صفحه اصلی / اسلایدر / نیازی به واردات محصولات آبزی نداریم
نیازی به واردات محصولات آبزی نداریم

نیازی به واردات محصولات آبزی نداریم

کسب و کار نیوز- به گفته مسئولان، با توجه به سواحل شمال و جنوب کشور و پتانسیل بالای تولید محصولات شیلاتی، نیازی به واردات تیلاپیا در راستای تنظیم بازار نداریم.

به گزارش کسب و کار نیوز، با توجه به ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر سواحل شمال و جنوب کشور، پتانسیل بالایی در تولید محصولات شیلاتی کشور وجود دارد که در صورت استفاده حداکثری از ظرفیت ها، ارزآوری قابل توجهی از صادرات خواهیم داشت.

بنابر آمار در سنوات اخیر واردات تیلاپیا ضربه مهلکی به تولید داخل وارد کرد به طوریکه بسیاری از تولیدکنندگان از چرخه تولید خارج شدند که با افزایش تعرفه واردات دیگر صرفه اقتصادی نداشت و مجدد بعد از چندسال موضوع واردات ماهی در راستای تنظیم بازار مطرح شده که این امر با واکنش تولید کنندگان روبرو شده است.

در همین رابطه سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات گفت: بنابر آمار سواحل دریاهای شمال و جنوب کشور با احتساب جزایر ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر است که بر این اساس  رتبه ۴۰ از ۲۸۲ کشور مشرف به دریاست.  بنابر آمار تولید آبزیان از ۳۵ هزار تن تولید اول انقلاب به یک میلیون و ۳۵۲ هزار تن تولید محصولات شیلاتی رسیده ایم که از این میان ۷۵۱ هزار تن تولید حوزه صید و صیادی و ۶۰۱ هزار تن در حوزه آبزی پروری بوده است.

رئیس سازمان شیلات گفت: در راستای تعادل قیمت، سیاست واردات در ازای صادرات را در دستور کار قرار می دهیم و تازمانیکه فراوانی محصول به اندازه ای نباشد که ماهی ارزان در اختیار مردم قرار گیرد، روند واردات ادامه دارد. با تلاش در راستای رفع دغدغه زیست محیطی و با یک نگاه حفاظتی، سالانه هزارتن تیلاپیا در کشور تولید می شود.همانگونه که در قزل آلا رتبه اول تولید در دنیا را داریم، شیلات در نظر دارد که تولید تیلاپیا را به جایی برساند که با قیمت ارزان ماهی در سفره مردم قرار گیرد.

در ادامه ارسلان قاسمی مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان گفت: بنابر آمار مجموع تولید آبزیان اعم از صید و آبزی پروری حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن است. با پتانسیل منابع آبی در شمال و جنوب کشور طی یک برنامه منسجم ۵ ساله امکان افزایش تولید به ۳.۵ میلیون تن دست یافتنی است. در سنوات اخیر واردات ماهی بی کیفیت تیلاپیا ضربه مهلکی به ماهیان سردآبی وارد کرد که تکرار مجدد این امر منجر به ورشکستگی و خروج تعدادی از تولیدکنندگان خواهد شد.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با بیان اینکه واردات ارتباطی به تنظیم بازار ندارد، افزود: بنابر آمار اختلاف قیمت آبزیان از مزرعه تا سفره گا‌ها در پی سودجویی عوامل واسطه و دلال به ۳۰۰ درصد هم می‌رسد که برای کنترل قیمت آبزیان راهی جزء اصلاح نظام توزیع و حذف دلال و عوامل واسطه نداریم.

او با بیان اینکه نیازی به واردات محصولات شیلاتی نداریم، گفت: بنابر آمار ایران جزء ۵ کشور بزرگ تولید قزل آلا در دنیا به شمار می‌رود که واردات به بهانه تنظیم بازار و کاهش قیمت معنایی ندارد چراکه طی سنوات گذشته واردات ماهی بی کیفیت تیلاپیا آسیب جدی به تولید قزل آلا وارد کرد.

قاسمی با بیان اینکه واردات ساده‌ترین راه برای تنظیم بازار است، گفت: با توجه به آنکه ماهی در سبد خانوار جای خود را بدلیل فرهنگ سازی و مشکلات در بحث فرآوری محصول باز نکرده است، از این رو باید بسته بندی ماهی برای خانوار اقتصادی شود که این امر در کنار اصلاح نظام توزیع موجب شده  تا ماهی با قیمت مناسب در اختیار افراد قرار گیرد.

گفتنی است، تیلاپیا به عنوان دومین گونه تولید جهان و معروف به مرغ آبزیان در ۱۴۴ کشور دنیا تولید می شود.

واحدهای پرورش قزل آلا با ۳۵ درصد ظرفیت کار می کند

آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید قزل آلا به ۱۱۰ تا ۱۱۵ هزارتن برسد، درحالی که رکورد تولید ۱۷۰ هزارتن قزل آلا در کشور هم داشته ایم با توجه به نبود بازار، تولیدکنندگان با ۳۰ تا ۳۵ درصد ظرفیت کار می کنند، درحالیکه با ایجاد بازار و افزایش قدرت خرید خانوار امکان تولید ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزارتن قزل آلا و کسب رتبه اول در دنیا وجود دارد.

نبی زاده با بیان اینکه تولیدکننده دوم و سوم قزل آلا در دنیا هستیم، افزود: دولت همان‌گونه که از بازار مرغ حمایت می کند، باید از بازار آبزیان در راستای ارتقای قدرت خرید خانوار حمایت کند تا بتوانیم همانند قبل رتبه اول در دنیا باشیم. با توجه به سرانه مصرف و میزان تولید، کمبودی در عرضه ماهی نداریم.

او گفت: معاونت بازرگانی وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار به دنبال واردات ماهی است، اما جای این سوال مطرح است که آیا با واردات تیلاپیا و عرضه ماهی ارزان قیمت تضمینی برای استمرار روند و توزیع ماهی ارزان قیمت است؟ آیا راهکار و سیاستی برای حمایت از تولید داخل در صورت ماندن محصول روی دست تولیدکننده است؟

سیاست واردات تیلاپیا در ازای صادرات باید انجام شود

الویری مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرم آبی گفت: در ابتدای سال سهمیه کود شیمیایی تولیدکنندگان به عنوان یکی از نهاده های اصلی قطع شد که این امر تولید را تحت تاثیر خود قرار داده است. بنابر آمار سال گذشته ۲۰۰ هزارتن تولید  انواع ماهیان گرم آبی را داشتیم، اما امسال پیش بینی می شود که به ۱۵۰ هزارتن برسد. سیاست واردات تیلاپیا در ازای صادرات باید انجام شود، از این رو انتظار داریم که اگر مسئولان خواستار واردات تیلاپیا هستند، در مقابل صادرات کپور به عراق را بدهند.

مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرم آبی گفت: توجه به آنکه تیلاپیا روی دست تولیدکنندگان ۵ استان مجاز به پرورش این گونه ماهی مانده است، واردات ضربه مهلکی به تولید می زند، از این رو از مسئولان وزارت جهاد تقاضا کرده ایم که به جای واردات تیلاپیا و فرآوری در داخل، تولید داخل را خریداری کنند که به سبب پیشنهاد قیمت پایین، تولیدکنندگان حاضر به فروش نشدند.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.