیت ها در این بخش توسعه پیدا کند. در همین راستا متناسب با شرایط و تغییر تکنولوژی که موجب توسعه بازار کار و بالا رفتن بهره وری می شود، می توان مشاغل جدید هم تعریف کرد.

همچنین مطالعه کنید:

مصرف روزانه ۲۳۰ میلیون مترمکعب سوخت برای تولید برق/واردات ۳۰۰ مگاوات برق از ترکمنستان

به گزارش کسب و کار نیوز ، “عباس علی‌آبادی” عصر در جلسه شورای اداری شهرستان‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.