صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان / صف‌آرایی جدید معاونت علمی در دولت سیزدهم با هدف رفع چالش‌های کشور/تحقق اقتصاد دانش بنیان با حمایت از نخبگان
صف‌آرایی جدید معاونت علمی در دولت سیزدهم با هدف رفع چالش‌های کشور/تحقق اقتصاد دانش بنیان با حمایت از نخبگان

صف‌آرایی جدید معاونت علمی در دولت سیزدهم با هدف رفع چالش‌های کشور/تحقق اقتصاد دانش بنیان با حمایت از نخبگان

کسب و کار نیوز- دبیر ستاد توسعه فناوری نانو به عنوان یکی از موفق‌ترین ستادهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مهم‌ترین تفاوت این معاونت نسبت به ادوار گذشته را صف‌آرایی جدید به منظور سرعت‌دهی بیشتر در بهره‌مندی از ظرفیت نخبگان و دانش‌بنیان‌ها برای رفع مسائل و چالش‌های کشور عنوان کرد.

به گزارش کسب و کار نیوز، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه هشتم شهریور ماه در دیدار رییس‌جمهور و اعضای هیات دولت با ایشان از عملکرد در برخی بخش‌ها همچون «کارهای زیربنایی»، «رشد شاخص‌های کلان اقتصادی» و «سیاست خارجی»، تقدیر کردند و گفتند: «بنده در این سی و چند سال از همه‌ دولت ها با گرایش‌ها و توان‌های مختلف حمایت کردم. همه‌ دولت‌ها مستحق این کمک همه‌جانبه هستند. ما به همه‌ دولت‌ها کمک کردیم. لکن در مورد این دولت علاوه‌ بر کمک، بنده با نگاه به این دو ساله، تمجید هم می‌خواهم بکنم. یعنی آنچه تا امروز در این دو سالی که این دولت بر سر کار بوده از عملکرد دولت مشاهده کرده‌ایم، مستوجب این است که ما تقدیر کنیم و تمجید کنیم از دولت. در بخشهایی، دولت خوب و قوی ظاهر شده که این بخشها هم بخشهای مهمّی است.

حضرت آیت الله خامنه ای در عین حال در بخش دیگری از سخنان خود مهار تورم و رشد تولید با حمایت از تولیدکننده داخلی و برداشتن موانع از سر راه آنها را مورد تاکید قرار دادند. اما یکی از نکات کلیدی سخنان ایشان در دیدار با هیات دولت سیزدهم تاکید بر به‌هنگام تشخیص دادن نیازهای داخلی کشور بود، حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند: «یک نکته‌ی دیگر این است که ما نیازهای داخلی کشور را بهنگام تشخیص بدهیم. گاهی اوقات هست که ما نیاز کشور را در وقت خودش تشخیص نمیدهیم، بعد که نزدیک به آن مرحله‌ی بحرانی شدیم، دستپاچه و باعجله رو میکنیم به واردات و از اینجا و آنجا وارد میکنیم و طبعاً دچار مشکل میشویم. تولیدکننده‌ی داخلی میتواند نیاز داخلی ما را در عمده‌ی مسائل کشور تأمین کند.»

یکی از بخش های دولتی که تحت مدیریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در روزهای آغازین فراگیرشدن ویروس کرونا در ایران با محصولات فناورانه خود، به سرعت به یاری کادر درمانی و مردم شتافت، ستاد توسعه فناوری نانو بود.

ویروس کرونا به ما آموخت و ثابت کرد تنها مسیری که کشور می تواند محدودیت های سیاسی و اقتصادی ایجاد شده از سوی سلطه گران دنیا را پشت سر بگذارد، حمایت از نخبگان و فعالان حوزه دانش بنیان است. قرار گرفتن نام یک شرکت دانش بنیان ایرانی در فهرست شرکت‌های تولیدکننده کیت در سطح بین المللی و تقاضای ۴۰ کشور جهان برای خرید کیت‌های تشخیص کرونا که چهارشنبه دهم اردیبهشت جاری رسانه ای شد، بومی سازی دستگاه ونتیلاتور آی سی یو با کارایی حفظ حیات بیماران بستری در آی سی یوها و به ویژه بیماران کرونایی در کشور و البته ساخت تجهیزات الکتروریسی صنعتی برای تولید پوشش نانو الیاف به عنوان مدیا و مواد اولیه ماسک های مرغوب نانویی ان ۹۵ (N۹۵)، دستگاه ضدعفونی کننده سطوح، دستگاه تصفیه هوا، شیلد پزشکی و تب سنج لیزری مادون قرمز را بتوان دلیل محکمی بر این ادعا است.

