صفحه اصلی / اسلایدر / آزادسازی زمین راهکار کاهش تلاطم در بازار مسکن است/صدور پروانه ساخت ۳۰ شهرک
آزادسازی زمین راهکار کاهش تلاطم در بازار مسکن است/صدور پروانه ساخت ۳۰ شهرک

آزادسازی زمین راهکار کاهش تلاطم در بازار مسکن است/صدور پروانه ساخت ۳۰ شهرک

کسب و کار نیوز- معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به عدم هماهنگی عرضه و تقاضای مسکن در سال‌های اخیر، گفت: همه تلاش ما برای جبران این نیاز انباشته شده و تسهیل‌گری حداکثری در سیاستگذاری‌هاست. به گزارش سازمان ملی زمین و مسکن، «ارسلان مالکی» در نشست آموزشی معاونان مسکن و بازآفرینی شهری اداره‌های کل راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت بحث آماده‌سازی زمین‌ها، افزود: از آغاز روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن تمرکز ما بر تامین زمین بود، اما امسال باید در بحث آماده‌سازی این زمین‌ها تلاش بیشتری انجام شود.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ضمن اشاره به آئین نامه قانون ساماندهی، تصریح‌کرد: براساس این آیین نامه هزینه آماده‌سازی زمین‌ها برعهده متقاضی است، اما با مصوبه هیات مدیره توانستیم کار بزرگی انجام دهیم و در برخی از استان‌ها در آماده سازی زمین‌ها به متقاضیان کمک کنیم. مالکی اضافه‌کرد: بحث آماده‌سازی بسیار مهم است و هدف ما در اجرای آماده‌سازی زمین‌ها، تلاش برای تسهیل‌گری بوده است.

وی در توضیح این امر ادامه‌داد: در بحث آماده‌سازی برای تسهیل امور تصمیم گرفته شد که در همکاری با برخی نهادها خارج از بحث مناقصه کار را پیش ببریم. این تصمیم فقط به دلیل تسریع در پیشبرد امور است و بر این اساس اگر نهادی سرعت لازم در اجرای کار را نداشته باشد، کار باید از طریق فرآیند مناقصه ادامه پیدا کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، ضمن توصیه به مدیران استانی برای پیگیری امور، گفت: در انجام کارها فقط به صدور یک نامه بسنده نکنید، زیرا طبق برآوردهای ما استان‌هایی در روند اجرای طرح نهضت ملی موفق‌تر بوده‌اند که مدیران پیگیرتری داشته‌اند. وی در پایان بر اهمیت توسعه شهرک‌سازی تاکید کرد و اظهار داشت: شهرک‌سازی ظرفیتی است که در گذشته چندان به آن توجه نشده بود، اما در طرح نهضت ملی مسکن تاکنون پروانه ساخت ۳۰ شهرک در سراسر کشور صادر شده است که امیدواریم این رقم تا پایان سال به ۵۰ شهرک برسد.

آزادسازی زمین برای تولید مسکن

فرشید ایلاتی، کارشناس مسکن

آزادسازی زمین اصلی‌ترین راهکار برای کاهش تلاطم های حوزه مسکن محسوب می شود. آمار و ارقام نشان می‌دهد که ساخت مسکن در ده سال اخیر نسبت به دهه‌ قبل خود، یک سوم کاهش یافته و به نسبت تقاضای مسکن، ساخت و عرضه صورت نگرفته است.

براین اساس ناترازی در عرضه و تقاضا، بازیگران اصلی تلاطمات هستند و آزاد سازی زمین و ساخت و عرضه مسکن جدید از اصلی‌ترین راهکار‌ها برای کاهش تلاطمات در حوزه مسکن است. در حال حاضر کمتر از نیم درصد از اراضی کشور به صورت مسکونی است. این در حالی است که با فشرده کردن شهر‌ها و بالابردن تراکم شهرها، کیفیت زندگی شهری را کاهش داده‌ایم.

در اجرای طرح نهضت ملی مسکن  کشور تولید زمین رخ نمی‌دهد و بحث اساسی  و مفهومی که در این حوزه وجود دارد مربوط به ذخیره شهری اراضی است و با اجرای طرح جامع‌شهری یک فرصت ۱۰ ساله زمان نیاز دارد تا فرآیند های آماده سازی اراضی در آن اجرا شود؛ بنابراین برای تامین این اراضی نیاز است که شرکت ها برای اجرا و آماده سازی اراضی  ایجاد شود تا روند تامین اراضی تسریع شود.

دولت باید پیش از اجرای طرح جامع زمین برنامه ریزی برای الحاق اراضی و آماده سازی اراضی را انجام دهد تا شاهد مشکل آماده سازی اراضی در این بخش نباشیم. دولت حتما برنامه ریزی لازم را باید برای تامین و آماده سازی اراضی را انجام دهد تا شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن و همچنین مشکل تامین زمین نباشیم.

از سوی دیگر دولت اگر بخواهد با همین رویکرد فعلی تمام ۱ میلیون مسکن را خودش بسازد؛ قطعا نمی تواند. تا قبل از این بخش خصوصی سالانه ۴۰۰-۵۰۰ هزار واحد را خودش می‌ساخت. دولت باید بخش خصوصی را با اعطای امتیازات و فراهم کردن سازوکار برای افزایش ساخت تحریک کند و این عدد را به یک میلیون برساند. از طرفی اقدامات دولت باید به شکل ساخت خانه حمایتی و روستایی، بافت فرسوده و شهر‌های جدید، دنبال شود تا ساخت مسکن توسط دولت، به عددی نزدیک ۴۰۰- ۵۰۰ هزار واحد برسد در اینصورت، تحقق وعده ساخت سالانه ۱ میلیون مسکن در کشور امکان پذیر است

همچنین مطالعه کنید:

بهبود شاخص نرخ بیکاری ایران در جدیدترین رده‌بندی صندوق بین المللی پول

به گزارش کسب و کار نیوز ، نرخ بیکاری در سه سال گذشته روند کاهشی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.