صفحه اصلی / اسلایدر / طرح ریال برون مرزی در حال بررسی است/آغاز صادرات ریالی
طرح ریال برون مرزی در حال بررسی است/آغاز صادرات ریالی

طرح ریال برون مرزی در حال بررسی است/آغاز صادرات ریالی

کسب و کار نیوز- رییس کل بانک مرکزی گفت: طرح ریال برون مرزی ماه‌های زیادی است که در بانک مرکزی در حال بررسی است و با اجرایی شدن آن درخواست صادرکنندگان برای صادرات ریالی به افغانستان و عراق حل می‌شود.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از مهر، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک‌مرکزی در حاشیه نشست شورای دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، گفت: این موضوع یکی از درخواست‌های تجار مشهدی برای صادرات به افغانستان بود که با اجرایی شدن طرح ریال آف شور پاسخ داده شده و تجار می‌توانند به جای ارز خارجی برای صادرات از ریال برون مرزی بهره گیرند. وی ادامه داد: مقررات طرح ریال برون مرزی در بانک مرکزی تدوین شده و تاکنون یک یا دو بانکی اجرای این طرح را آغاز کرده‌اند و بزودی در کل بانک‌های کشور عملیاتی خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی به سایر توافقات در این نشست اشاره کرد و افزود: بطور قطع تکالیف این بانک در خصوص تسهیلات ازدواج و تسهیلات فرزندآوری تا پایان سال به طور کامل اجرا خواهد شد و سیستم بانکی تمام تسهیلات را خواهد پرداخت، از آنجا که تعداد متقاضی مانده در صف این تسهیلات در خراسان رضوی زیاد است، مقرر شد که از حجم متقاضیان در صف‌ها کاسته شده و تسهیلات به همه آنان پرداخت شود.

فرزین اضافه کرد: مشکل دیگر مطرح شده در این نشست در خصوص تعیین وثایق سنگین برخی از رؤسای بانک‌ها برای تسهیلات خرد بود که این موضوع در بانک مرکزی بررسی شده و در خصوص متخلفین که در برابر پرداخت تسهیلات خرد وثایق سنگینی طلب کرده‌اند، پیگیری جدی انجام خواهد گرفت. وی با اشاره به ظرفیت بالای خراسان رضوی در جذب سرمایه گذاران خارجی گفت: توافقاتی در خصوص تسهیل شرایط برای جذب سرمایه گذار خارجی و نرخ آن در نشست مزبور با مسؤولان خراسان رضوی انجام گرفت.

سیاست درست در صادرات و ارزآوری

عبدالمجید شیخی، اقتصاددان

ایران به لحاظ جغرافیایی موقعیت ممتازی در جهان دارد به گونه‌ای که می‌توان گفت ما در چهارراه بین‌المللی قرار داریم.  درواقع مرکز مبادلات بین شرق و غرب کره زمین، بین شرق آسیا و غرب آسیا بین آسیا و اروپا هستیم. اگر ایران محور تبادل کالاها باشد با توجه به اینکه عمدتا هزینه تمام شده مبادلات از طریق راه آهن تا یک سوم حمل و نقل دریایی است اگر مسیر ریلی را توسعه دهیم در این موضوع منافع مهمی کسب می‌کنیم.

دولت سیزدهم مستقر، مستحکم و با اراده است که تبدیل به قدرت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای شده است و کشورهای دنیا حساب ویژه‌ای روی آن باز کرده‌اند. اعضای بریکس هم اکنون ۳۰ تا ۴۰ درصد اقتصاد جهان را به خود اختصاص داده‌اند و حجم زیادی از تولید ناخالص داخلی دنیا در اختیار این کشورهاست.

از طرف دیگر کشورهایی که تا پیش از این دنباله‌روهای جناح غرب به‌خصوص آمریکا و اروپا بودند به این اتحادیه توجه خاصی پیدا کرده‌اند، با این حال پیوستن ایران به این اتحادیه، کشورمان را از زیر یوغ دلار خارج کرده و تحریم ها را بی‌اثر می‌کند.این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان می‌کند: پول ایران می‌تواند پایه پولی برای اعضای بریکس قلمداد شود به طوری که قبل از انقلاب نیز ۱۶پول ملی توسط صندوق بین‌المللی پول به عنوان مبنای ارزش پایه استفاده شده است. وی می‌گوید: پیش‌بینی می‌شود با عضویت ایران در بریکس حجم سرمایه‌گذاری و صادرات کشورمان به کشورهای عضو بریکس افزایش یابد  که این مساله می‌تواند به گسترش بازارهای جهانی برای ایران بیانجامد.

دولت سیزدهم برخلاف دولتهای قبلی که رویکرد بسته تری نسبت به تعامل با دنیا داشت و محور فعالیت‌های خود را بر ارتباط گیری و مبادلات اقتصادی با غرب گذاشته بود، تعاملات اقتصادی خود را به چند کشور غربی یعنی اروپایی محدود نکرد. بلکه با نگاه وسیع‌تر با اذعان به این موضوع که هر تعامل تجاری و روابط اقتصادی و سیاسی با دنیا به نفع منافع ملی ایران تمام می‌شود – رشد اقتصادی را کلید زده است.

پیشرفته‌ترین و توسعه یافته‌ترین اقتصادهای دنیا از معامله و تجارت با سایر کشورها گریزان نیستند، بلکه تعامل با هر کشوری را به نفع منافع خود ارزیابی کرده و به دنبال باز کردن پنجره‌های جدید تجاری به روی کشور و اقتصاد خود هستند. به نظر می‌رسد دولت سیزدهم براین اساس، سیاست گذاری‌ها و مسیر درستی را در پیش گرفته که در نهایت به تولید، صادرات و ارزآوری کشور منتهی می‌شود.

همچنین مطالعه کنید:

بانک مرکزی: روند تورم و نقدینگی در دولت سیزدهم کاهشی شده است

به گزارش کسب و کار نیوز ، متخصصان حوزه اقتصادی به خوبی واقفند که حجم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.