صفحه اصلی / اسلایدر / دلار از سبد ارزهای مسافرتی حذف می شود/دلارزدایی در بانک مرکزی
دلار از سبد ارزهای مسافرتی حذف می شود/دلارزدایی در بانک مرکزی

دلار از سبد ارزهای مسافرتی حذف می شود/دلارزدایی در بانک مرکزی

کسب و کار نیوز- مدیر عامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران با تأکید براینکه دلار از سبد ارزهای مسافرتی به کشورهای همسایه حذف می‌شود،گفت: برنامه ریزی کرده ایم که بتوانیم ارز کشورهای همسایه یا مقصد را در اختیار مسافرین ایرانی قرار دهیم.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران اظهار داشت: برنامه ریزی کرده ایم که بتوانیم ارز کشورهای همسایه یا مقصد را در اختیار مسافرین ایرانی قرار دهیم. وی افزود: اگر بتوانیم از ابتدا به مسافر ایرانی اسکناس کشور مقصد را بدهیم، برای ایشان راحت تر خواهد بود؛ چرا که اگر دلار یا یورو تحویل دهیم دو بار هزینه تسعیر باید بپردازند که با این اقدام هزینه های آنها را کاهش می دهیم.

این مقام مسئول در خصوص برنامه بانک مرکزی برای تأمین ارزهای مسافرتی سیاحتی و زیارتی اعلام کرد: ارز کشور عراق بصورت دینار، کشور عربستان به صورت ریال، کشور ترکیه بصورت لیر و امارات به صورت درهم پرداخت خواهد شد؛ مطالعات انجام شده و اقدامات اجرایی نیز پیگیری شده است. سعیدی با تأکید براینکه مسافران میلیونی برای این کشورها داریم و طبیعتا اینها تقاضای زیادی برای دلار ایجاد می کنند، تصریح کرد: ما با تمام این کشورها عملا مبادلات تجاری داریم و قراردادهای پیمان های پولی دوجانبه را با برخی از آنها داریم و با برخی که نداریم هم بانک مرکزی در تلاش برای از سرگیری پیمان پولی دوجانبه است.

وی به دلارزدایی هم اشاره و تأکید کرد: دلارزدایی نه در کشور ما بلکه در خیلی از کشورها شکل گرفته است، نباید اینطوری تصور شود که دلارزدایی سیاست خاص کشور ماست و بحث دیپلماتیک در آن دخیل است درحالی که بقیه کشورها هم دلارزدایی را بخاطر ریسک‌های دلار شروع کرده اند، ماهم در این مسیر گام برداشتیم و مرکز مبادله هم این کار را شروع کرده است. کاری که در مرکز مبادله باید انجام شود به جمع بندی رسیده ولی در خصوص تأمین اسکناس های کشورهای هدف در حال پیگیری اقدامات اجرایی هستیم تا توسط بانک های عامل به مرحله اجرای نهایی برسند.

در همین زمینه محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در این زمینه توضیح داد: باید با امضای پیمان‌های پولی و برقراری مراودات پولی و بانکی با استفاده از پول‌های ملی، سنگینی سایه دلار بر اقتصاد کشور را کم کنیم که این کار با گسترده‌تر شدن روابط تجاری با کشورهای مختلف ازجمله کشورهای شرقی و امضای‌ پیمان‌های پولی با کشورهای مختلف طرف قرارداد تجاری‌مان محقق خواهد شد.

زنگنه با اشاره به این‌که یکی دیگر از ضرورت‌ها برای مهار تورم مردمی کردن اقتصاد است، افزود: می‌توان با مردمی کردن اقتصاد و استفاده از ظرفیت‌های مختلف کشور زمینه را برای رشد و رونق تولید و در نتیجه آن در بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش تورم گام برداشت.جعفر قادری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز درباره کاهش وابستگی اقتصاد به دلار تاکید کرد: عمده تجارت ما با کشورهایی مانند روسیه، چین، عراق، افغانستان و امارات است و می‌توان با این کشورها سیاست تهاتر را اجرا کرد.وی معتقد است، نه رشد اقتصادی بدون حل مشکل تورم مطلوب است و نه تورم بدون حل مشکل رشد اقتصادی مناسب است و به هر دو باید همزمان پرداخته شود. بنابراین به جای این‌که برای حل رکود به تورم دامن بزنیم یا تورم را حل کنیم که به رکود منجر شود، باید رکورد تورمی را حل کنیم و سیاست‌هایی را به کار بگیریم که هر دو همزمان حل شوند.قادری گفت: اکنون طرح‌ها و پروژه‌هایی وجود دارد که دولت به آنها ورود کرده است در حالی که بخش خصوصی می‌تواند اینها را انجام دهد، بدون این‌که بار مالی برای بانک‌ها داشته باشد.

کاهش فشارهای اقتصادی با دلارزدایی

جعفر قادری، نماینده مجلس

هر چه بتوانیم پیمان‌های دو یا چند جانبه با کشور‌های طرف تجاری خود منعقد کنیم، تقاضا برای دلار در مبادلات تجاری کاهش پیدا می‌کند و این کاهش تقاضا سبب ایجاد تغییراتی می‌شود. با پیمان‌های دو یا چند جانبه می‌توانیم علاوه بر استفاده از ظرفیت‌های تجاری از ظرفیت پولی خود هم مطلوب‌تر و صحیح‌تر استفاده کنیم. پیمان‌های دو یا چند جانبه منجر به توسعه و رشد اقتصادی می‌شود، مورد دیگر اینکه زمانی که این پیمان‌های شکل می‌گیرد کاهش فشار‌های ارزی وارده به کشور را شاهد خواهیم بود. مجلس بار‌ها در نشست‌ها و بخش‌های مختلف تاکید داشته که دولت باید به سمت دلارزدایی از تجارت حرکت کند.

در حال حاضر دلارزدایی به عنوان یک مطالبه و خواست عمومی و وسیع و گسترده در همه کشور‌ها تبدیل شده و تنها مطالبه کشور‌های آسیایی نیست وقتی اروپا به صورت جدی این موضوع را دنبال می‌کند. در آمریکای لاتین این موضوع را بسیار جدی دنبال می‌کنند. کشور‌های حتی عربی و کشور‌های همسو حتی کره جنوبی وارد این موضوع شده و این را به صورت مطالبه دنبال می کند.

طبعا در کشور‌های آسیایی که بعضی هایشان کشور‌های مورد غضب آمریکا است باید موضوع به صورت جدی‌تر مورد توجه قرار بگیرد و تلاش این کشور‌ها این باشد که زودتر بتوانند از این نقاط فشار آمریکا خارج شوند و عبور کنند تا بتوانند خودشان را در یک وضعیت باثباتی قرار دهند.

باید هرچه سریع‌تر در ارتباطاتی که داریم، در تفاهمات و قرارداد‌هایی که با کشور‌های مختلف می‌بندیم این موضوع را کاملا به صورت جدی دنبال کنیم این خودش می‌تواند کمک کند که بخش عمده‌ای از این فشار‌هایی که الان در مقاطع حساس متوجه ما می‌شود و بعضا اقتصاد ما را آسیب پذیر کرده بتوانیم فشار‌ها را کم کنیم.

همچنین مطالعه کنید:

اعتبارات طرح های تملک دارایی و سرمایه ای تامین می شود/کاهش مالیات واحدهای تولیدی

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز ، مسلم صالحی در تشریح جزئیات جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.