به گزارش کسب و کار نیوز، نشست خبری آیتالله رئیسی رئیس جمهور دقایقی پیش با حضور خبرنگاران و رسانههای داخلی و خارجی آغاز شد؛ رئیسجمهور بعد از صحبتهای مقدماتی، به پرسشهای خبرنگاران درباره موضوعاتی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و سیاست خارجی پاسخ میدهد. آیت الله رئیسی در ابتدای نشست خبری خود طی سخنانی اظهار داشت: امیدواریم زائرین اربعین در این روزها زیارت دلنشینی را داشته باشند و دعای آنها در حق همه ما به اجابت برسد. از همه اصحاب رسانه و رسانههایی که با نقد دلسوزانه به دولت کمک میکنند تشکر میکنم و ارتباط دولت با اصحاب رسانه را یک ضرورت میدانم، این میتواند موجب شود مردم و مسئولین را با یکدیگر مرتبط کند و موجب شود مسئولان در جریان دغدغههای مردم قرار گیرند.
وی افزود: دولت در حالی دوسال قبل کارش را آغاز کرد که شرایط کشور شرایط خاصی بود، دولت با شرایط کرونایی و کسری بودجه و شرایط تورمی و با کاهش کالاهای اساسی و مسائلی از این دست مواجه بود که برخی از صاحبنظران با تردید میگفتند که “دولت چگونه میخواهد این شرایط را مدیریت کند؟!”، اما با توکل به خداوند متعال و داشتههای ملت و برخورداری از نیروهای جوان و کارآمد کار را شروع کردیم. رئیسی ادامه داد: ازآنجایی که ما ظرفیتهای فراوانی در کشورمان داریم و معتقد هستیم با تغییر گفتمانی که در این دولت پیش آمد و بازگشت به مردم و با نگاه به ظرفیتهای داخلی و رجوع به داخل میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: با کمک مؤمنانه مردم و کادر درمانی و بهداشتی و ضعیت کرونایی در مدت کوتاهی عوض شد و وضعیت کسر بودجه که میتوانست با ۴۸۰ هزار میلیارد کسری، برای کشور مشکل درست کند، بودجه جبران شد و تورم ۶۰ درصد به ۴۶ درصد فعلی رسید. وضعیت کالاهای اساسی بهنحوی اطمینانبخش شد و شرایط کسبوکار و تحصیل و تلاش متفاوت شد و رشد اقتصادی در ۱۴۰۰ بهخلاف گذشته رشد بیش از ۴ درصد را نشان داد و در سال ۱۴۰۱ هم به همین ترتیب بود.
وی ابراز کرد: در کشور امید ایجاد شده است و تورم تولید ۱۰۳ درصد به ۳۰ درصد رسید و رشد ماشینآلات تولید در کشور ۱۹ درصد و رشد تولید ۶ درصد شد و همه شاخصها نشاندهنده رشد بوده است. وضعیت رشد اشتغال ۸.۲ درصد شده است و ۲۳ استان اعلام میکنند شرایط بیکاری آنها کاملاً متفاوت شده است اما در یکسوم استانها همچنان نگران وضعیت بیکاری هستیم. ۵۰۰۰ کارگاه و کارخانه نیمهتعطیل فعال شد و زمینه کار و تلاش در کشور ایجاد شد، اینها همه شاخصهایی است که نشان میدهد ظرفیتهایی که در کشور ایجاد شده جواب داده است.
رئیسی ادامه داد: دشمن دو راهبرد منزوی کردن ایران و مأیوس کردن مردم را دنبال کرد اما شکست خورد. ما در ابتدا اعلام کردیم که برجام نه اولین پرونده و نه آخرین پرونده خواهد بود، ما پروندههای متعددی در سیاست خارجی داریم که همه را دنبال میکنیم و ارتباط با همسایگان را دنبال کردیم و در این زمینه موفق بودیم. ارتباط با کشورهای اسلامی را که دچار وقفه شده بود، دنبال کردیم و این موجب شد سطح ارتباط تجاری ما با کشورهای همسایه ۱۴ درصد رشد داشته باشد.