البته تجهیزات فوق که با هدف مقابله موثر با ویروس کرونا در کشور بومی سازی شد، تنها گوشه ای از پیشرفت های حوزه دانش بنیان کشور طی سال های اخیر در ساخت و بومی سازی انواع و اقسام لوازم و تجهیزات مورد نیاز بخش های مختلف کشور است که به دست نخبگان و متخصصان مراکز علمی و دانشگاهی در طول سال های گذشته به بهره برداری رسیده است. با عماد احمدوند دبیر ستاد ویژه توسعه نانو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به بهانه دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی با هیات دولت و چگونگی رفع دغدغه های معظم له در حوزه تولید و توجه به توصیه های ارزشمند ایشان به گفت و گو نشستیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این گفت و گو به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در توجه جدی به حوزه دانش بنیان کشور که همواره مورد حمایت ایشان نیز بوده است، اشاره کرد و در خصوص ضرورت استفاده هرچه بیشتر از توان دانشی افراد نخبه کشور و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان گفت: موضوع از جهت مفهومی بسیار روشن است چراکه کشور از یک بستر مبتنی بر خام فروشی در حال حرکت به سمت بستر ایجاد ارزش افزوده و نوآوری است و این مهم تحقق نمی یابد مگر آنکه از ظرفیت افراد مسلح به علم و دانش درکشور بهره مند شویم.

احمدوند افزود: این افراد هم طبیعتا بیشتر جوانانی هستند که روی فناوری ها و علوم روز تحصیل و کار کرده اند و از قابلیت های علمی فراوانی برخوردار هستند و اگر فرصت برای آنها فراهم شود، می توانند قابلیت های خود را به تدریج از بالفعل به بالقوه تبدیل کنند.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تشریح عملکرد ستاد توسعه فناوری نانو در دوران شیوع ویروس کرونا در کشور اظهارداشت: به طور حتم یکی از بخش های دولتی که تحت مدیریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در روزهای آغاز فراگیر شدن ویروس کرونا در ایران به سرعت به یاری کادر درمانی کشور شتافت، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بود.

احمدوند گفت: در شرایطی که بسیاری از کشورها ایران را زیر ذره بین داشتند و منتظر سوءاستفاده از شرایط ایجادشده بودند، ستاد توسعه فناوری نانو با تمام توان به میدان آمد و در روزهای نخست شیوع این کرونا، چندین شرکت دانش بنیان کار تولید این نوع ماسک را عهده دار شدند.

وی تصریح کرد: اگر در آن زمان تعداد تولید ماسک های ان ۹۵ (N۹۵) در کشور برای استفاده جامعه به ویژه کادر درمان کشور به صدها هزار عدد در روز رسید، تنها به دلیل سرمایه گذاری ۱۰ ساله ای بود که در حوزه تولید نانوالیاف شده بود و سال های قبل از شیوع کرونا، توسعه فناوری و تبدیل توانمندی های علمی به محصول و ایجاد شرکت های فناور و دانش بنیان شروع شده بود.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو افزود: حتی پیش از آغاز بحران کرونا شرکت های نانویی تجربه صادرات تجهیزات صنعتی تولید نانوالیاف به کره جنوبی و چین را داشتند و در حالی محصول نانوالیاف برای کرونا توسعه پیدا نکرده بود، اما در دورانی که کشور نیازمند تولید ماسک های ان ۹۵ و ان ۹۰ بود، با استفاده از زیرساخت های تولیدی نانوالیاف که پیش از این برای فیلترهای نیروگاهی توسعه پیدا کرده بود، توانستیم به سرعت با تغییر کاربری از این زیرساخت ها برای تولید ماسک های نانویی بهره گیری کنیم.

احمدوند همچنین گفت: این تجربه نشان می دهد که همانطور که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با هیات دولت تاکید کردند ما نباید بایستیم که وارد یک مرحله بحرانی شویم و در دل بحران تازه بخواهیم برای استفاده از ظرفیت ها موجود فکر کنیم، بلکه باید از قبل از بحران برای استفاده از این ظرفیت ها موجود برنامه ریزی شود و در شرایط بحرانی این ظرفیت ها علمی خود را نشان دهند.

وی ادامه داد: اگر ظرفیت علمی از قبل شناسایی نشده بود و توسعه پیدا نمی کرد به طور طبیعی در مدت کوتاه قادر به شناسایی ظرفیت های موجود و ایجاد زیرساخت های صنعتی و تولید ماسک یا سایر محصولات مورد نیاز نبودیم و درهمه زمینه های دیگر نیز وضعیت به همین شکل است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو خاطرنشان کرد: هنگامی ممکن است کشور نیاز به دارویی خاص داشته باشد که به طور حتم در بازه کوتاه نمی توان این دارو را تولید کرد بلکه باید از قبل توان فنی تولید این دارو در کشور شناسایی و توسعه پیداکرده باشد و در همه حوزه های دیگر نیز همین است که بعضا نگاه ما این است که در شرایط بحرانی به دنبال ظرفیت های دانشی مورد نیاز باشیم.

احمدوند افزود: این درحالی است که نخبگانی در کشور هستند که از قابلیت علمی لازم برای تولیدات محصول فناورانه برخوردار هستند که اگر امکانات لازم و فضا در اختیار آنها قرار بگیرد و با یکسری ابزارهای مداخله جویانه دولتی مثل پیش خرید یا یارانه های تولید از آنها در مراحل اولیه تولید حمایت شوند به طور حتم نقش آفرینی و توانمندی های خود را در شرایط خاص نشان خواهند داد.

همچنین مطالعه کنید:

حداقل حقوق ۱۳ میلیون تومان در سال آینده

به گزارش کسب و کار نیوز ، رحیم زارع در توضیح جلسه صبح امروز کمیسیون …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.