صفحه اصلی / اجتماعی / وزارت بهداشت باید دستورالعمل توزیع دارو از طریق پلتفرم‌ها را به صورت مجزا تدوین کند
وزارت بهداشت باید دستورالعمل توزیع دارو از طریق پلتفرم‌ها را به صورت مجزا تدوین کند
Shopping trolley with pills on laptop background with copy space. Concept of medicine and online shopping of drugs. Delivery of drugs.

وزارت بهداشت باید دستورالعمل توزیع دارو از طریق پلتفرم‌ها را به صورت مجزا تدوین کند

کسب و کار نیوز- وزارت بهداشت موظف شد دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوها را به صورت کامل از آیین‌نامه اجرایی ضوابط و اصول حاکم بر اپراتورهای هوشمند حوزه سلامت الکترونیکی جدا و آن را در قالب دستورالعملی مجزا به کارگروه اقتصاد دیجیتال ارائه کند.

به گزارش کسب و کار نیوز، پیش‌نویس «آئین‌نامه اجرایی، ضوابط و اصول حاکم بر اپراتورهای هوشمند حوزه سلامت الکترونیک» که روزهای پایانی آبان ماه از سوی وزارت بهداشت تدوین و به کمیسیون راهبری کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال ارائه شده بود، با ایرادات وارده از سوی نهادهای عضو از دستور جلسه این کمیسیون خارج و جهت رفع نواقص به کمیته فرعی ارسال شد.

تجمیع سه تکلیف محول شده به وزارت بهداشت از سوی هیئت وزیران در یک آیین‌نامه، یکی از ایرادات حقوقی بر این پیش‌نویس بود که براساس آن، کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال، وزارت بهداشت را ملزم کرد تا «دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوها» را از آیین‌نامه ارائه شده جدا و به صورت مجزا تنظیم کند.

از همین رو وزارت بهداشت موظف شد تا «دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوها» موضوع تبصره ۲ ماده ۸ آیین‌نامه «حمایت از تولید دانش ‌بنیان و اشتغال ‎آفرین در حوزه سلامت» را به صورت جداگانه تدوین کند.

با گذشت تقریبا ۱۵ ماه از مهلت تعیین شده برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این وزارتخانه با ارائه پیش‌نویسی با عنوان «آیین‌نامه اجرایی، ضوابط و اصول حاکم بر اپراتورهای هوشمند حوزه سلامت الکترونیک» به کارگروه اقتصاد دیجیتال به تکلیفی که هیئت وزیران تیر ماه سال ۱۴۰۱ بر عهده این وزارتخانه گذاشته بود، عمل کرد.

هیئت وزیران، سال گذشته با تصویب آیین‌نامه «حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در حوزه سلامت» و در ماده ۸ این آیین‌نامه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را مکلف کرد تا با همکاری وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ آن یعنی شهریور ماه ۱۴۰۱، «آیین‌نامه‌ برنامه هوشمندسازی زنجیره تأمین خدمات و فرآورده‌های سلامت‌محور» را تدوین و در کارگروه اقتصاد دیجیتال به تصویب برساند.

با این حال، بیش از یک سال طول کشید تا وزارت بهداشت در راستای تکلیف خود، پیش‌نویسی را به این کارگروه ارائه دهد که در آن، نحوه فعالیت اپراتورها یا کارورهای ارائه‌دهنده خدمات زنجیره هوشمند توزیع دارو و سایر فرآورده‌های سلامت محور پیش‌بینی و ضوابط فروش دارو به کاربر نهایی از طریق پلتفرم‌‌ها مشخص شود.

هرچند ارائه این پیش‌نویس از سوی وزارت بهداشت گام مهمی در تنظیم‌گری سکوهای سلامت دیجیتال در ایران بود، اما با نقدها و ایرادات حقوقی بسیاری در کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال مواجه شد و از دستور جلسه کمیسیون راهبری این کارگروه خارج و برای بررسی بیشتر به کمیته فرعی ارسال شد.

براساس آیین‌نامه «حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین در حوزه سلامت»، سه تکلیف بر عهده وزارت بهداشت قرار گرفته است. در ماده ۸ این آیین‌نامه، این وزارتخانه موظف به تدوین برنامه هوشمندسازی زنجیره تامین خدمات و فرآورده‌های سلامت محور و تصویب آن در کارگروه اقتصاد دیجیتال است و در تبصره ۲ همین ماده، مکلف است تا با تدوین و ابلاغ دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوها، زمینه فعالیت پلتفرم‌ها را فراهم کند. در ماده ۲۲ این آیین‌نامه نیز، تدوین آیین‌نامه‌ نحوه فعالیت کسب‌وکارهای حوزه سلامت رقومی (دیجیتال) بر عهده وزارت بهداشت قرار گرفته تا با همکاری وزارتخانه‌های ارتباطات و امور اقتصاد و دارایی آن را تنظیم و در کارگروه اقتصاد دیجیتال آن را تصویب کند.

اما وزارت بهداشت در حالی با تجمیع این سه تکلیف، پیش‌نویس «آئین‌نامه اجرایی، ضوابط و اصول حاکم بر اپراتورهای هوشمند حوزه سلامت الکترونیک» را تدوین کرده است که هر کدام از تکالیف محول شده، از نظر موضوع و نهاد تصویب‌کننده با یکدیگر متفاوت هستند و هر کدام، عنوان و هدف مشخصی را دنبال می‌کنند. بنابراین به صورت قانونی امکان تجمیع این سه تکلیف در یک آیین‌نامه وجود ندارد.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.