به گزارش کسب و کار نیوز، رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: برنج هندی دولتی جی تی سی به قیمت ۳۳ هزار تومان از وزارت جهاد کشاورزی به دست بنکداریها میرسد و به قیمت ۳۴ هزار تومان در میان عمدهفروشیها توزیع میشود. این برنج درنهایت با قیمت ۳۵ هزار تومان به دست مصرفکنندگان نهایی میرسد.
کنگری ادامه داد: هیچ کمبودی در بازار برنج، چه برنج خارجی و چه برنج داخلی وجود ندارد و به رغم ممنوعیت واردات برنج خارجی، برنج دولتی هندی تنظیم بازار در بنکداریها و اتحادیهها در حال توزیع است. مردم برای تهیه این برنج میتوانند به سوپرمارکتها، خواربارفروشیها و فروشگاههای زنجیرهای مراجعه کنند
وی در مورد قیمت برنج هندی غیردولتی هم گفت: قیمت برنج هندی در برندها و کیفیتهای مختلف متفاوت است. بر این اساس در حال حاضر برنجهای وارداتی که از قبل در بازار موجود است در عمدهفروشیها از ۳۶ هزار تا قیمت ۵۸ هزار تومان عرضه میشود که با لحاظ حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد سود در خردهفروشیها به مردم فروخته میشود.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در مورد تاثیر ممنوعیت واردات بر قیمت برنج خارجی گفت: به طور کلی زمانی که واردات کالایی ممنوع میشود در صورت بر هم خوردن عرضه و تقاضا، قیمتها با افزایش همراه میشود. در مورد برنج خارجی چون بازار راکد است و این کالا به اندازه کافی در بازار موجود است ممنوعیت واردات هنوز تاثیری بر قیمت برنجهای خارجی نداشته است.
کنگری با بیان اینکه بازار برنج پاکستانی هم راکد است و افزایش و یا کاهش قیمت نداشتهایم، در مورد قیمت برنج پاکستانی گفت: برنج پاکستانی در دو مدل در بازار موجود است که برنج باسماتی ۳۸۶ پاکستانی از ۳۳ هزار تا ۳۹ هزار تومان و نوع دیگر برنج پاکستانی که برنج سوپر باسماتی است از ۴۹ هزار تا ۵۵ هزار در عمدهفروشیها موجود است.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در مورد قیمت برنج ایرانی هم بیان کرد: برنج ایرانی در ارقام پرمحصول مانند ندا و شیرودی از ۳۸ هزار تومان موجود است. قیمت عمدهفروشی بهترین رقم برنج ایرانی هم که هاشمی گیلان است ۹۵ هزار تا ۱۰۰ هزار تومان است.