وی گفت: در ارتباطات تجاری کار این دولت رکورد زد و نشان داد با عضویت در شانگهای و بریکس و استفاده از ظرفیتها، میشود پیشرفت کرد و دشمن در منزوی کردن ایران موفق نشد. در حوزه ناامید کردن مردم هم شما یادتان هست که چند ماهی از دولت نگذشته بود که به پمپبنزینها حمله سایبری شد اما مردم با بصیرت کار را دنبال کردند و دشمن را ناکام گذاشتند. اعتقاد و باور این دولت هم این است که همچنان که ملت ایران در بسیاری از حوزهها توفیق بهدست آورده است در سایر خوزهها هم توفیق بهدست خواهد آورد.
رئیسی ادامه داد: وقتی دشمن همراهی مردم را با دولت دید، احساس کرد کشور در حال پیشرفت است لذا رو به ایجاد اغتشاش در کشور آوردند، حتی میز مذاکره را ترک کردند و به اغتشاشات دل بستند، وقتی اغتشاشات با کمک مردم شکست خورد آنها بلافاصله پیام دادند که “میخواهیم به میز مذاکره برگردیم.”، دنبال ناامید کردن مردم بودند اما در این حوزه هم مردم آنها را ناکام گذاشتند. رئیس جمهور گفت: تلاش و امید در دل مردم روز به روز افزون شد و شاخصهای اقتصادی و کارهای دانشبنیان که بهدست مردم انجام شده است گویای این امر است. امروز ما ترجیح میدهیم در سفرهای خارج محصولات دانشبنیان را ببریم تا نشان دهیم کشور به چه سطحی از فناوری رسیده است، همین طرحی که دیروز انجام شد کاری بود که در شرایط تحریمی کشورهای خارجی آن را زمین گذاشتند و فکر کردند نمیشود اما متخصصان داخلی این کار را نجام دادند و روز گذشته به بهرهبرداری رسید.
رئیس جمهور ادامه داد: ما برای مشکلات اساسی که موجب نگرانی شده است بررسی و برنامهریزی کردهایم، برای ناترازی در حوزه انرژی و بانکی و بودجهای برنامهریزی شده است، در برنامه هفتم برای همه اینها برنامهریزی شده است تا این ناترازیها رفع شود. ما ناترازی برق را میشناسیم؛ ۲۲ هزار مگاوات ناترازی برق داشتیم که ۷ هزار مگاوات آن رفع شده است و در حال جداکردن برق صنعتی از برق خانگی هستیم.
در دور اول سفر به اهواز برای رفع مشکلات فاضلاب اهواز چهار جبهه کاری مشغول کار بود، در سفر دوم چهار جبهه کاری تبدیل به ۱۵۰ جبهه کاری شده است و در بسیاری از شهرها مسائل انرژی در حال حل شدن است، از ۱۰ هزار روستا که تنش آبی داشتند، مشکل ۳۵۰۰ روستا حل شده است.
رئیسی با بیان اینکه “بخشی از یکصد هزار واحد مسکونی که پریروز تحویل داده شد از این دست منازل است که همه کار آن را دولت انجام داده است”، گفت: بیمه سلامت نسبت به ۶ میلیون نفر بهصورت رایگان از اقدامات دولت بوده و این اقدامها در دستور کار دولت است و یقین داریم ما بهکمک مردم اقتصاد را مردمی میکنیم و مردم در حوزههای مختلف حضور پیدا کنند. وی افزود: ۲۵ میلیون نفر از مردم عزیز در بهار در رویدادهای هنری شرکت کردند، بیش از ۵ میلیون سفر نوروزی داشتیم و این نشان میدهد که مردم عزیزمان بهرغم گلایهها از بخشهای مختلف، حضور و مشارکتشان با دولت حضور جدی است، امیدواریم در ادامه هم این راه را طی کنیم و همچنان که رهبر عزیزمان فرمودند به قله نزدیکیم و ناامیدی را در دل راه نخواهیم داد.
