صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان / ظرفیت تامین نیازهای داخلی را داریم/اتصال دانش‌بنیان‌ها به صنایع
ظرفیت تامین نیازهای داخلی را داریم/اتصال دانش‌بنیان‌ها به صنایع

ظرفیت تامین نیازهای داخلی را داریم/اتصال دانش‌بنیان‌ها به صنایع

کسب و کار نیوز- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با بیان اینکه شرکت‌های ایرانی نسبت به کره‌ای‌ها کمبودی ندارند و مشکل کنونی در مقایسه با کره، اتصال زنجیره‌ای از شرکت‌های کوچک به شرکت‌ها و صنایع بزرگ است، از برنامه این معاونت برای رفع این معضل بواسطه رویداد ملی زنجیره‌های صنعتی اقتصاد دانش‌بنیان خبر داد.

به گزارش کسب و کار نیوز، روح الله دهقانی فیروزآبادی در نخستین نشست شورای سیاستگذاری رویداد ملی زنجیره‌های صنعتی اقتصاد دانش‌بنیان در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تاکید کرد: باید مدل‌ها و شیوه‌های تامین مالی نوآورانه با نقش آفرین کردن سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، محرک و پیشران تامین و تکمیل زنجیره‌های ارزش اتفاق بیافتد.

وی در این نشست که با حضور علی آقا محمدی رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و اسماعیل قادری‌فر دبیر رویداد ملی زنجیره‌های صنعتی اقتصاد دانش‌بنیان و دیگر اعضای شورا همراه بود با بیان اینکه، جریان رشد تزریقی و مبتنی بر حمایت‌های دولتی دانش بنیان‌ها، ظرفیت و کشش محدودی دارد، افزود: همچنین منابع دولتی نیز از محدودیت هایی برخوردار است و نمی‌تواند نقش یک محرک و پیشران جدی برای تکمیل زنجیره ارزش و تحول فناورانه و نوآورانه در صنعت را ایفا کند.

دهقانی با تاکید بر این که تکمیل زنجیره ارزش و افزایش تاب آوری فناورانه هر صنعت به طور خاص توسط دانش‌بنیان‌های همان حوزه اتفاق می‌افتد، ادامه داد: در صحبت‌هایی در دیدار نخبگان، خدمت مقام معظم رهبری عرض کردم که تنها راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد این است که شرکت‌های دانش‌بنیان را در مسیر زنجیره‌های ارزش صنایع قرار دهیم.

وی با بیان مثالی بر نقش و اهمیت قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر ارزش‌آفرینی شرکت‌های بزرگ و صنایع گوناگون تاکید و عنوان کرد: کره جنوبی مثال خوبی از قرار گرفتن شرکت‌های بزرگ، متوسط و کوچک در دل یک زنجیره است، به طوری که هماهنگ و در ارتباط با یکدیگر، ارزش آفرینی می‌کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ادامه داد: شرکت‌های ایرانی نسبت به کره جنوبی کمبودی ندارند و حتی بعضا شرکت‌های ما بسیار جلوتر هستند، اما در کره جنوبی، زنجیره‌ای از شرکت‌های کوچک به شرکت‌های بزرگ و صنایع متصل هستند و این شرکت‌ها در زنجیره ای از تولید محصول، فناوری یا یک ارزش نوآورانه قرار می‌گیرند. وی با اشاره به این که تکمیل زنجیره‌های ارزش با پیوند دانش‌بنیان‌ها به صنایع، نیازمند یک جریان بزرگ ملی است، بیان کرد: این رویداد شروع یک کار دبیرخانه‌ای منسجم و پایدار است که در یک بازه زمانی مدون و مشخص، تعامل، قرارداد همکاری و حرکت در سیر تکمیل زنجیره‌های ارزش را بدنبال داشته باشد.

دهقانی با اشاره به این‌که خیزش از جنس بازار و اقتصاد دانش‌بنیان است، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات اخیرشان در ارتباط با ضرورت حرکت در مسیر جنبش نرم افزاری، به مفهوم خیزش اشاره کردند؛ معتقدم این خیزش از جنس بازار است تا زنجیره های ارزش صنایع ما متحول شود و به شرکت های توانمند و تخصص این حوزه، کارسپاری کند. وی از برنامه این معاونت برای رفع این معضل بواسطه رویداد ملی زنجیره‌های صنعتی اقتصاد دانش‌بنیان خبر داد و اظهار امیدواری کرد رویداد ملی زنجیره‌های صنعتی اقتصاد دانش‌بنیان تا پایان آبان ماه جاری به مرحله اجرایی رسیده و از دل آن فرصت‌هایی برای شرکت‌های بزرگ و توانمند ایجاد شود.

دهقانی معتقد است: فرصت های بسیار خوبی در بازار وجود دارد و منابع هم به قدر کافی در دسترس است و این رویداد کاملا بازارمحور است و می تواند این فرصت‌ها را هم‌رسانی کند. از آن‌جایی که حوزه اقتصاد دانش بنیان یک حوزه کم‌حجم و حاوی ارزش افزوده‌های بالا است، اگر در قالب این رویداد مساله شناسی به شکل صحیح صورت گیرد و اولویت‌ها به درستی تعیین شود، قطعاً تامین مالی تحقق خواهد یافت و فرصت‌های مناسبی برای شرکت‌های بزرگ ایجاد خواهد شد.

رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این نشست با تاکید بر نقش دانش‌بنیان‌ها در تکمیل زنجیره‌های ارزش صنایع گفت: امروز در کشور شرکت‌ها و صنایع بزرگ و متعددی وجود دارد که از ظرفیت و توانمندی لازم برای رفع وابستگی‌های فنی، تامین نیاز داخلی و صادرات برخوردارند؛ اما لازم است ظرفیت بلااستفاده این صنایع به کمک فناوری و نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان بالفعل شود. علی آقا محمدی با اشاره به این‌که ایجاد یک ارتباط پایدار و منطقی بین بخش‌های پایین‌دستی و بالادستی زنجیره‌ها، مستلزم وجود اراده و فضای کافی برای شرکت‌های جوان‌تر و نوآوری‌های نیروی انسانی جوان و انگیزه‌مند است، تاکید کرد: باید به‌دنبال این باشیم که شرکت‌های موجود در کشور متحول شوند.

وی افزود: این امر با یک عزم و اراده جدی برای دخیل کردن شرکت‌های کوچک‌تر و فناور با نیروی انسانی جوان‌تر، تحصیل‌کرده و مشتاق ممکن می‌شود. آقامحمدی ادامه داد: باید اختیارات کافی، میدان و فضای لازم را به افراد انگیزه‌مند و دارای توانمندی بدهیم تا بتوانند خود را در عرصه عمل به اثبات برسانند. رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری بیان کرد: در حال حاضر شرکت های بزرگی داریم که باید به معنای واقعی در مسیر تولید داخلی و کمک به تکمیل زنجیره ارزش به کمک فناوری های بومی گام بردارند، چراکه در محاسبه صادرات، میزان داخلی بودن این محصولات است که مبنای میزان صادرات قرار می گیرد.

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد+ جدول

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.