صفحه اصلی / اسلایدر / تامین زمین روند قابل قبولی دارد/ساخت ۴۴ شهرک مسکونی در کشور
تامین زمین روند قابل قبولی دارد/ساخت ۴۴ شهرک مسکونی در کشور

تامین زمین روند قابل قبولی دارد/ساخت ۴۴ شهرک مسکونی در کشور

کسب و کار نیوز- مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از اتمام مرحله نخست آماده‌سازی پروژه‌های نهضت ملی مسکن تا اوایل سال آینده خبر داد و گفت: مکان‌یابی ۴۴ شهرک مسکونی در کشور قطعی شد. «ارسلان مالکی» از انجام پروژه‌های آماده‌سازی در ۲۵ هزار هکتار زمین خبر داد و افزود: این حجم از آماده‌سازی زمین‌ها برای ساخت مسکن در این سازمان بی‌سابقه بوده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، وی با اشاره به اینکه با ادامه این روند تا اوایل سال آینده مرحله نخست پروژه‌های آماده‌سازی در همه استان‌های کشور تکمیل می‌شود، گفت: پس از این مرحله باید روسازی پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن را به انجام برسانیم. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تاکنون مصوبه ساخت ۲۰ شهرک مسکونی در شورای عالی شهرسازی و معماری تصویب شده است، اظهار داشت: عملیات اجرایی ۲ شهرک مسکونی در قم و یک شهرک در یزد آغاز شده است و این شهرک‌ها در مرحله صدور پروانه ساختمانی هستند. ساخت شهرک‌های مسکونی در حریم شهرها از جمله سیاست‌های دولت سیزدهم برای تسریع در پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن است.

این در حالی است که نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تنها وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن میدان‌داری می‌کند و همکاری بین‌بخشی خوبی به ویژه از سوی بانک‌ها در این حوزه دیده نمی‌شود. صدیف بدری با اشاره به روند ساخت مسکن در سطح کشور، بیان کرد: از نظر بنده بخش های دیگر دولت در حوزه زیرساختی برای ساخت مسکن همکاری لازم را ندارند، از جمله این بخش‌ها، بانک‌ها هستند که در پرداخت تسهیلات برای ساخت مسکن همکاری ندارند.

این عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه اظهار کرد: باید منابع پرداخت تسهیلات کم بهره در صندوق ملی مسکن پیش بینی شود و تمام درآمدهای حوزه مسکن به این صندوق واریز شود اما این کار اتفاق نمی افتد. فلذا تسهیلات با همان بهره ۲۳ درصد پرداخت می شود که با این شرایط  نمی توان انتظار داشت که ساخت مسکن به شرایط مطلوب برسد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اکنون تنها وزارت راه و شهرسازی است که به میدان آمده و برای ساخت مسکن میدان داری می کند. تامین زمین  مورد نیاز برای ساخت مسکن روند قابل قبولی دارد اما بحث ساخت مسکن از نظر هزینه تمام شده جای بحث زیادی دارد.

بدری در پایان گفت: اگر دولت مشکل ساخت مسکن را حل کند و همکاری بین بخشی صورت بگیرد ما به ثبات مناسبی در حوزه ساخت مسکن خواهیم رسید. اکنون شاهد رکود تورمی در حوزه مسکن هستیم که خوب نیست و با همکاری بین بخشی می توان این روند را بهبود بخشید.

تولید مسکن نیازمند تسهیلات

فرشید ایلاتی، کارشناس مسکن

نکته مهم این است که اساساً در شهرهای بزرگ زمین در سطح شهر وجود ندارد و زمین‌های خارج محدوده شهری دست دولت است. بنابراین اگر بخواهد تحریکی در حوزه ساخت مسکن اتفاق بی‌افتد، باید از ناحیه عرضه زمین با قاعده باشد. مهم‌ترین مؤلفه در حوزه مسکن سهم زمین است. در بخش سهم زمین، مهم‌ترین عامل اثرگذار عرضه آن می‌باشد. متأسفانه طی دوره های گذشته شاهد عرضه زمین نبوده‌ایم و تنها عرضه مسکن به‌صورت تراکم فروشی صورت گرفته است. لازم به ذکر است تا بگوییم که تراکم فروشی خود روشی نادرست و عامل گرانی مسکن می‌باشد.

در این بین تدوین برنامه بلندمدت به‌منظور آماده‌سازی و واگذاری زمین ضرورت دارد. مادامی‌که تراکم و عرضه زمین وجود نداشته باشد و تقاضا روزانه افزایش پیدا کند، تورم شکل خواهد گرفت و گرانی مسکن پدیدار خواهد شد. دراین راستا ضرورت دارد تا طی برنامه‌ای جامع و بلندمدت، طرح آماده‌سازی و واگذاری زمین را در دستورکار قرار دهیم. این مهم پیش‌نیاز تولید مسکن است و می‌تواند در حوزه تولید اثرگذار باشد.

در حال حاضر ایجاد مسکن نیازمند ابزار قوی تسهیلات است تا از این طریق ساماندهی شود. بازار مسکن در حال حاضر چشم انتظار همکاری بیشتر دستگاه‌ها است و اگر این همکاری بهبود یابد به طور قطع همزمان با افزایش تولید بازار مسکن هم رنگ بوی بهتری خواهد گرفت. بازار مسکن در ابتدا باید با پرداخت تسهیلات ساخت از طریق  همکاری  تمامی بانک‌ها از لحاظ تولید تامین و اشباع شود و پس از آن دولت زمینه را برای پرداخت تسهیلات خرید فراهم کند.

به طور کلی ضرورت دارد تا فرآیند آماده‌سازی مسکن را به‌صورت پایدار رقم بزنیم. فرآیند آماده‌سازی و واگذاری زمین به ‌هیچ‌ عنوان نباید متوقف شود. متأسفانه واگذاری زمین تنها در دهه ۶۰ و ابتدای دهه ۷۰ صورت گرفت و پس ‌از آن متوقف شد. چنانچه این روند ادامه پیدا می‌کرد، نیاز هر شهر، آمایش سرزمین و هدف‌گذاری جمعیتی محقق می‌شد. به ‌بیان ‌دیگر مجموع عوامل مذکور نیازمند الحاق زمین می‌باشند.

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد+ جدول

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.