رئیسی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سؤالی درباره انتقادها از عملکرد وی و سانسور کردن دستاوردهای دولت از سوی اصلاحطلبان بهرغم بالا رفتن رشد اقتصادی و رونق فرهنگی براساس آمارها، گفت: انصاف به دیگران بسیار خوب است و اشکال ندارد که نقد کنند اما آنچه را انجام شده است، ببینند و آنچه را هم دولت تحویل گرفته است، یادشان باشد؛ ممکن است دولت در یک دستگاه یا حوزه موفق نشده باشد که ما شفاف میگوییم که بودجه نبوده یا کمکاری شده است اما آنچه را برای دولت حاصل شده است، در سبد نظام میبینیم. از همه دستهجات سیاسی و احزاب میخواهیم که ضمن اختلافنظرها، نسبت به منافع ملی بیتوجه نباشند و روی منافع مردم همه اشتراک نظر داشته باشیم.
وی اضافه کرد: ما در این مدت تمام تلاشمان این بوده است که هرچه از نواقص و کاستیها وجود دارد با نگاه «ما میتوانیم» دنبال کنیم، ما آمدیم که مشکل جامعه را گردن بگیریم نه آنکه با کشاندن مشکلات بین جامعه، مردم را نگران کنیم. من به همکاران گفتم حق ندارند مردم را نگران کنند؛ مثلاً درباره ارز ۴۲۰۰تومانی بسیاری از کارشناسان و اصحاب رسانه نوشتند، نگاه ما حل مسئله است و از همه صاحبنظران و نخبگان کمک میگیریم و از همه میخواهیم با انصاف بنگرید و با انصاف بنگارید و نظر دهید. ما منتظریم که در نگاه اهل قلم در عین نقد، انصاف و نگاه منصفانه وجود داشته باشد.
رئیسجمهور درباره نقد عدهای به سفرهای استانی و اینکه میتوان کشور را از مرکز و براساس نظرسنجیها مدیریت کرد، گفت: برخی آن اوایل به من میگفتند که “رفتن به استان و دیدن مسائل و شنیدن حرف عزیزان استانی به دولت کمک نمیکند، میشود در تهران نشست و براساس دادهها و مستندات کار را جلو برد.”، اما حضور در استان و دیدن نقص کار به انسان حس میدهد. در میدان بودن، حس بیشتری برای رفع مشکل و شناخت مشکل میدهد و توصیهام به همکاران همین است که به استانها و بخشها سفر کنند. من در برخی مناطق که میرفتم میگفتند “تاکنون استاندار هم به اینجا نیامده است”.
رئیسی خاطرنشان کرد: ما پیگیری مصوبات سفر را هم به مدیر دستگاه مربوطه، هم استاندار و هم معاون اجرایی سپردیم و از چند جانب آنچه را گفتیم، دنبال میکنیم تا صرف رفتن به سفر نباشد و همراه با اقدام و عمل باشد. وی در پاسخ به سؤال راشاتودی درباره اینکه برخی ناظران نقش بریکس در کمک به اقتصاد ایران برای فرار از تحریم را کمرنگ جلوه میکنند و راه نجات ایران را رفع تحریم میدانند، گفت: ما میز مذاکره را برای رفع تحریم ترک نکردیم بلکه دیگران ترک کردند و بعد هم اظهار پشیمانی کردند. من گفتم فقط پرونده رفع تحریم پرونده ما نبود. یکی از پروندههای در دست اقدام عضویت در ائتلافهای منطقهای و فرامنطقهای بود. شانگهای یک ائتلاف بینالمللی است که در حوزه آسیا در مسائل اقتصادی و مسائل اجتماعی و امنیتی و صلح منطقه، نقشآفرین است.
