صفحه اصلی / اسلایدر / مجوز مشاغل خانگی برای متقاضیان ۱۵ تا ۱۸ سال صادر می شود/ایجاد سکوی فروش مجازی محصولات خانگی
مجوز مشاغل خانگی برای متقاضیان ۱۵ تا ۱۸ سال صادر می شود/ایجاد سکوی فروش مجازی محصولات خانگی

مجوز مشاغل خانگی برای متقاضیان ۱۵ تا ۱۸ سال صادر می شود/ایجاد سکوی فروش مجازی محصولات خانگی

کسب و کار نیوز- رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار به اشاره به ضرورت ورود مشاغل خانگی به عرصه های جدید و نوآورانه گفت: درصددیم تا به متقاضیان گروه سنی ۱۵ تا ۱۸سال نیز در قالب کارآفرینی نوجوانان، مجوز مشاغل خانگی اعطا کنیم.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، اهمیت کارآفرینی و ضرورت توجه به آن در توسعه کشورها و نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی به عنوان یک فعالیت کارآفرینانه امری اثبات شده و غیرقابل انکار است. بخش زیادی از مفهوم کارآفرینی را شاید بتوان منحصر به فعالیت هایی دانست که در منزل و توسط زنان خانه دار انجام می شود. آزیتا همتیان، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تخصیص ۷۰هزار میلیارد ریال تسهیلات برای توسعه مشاغل خانگی کشور در سال گذشته و امسال خبر داد و گفت: این رقم رشد خوبی نسبت به سال‌های گذشته دارد.

وی با اشاره به اینکه  با تخصیص این اعتبار از سوی بانک مرکزی، تلاش کردیم که همه استان‌ها زیر پوشش قرار گیرند هرچند میزان درخواست‌ها نیز زیاد است و شاید کفاف همه آنها را ندهد گفت: ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات مذکور مربوط به سال ۱۴۰۱است،  با رشد خوب مشاغل خانگی و ورود فعالان اقتصادی بویژه بانوان به این عرصه، در سال جاری موفق به گرفتن ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از بانک مرکزی شدیم.

همتیان با اشاره به اینکه از این رقم یکهزار و ۱۴۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به استان اصفهان تخصیص یافته است، اظهار داشت: امید است با نگاه مثبت بانک مرکزی و جهش مشاغل خانگی، سال آینده رقم چشمگیرتری برای کشور در این بخش تخصیص یابد.

وی با اشاره به تک رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۵ استان گفت: نرخ مشارکت اقتصادی نیز بویژه در میان زنان افزایش یافته که یکی از دلایل آن ارزش گذاری و بها دادن به توانمندسازی طرح‌های اشتغال مختص بانوان است که در دولت سیزدهم اتفاق افتاد. آنطور که همتیان می گوید: دولت سیزدهم در ۲ سال اخیر رویکردها نسبت به مشاغل خانگی را تغییر داد و با برداشتن موانع پیش روی این مشاغل، میزان تسهیلات بانکی برای آنها را افزود.

به گفته وی، حدود ۹۵ درصد از رشته‌ها و مشاغل خانگی در کشور ثبت محور است و به طریق الکترونیکی ثبت می شود که این امر به کوتاه شدن فرایندهای اداری منجر شده است. وی، یکی از سیاست‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را توسعه مسائل پشتیبانی در مشاغل خانگی عنوان و خاطرنشان کرد: ما بدنبال گفتمان سازی عمومی درباره مشاغل خانگی هستیم و تاکنون ۷۰۰ شبکه در زنجیره تامین مشاغل خانگی در کشور ایجاد شده است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار با بیان اینکه زنان حدود ۸۰ درصد از فعالان مشاغل خانگی را تشکیل می‌دهند، افزود: نگاه فرودستانه‌ای که به این دسته از مشاغل در سال های گذشته وجود داشت، برطرف شده است. همتیان با اشاره به اینکه تعداد رشته‌های مشاغل خانگی از ۳۸۰ به ۵۱۲ رشته در زمان حاضر رسیده، خاطرنشان کرد: بزودی یکصد رشته دیگر نیز به آنها اضافه می شود.

وی، برخی از دغدغه‌های فعالان مشاغل خانگی را در حوزه نظام بانکی مانند ضمانت‌ها و دیرپرداخت شدن تسهیلات دانست و افزود: بازار و فروش هم یکی از دغدغه‌های فعالان این عرصه است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه‌هایی را برای رفع آنها اجرا کرده و در دستور کار دارد.

