صفحه اصلی / اسلایدر / بنگاه های تولیدی سهم ۸۰ درصدی در اشتغالزایی دارند/تزریق سرمایه به بنگاه‌های کوچک و متوسط
بنگاه های تولیدی سهم ۸۰ درصدی در اشتغالزایی دارند/تزریق سرمایه به بنگاه‌های کوچک و متوسط

بنگاه های تولیدی سهم ۸۰ درصدی در اشتغالزایی دارند/تزریق سرمایه به بنگاه‌های کوچک و متوسط

کسب و کار نیوز- کسب وکار‌های خرد و کلان برای تولید محصولات با کیفیت و ارتقای سطح تولید نیاز به حمایت دارند بنابراین بانک‌ها می‌توانند با حمایت از این بنگاه‌ها آن‌ها را به سمت توسعه سوق دهند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، از مهمترین مواردی که می‌تواند کمک شایانی به تولید کند تأمین مالی ارزان است، تأمین مالی ارزان اولین ماده اولیه برای هر فعالیت اقتصادی است، هر شرکتی که بتواند تأمین مالی ارزان‌تری کند می‌تواند محصول خود را نیز با قیمت کمتر و کیفیت بهتری به بازار عرضه کرده و عملاً سهم بازار را از آن خود کند، حتی اگر با قیمت و کیفیت بهتر نیز کالا را عرضه نکند می‌تواند منافع بسیاری از تأمین مالی ارزان داشته باشد.

به گزارش تسنیم، درحالی که گزارش ها بیانگر این است که حدود ۸۰ درصد ساختار اشتغال کشور در بنگاه های کوچک و متوسط است, سهم این بنگا ها از کل تسهیلات نظام بانکی کشور تنها حدود ۴.۵درصد بوده است. ساختار اقتصاد ایران به گونه ای است که نقش بنگاه های کوچک و متوسط در آن حدود ۸۰ درصد و بنگاه های بزرگ وصنایع حدود ۲۰ درصد است.

از آنجایی که همواره واحدهای تولیدی برای ادامه فعالیت و هدفگذاری برای پیشرفت از تسهیلات متعدد استفاده می کنند، بررسی های آماری از سوی بانک مرکزی طی سال های گذشته بیانگر این است که کمتر از ۵ درصد کل تسهیلات نظام بانکی کشور در اختیار واحدهای کوچک و متوسط قرار می گیرد.

اما از آنجایی که تعداد این واحدها زیاد است وحدود ۸۰ درصد از بنگاه های موجود کشور را شامل می شوند و تقریباً نزدیک به ۲۰ میلیون نفر از ۲۴ میلیون شاغل کشور را در خود جای می دهد حائز اهمیت هستند. نعمت الله رضایی، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: طرح‌های خرد، کوچک و متوسط با وجود سهم ۸۰ درصدی در اشتغال فقط ۴.۵ درصد تسهیلات بانکی را دریافت کردند.

وی با بیان اینکه حمایت از طرح های خرد، ضامن پایداری تولید و توسعه، افزایش درآمد و افزایش تاب آوری است، افزود: طرح های خرد، کوچک و متوسط اهمیت زیادی در اقتصاد کشورهای دنیا دارند و بخش قابل توجهی از اشتغال با تکیه بر این طرح ها محقق می شود.

رضایی معتقد است که می توان مسأله اشتغال را از طریق طرح های خرد، کوچک و متوسط در کشور حل کرد. ایجاد اشتغال با سرمایه گذاری کم، انعطاف پذیری در برابر تغییرات بازار، رقابت پذیری، تمرکز زدایی، توسعه مناطق کم برخوردار و توانایی در تولید کالاهای مورد نیاز شرکت ها و واحدهای بزرگ از مزیت های کسب و کارهای کوچک و متوسط است.

رضایی محدودیت دسترسی به منابع تامین مالی را از جمله چالش های پیش روی کسب و کارهای کوچک و متوسط عنوان کرد و یادآورشد: ضعف در شناخت بازار، فرصت های سرمایه گذاری و برخی مهارت ها از دیگر چالش‌های کسب و کارهای کوچک و متوسط در کشور است. مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با بیان اینکه این صندوق، یک نهاد و موسسه عمومی غیر دولتی است و از منابع دولت استفاده نمی کند، گفت: اولویت پرداخت تسهیلات این صندوق، مناطق روستایی و محروم در راستای توانمندسازی و تکمیل زنجیره تولید و اجرای طرح‌های کوچک و متوسط است.

دست خالی تولید از تسهیلات بانکی

علی قنبری، اقتصاددان

دولت باید شرایطی را فراهم کند تا بنگاههای تولیدی سواد و توان رقابت را به دست بیاورند. حمایت هایی در این رابطه باید انجام شود. به عبارت بهتر برنامه ریزی برای تقویت بنگاههای کوچک و متوسط باید در دستور کار قرار بگیرد و در کنار آن، حمایت هایی نیز باید وجود داشته باشد. در کنار برنامه ریزی و حمایت ها، این بنگاهها می توانند روی پای خودشان بایستند و بتوانند سواد رقابت و مزیت نسبی را به‌دست بیاورند.

از سوی دیگر بنگاههایی که صادرات محور هستند باید حمایت های بیشتری داشته باشند. باید بنگاه‌هایی که مزیت صادراتی دارند با حمایت بیشتر توسعه داده و از آنها در صادرات بیشتر استفاده شود. در این زمینه می توان از توان مالی بانکها بهره برد. بانک‌ها و نظام پولی در هر کشوری می‌تواند از محورهای اصلی توسعه باشد. اما این مهم، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و توسعه‌ای است که باید از سوی دولت انجام شود.

همچنین باید بنگاه‌هایی مورد حمایت‌های دولتی قرار بگیرد که بازدهی و سوددهی خوبی هستند، بتوانند رقابت کنند و مزیت نسبی خود را تبدیل به مزیت‌های نسبی صادراتی کرده و به سمت توسعه اقتصادی کشور حرکت کنند. در شرایط فعلی و در اقتصادی با شرایط اقتصاد ایران، نظام بانکی دچار مشکلات بسیاری است. این شبکه همزمان در بخش‌های غیرمولد وارد فعالیت‌هایی شده‌اند و در شرایطی که منابع آزادشده از نظام بانکی به‌درستی به هدف مورد نظر نمی رسد، نمی توان انتظار زیادی از بخش تولید داشت.

شبکه بانکی به جار ورود به بخش تولید وارد بخش غیرمولد و سفته‌بازانه می شود در حالیکه دست تولید از تسهیلات بانکی خالی مانده است.

همچنین مطالعه کنید:

مصرف گاز در مرز ۸۰۰میلیون مترمکعبی/ سهم خانگی کمتر از ۵۰ درصد

به گزارش کسب و کار نیوز ، ظرفیت تولید گاز در فصل سرد سال حدود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.