رئیسجمهور با تصریح به اینکه “برخی راهکار برونرفت از مشکل را لبخند آمریکا و چند کشور اروپایی میدانند اما ما منتظر لبخند آنها نمیشویم و زندگی مردم را معطوف به اراده آنها نمیدانیم”، اظهار داشت: ائتلاف شانگهای و بریکس قطعاً در برابر یکجانبهگرایی آمریکا به ما کمک میکند. ایران ظرفیت عظیمی دارد و سایر کشورها به مشخصات ژئوپولیتیکی و ظرفیتهای ایران آگاه هستند. عضویت ایران در بریکس و شانگهای بسیار مؤثر است و تأثیر دوطرفه دارد ضمن اینکه مسئله رفع تحریم را هم در جای خود دنبال میکنیم اما منتظر تصمیم آنها نمیشویم.
رئیسی در پاسخ به سؤالی درباره وجود جو التهاب در جامعه و حضور افرادی از جبهه پایداری و دانشگاه امام صادق(ع) در دولت و دوقطبی شدن جامعه، گفت: نسبت به التهاب در جامعه این التهاب را معتقد نیستیم بلکه التهاب در دشمن قرار دارد و دشمن ملتهب است و این التهاب و دوقطبی را القا میکنند.
وی با بیان اینکه نقاط اختلاف در جامعه هست و مشکلی ندارد اما عموم ملت ایران دغدغه ایران و نظام را دارند و القای دشمن، القای چندقطبی در جامعه است و جامعه ما جامعه منسجمی است، خاطرنشان کرد: شما یادتان هست ۶۱ اقتصاددان نوشتند که “تورم سهرقمی در جامعه رقم خواهد خورد”! من آنها را هم دغدغهمند میدانستم اما یک نظر معتقد به هشدار بود و یک نظر هم قائل به همکاری برای پیشرفت کشور و کاهش رشد نقدینگی و تورم، در مسائل اجتماعی هم همین است؛ در روزهایی که اغتشاشات در کشور بود من به دانشگاه و عرصههای مختلف میرفتم که بهرغم استقبال مردم، منتقد و معترض هم وجود داشت، این نشان التهاب در جامعه نیست بلکه دغدغههایی وجود دارد.
رئیسجمهور تصریح کرد: نگاه ما در جامعه این است که وعدهای که دادم و یا دوستان ما دادند به آنها وفادار خواهم بود و تا آخر همان مشی را دنبال میکنم، ممکن است تفاسیر از مشی بنده متفاوت باشد اما به آنچه در انتخابات گفتیم پایبند خواهیم بود و وعدهها را فراموش نخواهیم کرد.
رئیسی در پاسخ به این سؤال که چه برنامهای برای تضمین محیط علمی دانشگاه دارد ابراز کرد: حفظ محیط و ارتقای علم در دانشگاهها منوط به حفظ آرامش در دانشگاهها است و این زمانی اتفاق میافتد که از درون دانشگاه توسط اساتید، دانشجویان و مسئولان دانشگاه رقم بخورد. بنده در هر مسئولیتی که بودم همیشه به گفتگو با دانشجویان اعتقاد داشتم و باید نشستهای آزاداندیشی در دانشگاهها بیشتر فعال شود. من با تأسی از نگاه رهبری به دانشجویان و گفت و شنود با اهالی علم پای گفتوشنود دانشجویان مینشینم و پذیرای حرفها و نقدهای دانشجویان هستم.
وی با اشاره به اتفاقات اخیر در دانشگاهها، افزود: قضایایی که اخیراً در دانشگاهها اتفاق افتاد برخی از افراد دچار غفلت شدند که باید آنها را از غفلت بهوجودآمده بیدار کرد، افرادی نیز مرتکب خطا و اتهامی شدند دولت با الهام گرفتن از عفو عمومی رهبر انقلاب از اتهامات این افراد چشمپوشی کرد، اما عدهای نادر بخواهند در دانشگاه بیقانونی کنند خود دانشگاه باید مانع از آن شود، دانشگاه یک چارچوبی دارد و دانشجویان و اساتید باید قانون را رعایت کنند حتماً باید در دانشگاه قانونمداری و قانونمحوری حکمفرما باشد و حافظ این قانونمداری خود دانشجویان، اساتید و مسئولان دانشگاه هستند.
رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که “برنامههای دولت در پرداخت یارانهها به اقشار مردم چیست؟”، گفت: دولت با اصلاح اقتصادی یارانههایی با مبلغ ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان به دهکهای مختلفی میدهد که اخیراً با تخصیص کالابرگ این مبالغ یارانه افزایش پیدا کرده است و علت تأخیر در پرداخت کالابرگ نبود زیرساختهای کلان بود که با همت دولت این زیرساختها در دی ۱۴۰۱ مهیا شد و با توجه به تلاطمهای قیمت ارز دولت تخصیص کالابرگ را شروع کرد تا سفره مردم کوچک نشود.
وی افزود: مبلغ یارانه در گذشته ۴۵ هزار تومان بود که این مبلغ به ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان رسید که با تخصیص کالابرگ این عدد به ۵۰۰ هزار تومان رسیده است، همچنین نگاه دولت این است که قیمتها ثباتدار و کاهشی باشد و بنای دولت این است که ارزش پول ملی افزایش یابد اما دشمن بهدنبال عددسازی در بازار است و این اعداد جعلی است و مثلاً در زمانهایی که دادوستد انجام نمیشود این عددها تغییر پیدا میکند که نشاندهنده عددسازیهای جعلی است.
رئیسی با اظهار اینکه وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه برنامهای دادهاند تا شعار سال محقق شود، تصریح کرد: در بحث ارز ترجیحی این مبلغ به جیب عدهای میرفت اما امروز بین مردم عادلانه توزیع میشود، خیلیها اذعان داشتند این اصلاحات اقتصادی برای این بود که دولت کسری بودجه را جبران کند اما بدین صورت نبود.
وی راجع به راهپیمایی اربعین گفت: من از دولت و ملت عراق صمیمانه تشکر میکنم که تمام امکانات خود را در جهت هرچه بهتر برگزاری مراسم اربعین گذاشتهاند و همچنین ایران تمام امکانات را فراهم کرد تا سفری آسان و سهل برای زائران اربعین تحقق یابد اما عمده این مراسم در دستان مردم ایران و عراق بود که با برپایی مواکب در جهت هرچه بهتر برگزاری اربعین تلاش میکنند زیرا اربعین نماد و جلوه مقاومت جهانی است.
رئیسی با اشاره به پیشرفتها در کشور بیان داشت: اولین علت موفقیت دولت توکل به خداست و دومین مورد اعتماد به ظرفیتهای مردم و سومین نکته امید به آینده است، امید به آینده مهم است زیرا دشمن دنبال ناامید کردن مردم است، اما باید به آینده امیدوار باشیم.
وی اضافه کرد: بنده در گفتگو با برخی از سران و مسئولان خارجی پیشرفتهای ایران را میگویم و برای آنها تعجبانگیز است و میگویند “ایران چگونه توانسته است با وجود تهدید و تحریم به این سطح از پیشرفت برسد؟” که تمامی این پیشرفتها با ظرفیت ملت تحقق یافته است و ملت ایران تهدیدها را تبدیل به فرصتها کرده است، ما در بحث نظامی تهدید و تحریم داشتیم اما الآن سرآمد هستیم و حتی صنایع هستهای نیز با وجود تهدید و تحریم پیشرفتهای زیادی داشتیم؛ درست در بحث تورم کالاهای خوراکی مشکلاتی وجود دارد که این تنها مختص ایران نیست در کشورهای منطقهای تورم کالاهای خوراکی ۲۹ درصد است و در اروپا ۱۹ درصد و حتی در برخی از کشورها به ۷۰ درصد نیز میرسد که این تورم نیز با تلاش بیشتر کاهشی خواهد شد و بنای دولت توجه به سیاستها و قانون و قانونمداری است و با همین نگاه به سعادت خواهیم رسید.
رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر درباره عملکرد دولت در حوزه کتاب و محصولات فرهنگی گفت: دغدغه فرهنگی بسیار مهم و قابل توجه است، قیمت کتاب بیشتر به قیمت کاغذ برمیگردد؛ ما میتوانیم در حوزه کاغذ خودکفا شویم و دیگر کاغذ وارد کشور نکنیم، قبلاً میزان تولید کاغذ در کشور قابل قبول نبود که در این دولت افزایش چشمگیری پیدا کرده است و امروز کتب درسیمان با کاغذ تولیدی داخل چاپ میشود. خودکفایی در حوزه کاغذ کاملاً دستیافتنی است و در گام بعدی به این مهم دست خواهیم یافت، وزارتهای صمت و ارشاد در این حوزه مشغول هستند و بهزودی در حوزه تولید کاغذ به خودکفایی خواهیم رسید.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه آساهی ژاپن درباره آزادسازی اموال بلوکهشده ایران در ژاپن گفت: ما ارتباطمان با همه کشورهایی که میخواهند با جمهوری اسلامی ارتباط داشته باشند بسیار خوب خواهد بود و ما اعلام کردیم هر کشوری دست دوستی بهطرف ایران دراز کند دست او را بهگرمی میفشاریم و هر کشوری بخواهد دست تعدی دراز کند دست او قطع خواهد شد.
وی افزود: بهدنبال توسعه روابط با ژاپن هستیم و یکی از کارهایی که در دولت دنبال کردیم آزادسازی پولهای مسدودشده است. توصیه ما به دولت ژاپن این است که مستقل زندگی کند و تحت تأثیر آمریکاییها نباشد و اگر ما پولی آنجا بهامانت گذاشتیم در مورد آن تحت تأثیر دیگران تصمیم نگیرد، حتماً این مبالغ در هر جای دنیا هست باید در دادوستد به ایران برگردد. ما قبلاً اعلام کردیم که پول بلوکهشده تنها در کره داشتیم، در جاهای دیگر در اختیار بانک مرکزی است و پول مسدودشده به آن معنا در سایر کشورها نداریم و بانک مرکزی به پولها در سایر کشورها اشراف دارد، در وقت مقتضی به ژاپن سفر خواهم کرد و از مسئولان ژاپنی هم برای سفر به ایران دعوت کردهایم.
رئیس جمهور در پاسخ به سؤالی درباره احیای برجام عنوان کرد: از ابتدای کار دولت اعلام کردیم که برجام را بهعنوان یکی از پروندههایی که در سیاست خارجی باید دنبال کرد دنبال میکنیم ولی سیاست خارجی ما تکگزینهای نیست، آیا با آغاز دولت با موضوع برجام درست برخورد کردیم؟ پاسخ مثبت است، قبل از این دولت نشستها و مذاکراتی بوده است، گروهی در این دولت برای مذاکره تعیین شد، این گروه متنی را تعیین کرد که اتحادیه اروپایی هم آن را تأیید کرد و گفت “خواستههای مطرحشده در آن عقلانی است”. اگر ما در زمان انعقاد برجام بودیم شاید نگاه متفاوتی داشتیم زیرا معتقدیم مطالبی در این قرارداد آمده که موجب گرفتاری دولت شده است و باید دقیقتر تنظیم میشد.
رئیسی یادآور شد: آن کسانی که پیمان شکستند آمریکاییها و اروپاییها بودند و این مورد مذمت بسیاری از کشورهای دنیا قرار گرفت اما کسی که به تعهدش عمل کرد ایران بود و آژانس هم ۱۵ بار اعلام کرد “در فعالیت هستهای ایران انحرافی نبوده است”. آنها از مسئله هستهای استفاده ابزاری میکنند تا ابزاری برای امیال سیاسی خودشان باشد، آیا امروز کسی سراغ رژیم صهیونیستی میرود؟ ما برای اینکه بهانه را از دشمن بگیریم میز مذاکره را ترک نکردیم. آنها در ایام اغتشاشات میز مذاکره را ترک کردند اما دولت در طرح حقوق اساسی ملت ایران کوتاهی نکرده است و تأکید میکند حقوق حقه ملت ایران باید با برداشتن تحریمهای ظالمانه ایفا شود تا ملت ایران بتوانند از آنچه آقایان گفتند و فرمودند “برجام نتایج و گلابی دارد استفاده کنند.”، در جبهه دیگر با تمام وجود تلاش میکنیم تحریمها را خنثی کنیم و نگذاریم دشمن به اهداف خود از تحریم ملت ایران دست یابد.
