به گزارش کسب و کار نیوز، صبح روز شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲، دکتر عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، دکتر امیر محمدزاده لاجوردی معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و هیئت همراه، از عملیات اجرایی توسعه پروژه دسترسی منازل و کسب و کارها به فیبر نوری (FTTx) و ارائه این خدمت در سطح شهر صدرا، با همراهی دکتر محمدهادی ایمانیه استاندار فارس، مجتبی پارسایی شهردار شهر صدرا و دکتر بیژن عباسی آرند مدیرعامل ایرانسل بازدید کردند. در این پروژه تاکنون، ۶۵ کیلومتر حفاری و فیبر کشی به میزان نزدیک به ۴۰ درصد کل پروژه انجام گرفته است. مجموع حفاری و فیبرکشی پروژه منازل و کسبوکارهای شهر صدرا بیش از ۱۶۵ کیلومتر است و ۳۰ هزار نفر از ساکنان این شهر را تحت پوشش سرویسهایی با سرعت بیش از ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه قرار خواهد داد. براساس برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان آذر ماه کل شهر صدرا تحت پوشش فیبر نوری منازل و کسبوکارها قرار می گیرد.
همچنین در ادامه و در محل استانداری فارس، تفاهمنامه توسعه دسترسی منازل و کسب و کارها به فیبر نوری (FTTx)، با همکاری شهرداری شیراز و قرارداد صدور مجوز حفاری پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها (FTTx)، با همکاری شهرداری شهر صدرا، با حضور دکتر عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، دکتر امیر محمدزاده لاجوردی معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، دکتر علیاصغر انصاری معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوریاطلاعات و مجری و دبیر شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات، دکتر محمدهادی ایمانیه استاندار فارس، دکتر محمدحسن اسدی شهردار شیراز، مهندس ایرج روحی مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوریاطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری، مهندس ندا رحیمی مدیرکل منطقه جنوب سازمان رگولاتوری، دکتر حمید سلیمان پور مدیرکل ارتباطات و فناوریاطلاعات استان فارس، مجتبی پارسایی شهردار و اعضای شورایشهر صدرا، دکتر بیژن عباسیآرند مدیرعامل ایرانسل و نیز مدیران شرکتهای آسیاتک و شاتل، امضا شد.
براساس تفاهمنامه امضا شده، ایرانسل به عنوان اپراتور منتخب رگولاتوری و نماینده شرکتهای شاتل و آسیاتک و شهرداری شیراز، در موضوع صدور مجوز حفاری به متراژ مورد نیاز در معابر شهری توسط شهرداری و بهره برداری از داکت موجود شهرداری (به متراژ حدود ۲۴۰ کیلومتر) و اجرای شبکه فیبرنوری دسترسی در مناطق شهرداری توسط ایرانسل، توافق کردند.
همچنین براساس قرارداد امضا شده، ایرانسل به عنوان اپراتور منتخب از سوی رگولاتوری، متعهد شد تا با صدور مجوز حفاری توسط شهرداری صدرا، عملیات حفاری، کابلکشی و ساخت حوضچه را انجام دهد.
وزیر ارتباطات در این مراسم گفت: سه اپراتور انتخاب شده برای توسعه فیبرنوری شیراز، اپراتورهای برتر فعال در این حوزه هستند؛ به ویژه ایرانسل که فعالیتهای چشمگیری در حوزه ارتباطات همراه نیز دارد. امیدوارم با مدیریت استاندار فارس و ایجاد همدلی میان مدیران استانی تا سال آینده و در هفته دولت، جشن تکمیل پوشش شهر شیراز به فیبر نوری منازل و کسب و کارها برگزار شود.
در ادامه این مراسم شهردار شیراز گفت: ایرانسل فاز قبلی توسعه فیبرنوری در شهر شیراز را به خوبی اجرا کرده و همکاری رضایتبخشی را داشتیم که منجر به همکاری در این فاز جدید شد.
رئیس سازمان رگولاتوری هم با اشاره به سه اپراتور برگزیده برای توسعه خدمات فیبرنوری در استان فارس گفت: ایرانسل را از سوی رگولاتوری انتخاب کردیم تا به نمایندگی از شاتل و آسیاتک، این تفاهمنامه را امضا کند.
در این مراسم مدیرعامل ایرانسل نیز گفت: تمرکز و توجه ویژه ما در توسعه خدمات ثابت و سیار به استان فارس و شهر شیراز است. شیراز از جمله شهرهای دارای بیشترین سایت تلفنهمراه در بین شهرهای تحت پوشش ایرانسل است. در سال جاری و تاکنون بیش از هزار میلیارد تومان در توسعه خدمات ارتباطی ثابت و سیار در استان فارس سرمایهگذاری کردهایم و در توسعه زیرساخت خدمات همراه و ثابت، در مجموع و با کمک دو شرکت دیگر، حدود دو هزار میلیارد تومان تا پایان این پروژه سرمایهگذاری خواهیم کرد. در شهر صدرا نیز حدود سیصد میلیارد تومان سرمایهگذاری خواهیم کرد که این سرمایهگذاریها جز با همکاری و مساعدت شهرداریها، استاندار و وزارت ارتباطات، به ثمر نخواهد نشست. از حمایت این عزیزان در اجرای این پروژه ملی که گام مهمی در توسعه زیرساخت ارتباطی کشور است، تشکر میکنم.
پیش از این، سرویس جدید اینترنت پرسرعت ثابت مبتنی بر فیبر نوری ایرانسل، در روز ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، طی مراسمی توسط رئیسجمهوری افتتاح شد. در این مراسم، سرویس اینترنت فیبر نوری که به عنوان سرویس «فیبر به منازل و کسبوکارها (FTTx)» شناخته میشود، در قالب «طرح ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها» به بهرهبرداری رسید و بابل در استان مازندران، به عنوان نخستین شهر، این سرویس ایرانسل را دریافت کرد.
همچنین ایرانسل در مرداد ۱۴۰۲، موافقتنامه پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) را از وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات دریافت کرد. با دریافت این پروانه، ایرانسل که تا پیش از این، خدمات مختلف ارتباطی و دیجیتال، از جمله شبکه تلفن همراه نسل ۲ (۲G)، نسل ۳ (۴G)، نسل ۴ و ۴.۵ (۴G/LTE-A) و نسل ۵ (۵G) و خدمات اینترنت پرسرعت ثابت بیسیم (WiMAX و TD-LTE) را به مشترکان خود ارائه داده بود، رسماً به جمع ارائهدهندگان خدمات ارتباطی ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) و سایر خدمات ارتباطی موضوع مصوبه فوق، پیوست.