صفحه اصلی / اسلایدر / دولت سیزدهم برای ساماندهی مسکن مصمم است/صدور برگه‌های مالیاتی برای خانه‌های خالی/ لزوم شناسنامه‌دار کردن آگهی‌ها
دولت سیزدهم برای ساماندهی مسکن مصمم است/صدور برگه‌های مالیاتی برای خانه‌های خالی/ لزوم شناسنامه‌دار کردن آگهی‌ها

دولت سیزدهم برای ساماندهی مسکن مصمم است/صدور برگه‌های مالیاتی برای خانه‌های خالی/ لزوم شناسنامه‌دار کردن آگهی‌ها

کسب و کار نیوز- کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه دولت روحانی بیشترین ترک فعل را در حوزه مسکن داشت، گفت: دولت سیزدهم برای جبران این کاستی‌ها و ساماندهی بازار مسکن به صورت جدی پای کارآمده و در این راه مصمم است. «مجید گودرزی» افزود: جلسات شورای عالی مسکن که در این دولت در حال برگزاری است، در کنار دیگر اقدامات مانند نهضت ملی، طرح‌های مالیاتی و مقابله با سوداگران، نشان از اقدامات و عزم جدی دولت سیزدهم برای به آرامش رساندن حوزه مسکن است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، وی با اشاره به مصوباتی مانند مالیات بر خانه‌های خالی، عنوان‌کرد: مصوبات مجلس در این حوزه ضمانت اجرایی زیادی نداشته یا کار کاشناسی ندارد که همین مساله سبب می‌شود تا عایدی دولت از اجرای قوانینی مانند مالیات بر خانه‌های خالی حتی به اندازه هزینه تصویب آن نباشد.

گودرزی با تاکید بر لزوم پیش بینی ضمانت‌نامه‌های اجرایی در اجرای قوانینی مانند مالیات برخانه‌های خالی، گفت: البته امروز این روند نسبت به قبل در مسیربهتری افتاده و با طراحی و راه‌اندازی سامانه‌هایی مانند املاک و اسکان توسط دولت برای شناسایی و در نهایت دریافت مالیات از بخش‌ مسکن، یک قدم رو به جلو برداشتیم؛ اما با وجود اینکه قدم‌های خوبی هستند، کافی نیستند.

وی با اشاره به لزوم اجباری شدن ثبت املاک در سامانه املاک و اسکان، تصریح‌کرد: در این صورت دیگر شاهد انجام معاملات صوری که پایه‌ای برای قیمت‌گذاری هستند نخواهیم بود، زیرا وقتی سوداگران به این باور برسند که باید واحدهای خود را ثبت کنند و پس از آن ملزم به پرداخت مالیات هستند دیگر به سمت این‌گونه معاملات و قیمت‌گذاری‌ها نخواهند بود.

کارشناس حوزه مسکن با اشاره به اینکه بخش زیادی از این معاملات صوری توسط افراد حقوقی مانند بانک‌ها انجام می‌شود، گفت: شاهد بودیم که بارها و بارها برای ایجاد سونامی قیمت، یک سری معاملات با قیمت بسیار بالا را انجام دادند و آگهی هایی نیز در این رابطه منتشر می‌کردند.

گودرزی با تاکید بر لزوم شناسنامه‌دار کردن آگهی‌ها در حوزه مسکن و تاکید رییس جمهور بر مهار آگهی‌ها در این بخش، بیان‌داشت: این اقدام موجب مهار قیمت‌سازی‌های کاذب می شود، زیرا زمانی که مشخص شود آگهی منتشر شده مربوط به چه کسی یا دستگاهی است و دارای کد رهگیری باشد و قیمتی که در آگهی درج شده مبنای اخذ مالیات شود، در این صورت اقدام به درج قیمت‌های درست با توجه به بار مالی که برای آنها خواهد داشت خواهند کرد.

وی، خود اظهاری را بهترین مبنا برای مهار قیمت مسکن برشمرد و گفت: در این صورت دیگر افراد جرات درج قیمت‌های نجومی را نداشته تا بازار مسکن را به‌هم بریزند. این کارشناس حوزه مسکن ادامه‌داد: این مساله سبب می‌شود تا بازار کنترل شده و قیمت‌هایی ارائه شده با توجه به اینکه خوداظهاری مبنای دریافت مالیات می شود، واقعی‌تر شود.

راهکار کنترل قیمت مسکن

فرشید ایلاتی، کارشناس مسکن

مسکن تبدیل به یک کالای سرمایه ای شده است. راه ارزان شدن و ایجاد ثبات قیمت در بازار مسکن، تبدیل شدن آن به یک بازار مصرفی است و راهکار آن اخذ مالیات های سنگین است. برای جلوگیری از افزایش قیمت مسکن، حاکمیت باید ورود جدی به این بازار کند. متأسفانه هر سال شاهد افزایش قیمت مسکن هستیم و هر سال نیز مسئولین اظهار امیدواری می کنند قیمت کاهش پیدا کند درحالی‌که می توان با قانون مالیات بر عایدی، قیمت ها را کنترل کرد.

سرمایه گذاری در بخش مسکن باید معطوف به تولید باشد. قانون مالیات بر عایدی سرمایه، بیش از ۱۶ سال است که در پیچ و خم های اداری سرگردان مانده و هنوز به طور کامل اجرا نشده است. گرچه مدت هاست که از وضع این قانون می گذرد اما هنوز هم جنگ بر سر وارد کردن این مالیات به پایه های مالیاتی کشور، وجود دارد.

بیش از ۸۰ درصد تقاضا در حوزه مسکن برای سوداگری است و به دید سرمایه‌گذاری خریدوفروش می‌شوند؛ تکمیل سامانه املاک و اسکان کشور می‌تواند موجب بهبود وضعیت فعلی شود و بهتر است پیگیری برای اجرایی‌شدن این فرایند جدی شود. در حال حاضر بازار مسکن یک بازار کاملاً سرمایه محور است. به استناد آمار موجود، ۸۰ در صد اشخاصی که در این بازار حضور دارند متقاضیان سرمایه‌ای هستند و تقاضای سرمایه‌ای غالب بر تقاضای مصرفی است.

در کشورهای دیگر نیز بازار مسکن، به علت خاص بودن آن بازار جذابی است. اما نسبت سرمایه‌گذاری به تقاضا تقریباً یکسان و برابر است. با وجود اینکه ۸ سال از زمان مصوبه راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان می‌گذرد، چرا هنوز را‌ه‌اندازی نشده است؟ چرا قوه قضائیه با سازمان‌هایی که متولی تکمیل اطلاعات سامانه املاک و اسکان هستند برخورد نمی‌کند. ترک فعل‌ها در این زمینه نباید فقط اعلام شود. بلکه باید برخورد صورت گیرد و مردم در جریان برخورد‌ها قرار گیرند. سامانه املاک و اسکان در واقع سامانه زیرساختی بازار مسکن است که باید به‌سرعت راه‌اندازی شود.

همچنین مطالعه کنید:

بهره‌مندی «سپتام» از تخصص و کارشناسی واحدهای صنفی سیستم‌های حفاظتی

به گزارش کسب و کار نیوز ، مهدی امیدوار در گفت و گو با پایگاه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.