شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز، این خبر خوبی برای رونق بیشتر ساخت مسکن در روستاهای کشور خواهد بود. درصد سود این تسهیلات ۵ درصد است. طرح نهضت ملی مسکن که در دولت مطرح شده قرار است ظرف چهار سال ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود که بخشی از این مسکنها در قالب مسکن روستایی و بخشی در مسکن شهری، همچنین قسمتی از مسکنها در زمینهای جدید و بخشی به عنوان نوسازی بافتهای فرسوده و مقاومسازی مسکن در مناطق شهری و روستایی احداث میشود.
به گفته اکثر کارشناسان اگر بخش ساخت مسکن رونق گیرد با توجه به ارتباطات پیشین و پسین خود حداقل ۲۰۰ صنعت دیگر رونق میگیرد و میتواند به لوکوموتیوی برای رشد اقتصادی تبدیل شود. مهمترین هزینه مسکن زمین است که دولت طرحهایی برای کاهش هزینه زمین در تولید مسکن ازجمله زمین اجاره ۹۹ ساله در دست اقدام دارد.
در همین رابطه معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن گفت: پرداخت تسهیلات به حوزه ساخت مسکن در روستاها منجر به رونق ساخت وساز در این بخش می شود. مجید جودی گفت: امسال پرداخت تسهیلات ساخت مسکن روستایی همان ۲۰۰ میلیون تومان است و در تلاش هستیم که تمامی ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی هدف گذاری شده به مرحله اجرا برسد.
به گفته معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن، یک میلیون واحد مسکونی در طول سال برای ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن هدف گذاری شده بود که از ابتدای شروع دولت سیزدهم ۲۸۰ هزار واحد را شروع کرده ایم و از این تعداد ۱۴۰ هزار واحد به بهره برداری رسیده است.
او می گوید: با توجه به آنکه عمده ساکنان این روستاها اقدام به باسازی واحدهای خود به صورت یک طبقه و ویلایی می کنند، پرداخت تسهیلات به حوزه مسکن روستایی یکی از مهم ترین اقدامات در حوزه مسکن است که می تواند زمینه ساز تسریع در روند اجرای شدن پروژه های نهضت ملی مسکن باشد. جودی ادامه داد: با توجه به آنکه در حوزه مسکن روستایی چندان بحث ارزش افزوده مسکن مطرح نیست؛ بنابراین تخصیص تسهیلات به حوزه ساخت مسکن خود اثر بسیار موثری در حوزه تولید مسکن دارد.
او گفت: ساخت وساز بسیاری از روستاهای کشور در راستای سرمایه گذاری نیست و بسیاری از ساخت وسازها در حوزه نیاز متقاضیان وساکنان روستاهاست؛ بنابراین در این حوزه همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات خود اثر بسیار زیادی در رونق روستاها دارد.
تولید مسکن نیازمند تسهیلات است
فرشید ایلاتی، کارشناس مسکن
بازار مسکن در حال حاضر چشم انتظار همکاری بیشتر دستگاهها است. اگر این همکاری بهبود یابد به طور قطع همزمان با افزایش تولید، بازار مسکن هم رنگ بوی بهتری خواهد گرفت. کشور بزرگی داریم و میتوانیم از طریق گسترش شهرها و روستاها و ساخت و ساز پیرامون به حل و فصل مسکن بپردازیم و خانه ویلایی حق مردم است. در حال حاضر ایجاد مسکن نیازمند ابزار قوی تسهیلات است تا از این طریق ساماندهی شود.
اساساً آپارتمان نشینی با سبک زندگی ایرانی در تعارض است. آپارتمان نشینی مشکلات عدیدهای برای مردم به وجود آورده است، به طوری که زمینه ساز درگیری ساکنان در مورد نظافت مشاعات و یا هزینههای نوسازی و حفظ و نگهداری آسانسور و دیگر امکانات آپارتمان میشود.
شیوه زندگی در آپارتمان، دسترسی افراد را به آفتاب، فضای بازی و حیاط از بین برده است که اثرات مخربی بر سلامت روان ساکنان دارد و عدم امکان به جا آوردن صله رحم و دید و بازدید و توسعه مشاغل خانگی و خرد را هم باید به مشکلات این نوع زندگی اضافه کنیم.
توسعه افقی شهرها نیز یک ضرورت است. الان شهرها و به ویژه کلان شهرهای کشور متراکم و فشرده هستند، متاسفانه ما در بحث متراکم سازی اصول شهرسازی را رعایت نکردهایم و فاصله ساختمانها از یکدیگر، فاصله معابر، کوچهها، خیابانها و سرانهها، هیچ کدام لحاظ نشدهاند. به همین دلیل ما در شهرهایمان همزمان فشرده سازی و متراکم سازی را داشتهایم.
بنابراین، شهرهای کشور کیفیت لازم را برای زندگی ندارند. آلودگی هوا و صوتی، ترافیک و موارد این چنینی از جمله مشکلاتی است که با آنها مواجه هستیم. در این شرایط، تراکم جمعیتی شهری یا نسبت نفر بر هکتار در کشورمان در شرایط بدی قرار گرفته است و نسبت به کشورهایی که مساحت کمتری نسبت به ما دارند، وضعیت نامساعدتری داریم.