وی با اشاره به اینکه وزارت کار ۲ تفاهمنامه مهم با ۲ بانک کشور برای تامین مالی و توسعه بازار مشاغل خانگی امضا کرده، خاطرنشان کرد: ما همچنین تقاضای زیادی برای فروش و صادرات محصولات مشاغل خانگی داریم که با تمهیدات در نظر گرفته شده امید است تا پایان سال این امر بخوبی محقق شود.

همتیان به طراحی سکویی برای فروش مجازی محصولات مشاغل خانگی اشاره و اضافه کرد: ما درصدد تشکیل کنسرسیوم منطقه‌ای با همکاری سفارتخانه‌های کشورمان در خارج از کشور بمنظور صادرات محصولات مشاغل خانگی هستیم و وزارت کار نیز با برخی از کشورهای منطقه قراردادهایی را برای استفاده از ظرفیت نمایشگاه‌ها و بازار آنها امضا کرده است.

تغییر بافت بازار کار با ورود فناوری

حمید حاج اسماعیلی، کارشناس اقتصادی

سهم مشاغل خانگی از بازار تولید و اشتغال کشور ناچیز است. این در حالی است که ۲۳ درصد اشتغال در کشورهای توسعه یافته را مشاغل خانگی تشکیل می دهد. با توجه به تنوع جغرافیایی، فرهنگی و اقلیمی موجود، کشور بیش از درصدهای سه و چهار درصد ظرفیت توسعه مشاغل خانگی را دارد.

مهمترین ویژگی مشاغل خانگی کم سرمایه بر بودن و درآمدزایی بالای آن است. مشاغل خانگی به دلیل سودآوری و تنوع رشته ها و نبود بروکراسی های پیچیده اداری مورد استقبال بسیاری از فعالان و صاحبان مشاغل قرار دارد. از سوی دیگر ایجاد و توسعه اشتغال خانگی در قالب تشکیل تعاونی های مشاغل خانگی می تواند از سوی بسیاری از خانوارها به ویژه زنان، جوانان جویای کار و فارغ التحصیلان دانشگاهی دنبال شود.

از گذشته نیز بحث مشاغل خانگی در کشور مطرح بود چون ما ظرفیت های اشتغال کوچکی داریم و هزینه تامین کسب و کار در کشور بالا است و برای برخی از کسانی که تمایل دارند خود بتوانند کارهایی را انجام بدهند و کسب درآمد کنند، مسیر خوبی است و دولت به همین کار توصیه داشت. کارهای مربوط به صنایع دستی و هنر های بومی و ابداعات و اختراعاتی که افراد می توانند خود داشته باشند و امکان پیگیری این کارها در خارج از خانه به دلیل پر هزینه بودن و نیاز به سرمایه بالا ممکن نیست.

در عین حال راه اندازی تعاونی های تامین نیاز مشاغل خانگی به منظور کاهش هزینه ها وسهولت تامین مواد اولیه مورد نیاز ضرورت دارد. تغییر تکنولوژی و تغییر بافت بازار کار در دنیا به سمت استفاده از پلت فرم های اینترنتی و مجازی پیش رفته است و فرصت و ظرفیت بسیار بزرگی است تا مشاغل گسترده ای در این فضا شکل بگیرد. بسیاری از کسب و کارها در قرن ۲۱ بر سکوها و پلتفرم های اینترنتی مبتنی است. ما نمی توانیم چشم خود را بر این امکانات و ابزار ببندیم.

این ها تکنولوژی جدید هستند و حتما باید مورد استفاده قرار بگیرند اما دولت بر اساس قانون موظف به نظارت است و باید بستر این کار را در کشور فراهم کند. شکل گیری دولت الکترونیک بر اساس همین دیدگاه در کشور انجام شده است. شرایط زمانی و مشکلاتی که به طور مقطعی در کل دنیا و کشور ما ایجاد شده است ضرورت استفاده از فضای مجازی و پلت فرم های اینترنتی را در کشور نشان می دهد.

همچنین مطالعه کنید:

تشدید نظارت و بازرسی از بازار سیمان/ با گرانفروشی و احتکار برخورد می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز ، اتاق اصناف در اطلاعیه‌ای خطاب به واحدهای صنفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.