رئیسی در پاسخ به سؤالی درباره وعده آزاد شدن پیامرسانهای فیلترشده در ایام اغتشاشات سال قبل و همچنین وضعیت رشد اینترنت در کشور، گفت: اینترنت امروز در فضای زندگی مردم است و هیچ دستساخته بشر اینقدر سریع تمام زوایا را تحت تأثیر قرار نداده است. امروز این دستساخته بشر تمام زوایا را گرفته است و پیر و جوان و شهری و روستایی در این فضا هستند، من هم تأکید داشتم که فضای اینترنت بهسهولت صورت بگیرد و دسترسیها آسان باشد و کار فیبر نوری در همین راستاست.
وی اضافه کرد: نسبت به شبکه ملی اطلاعات که قبل از دولت تنها ۲۴ درصد پیشرفت داشت، اکنون تا ۶۴ درصد پیشرفت کرده است و تا آخر سال به ۸۰ درصد میرسد. نسبت به دسترسی همه شهروندان حتی در حوزه سرگرمی، باید سهولت صورت بگیرد و دسترسی آرامشبخش باشد. درباره پلتفرمهای خارجی باید بگویم که در فضای شبکههای اینترنتی هر سکو میتواند فعال باشد اما اعلام کردیم که همانطور که در کشورهای اروپایی پاسخگو هستند اینجا هم پاسخگو باشند. تمامی پلتفرمها بدون استثنا باید پاسخگو باشند تا فعالیتشان بدون اشکال باشد.
رئیسجمهور درباره حضور در ۱۰ اجلاس بینالمللی و اینکه “آثار این سفرها در سفره مردم چیست؟” گفت: تمام اقدامات دولت برای تسهیل زندگی مردم است؛ برخی کشورها با تحریم دنبال اخلال در زندگی مردم هستند اما ما تمام تلاشمان این است که افزایش تولید، رشد تولید و افزایش ذخیره بانک مرکزی در جهت زندگی مردم باشد.
رئیسی درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال جاری و تأکید رهبر انقلاب بر حضور مردم و مشارکت مردم و اینکه “برنامه دولت برای افزایش مشارکت چیست؟” اظهار داشت: از افتخارات جمهوری اسلامی این است که همه نهادها با رأی مردم شکل میگیرد و ما در عمل توجه به جمهوریت نظام را نشان دادیم، امام هم اگر میفرمودند میزان رأی ملت است نه از این باب که مثل برخی سیاسیون که دم از مردم میزنند تا کارشان راه بیفتد، بلکه واقعاً ایمان به مردم داشت.
وی افزود: مشارکت مردم بسیار اهمیت دارد و آنها که تعیینکننده هستند مردم هستند که پای صندوق بیایند و هرچه عدد رأی بالا باشد به تشکیل مجلس قوی کمک میکند و مجلس قوی به تشکیل دولت قوی کمک میکند و دولت قوی، ایران قوی را میسازد و دولت هم تلاشش را برای مشارکت بالا میبرد و هرچه حضور مردم بیشتر باشد، نهادهای برخاسته از رأی قدرت بیشتری خواهند داشت.
رئیسجمهور درباره تنشهای آبی در کشور و با برخی کشورهای همسایه گفت: ما کاهش نزولات آسمانی را داریم اما تهدید را به فرصت تبدیل میکنیم؛ تنشهای آبی در برخی نقاط داریم اما برنامه برای آبرسانی آب شرب و کشاورزی و آب موردنیاز صنعت هست تا تنش آبی در شهر و روستا را به حداقل برسانیم. در ارتباط با همسایگان باید بگوییم که قراردادهایی از قبل با همسایگان داریم و تأکیدمان پایبندی به آن قراردادها هست. با بحثها و پیگیریهایی که نماینده ما آقای کاظمی قمی در افغانستان داشتند، این مذاکرات منجر به اعزام گروه کارشناسی شد و گروه در حال بررسی است که آیا آب بهمیزانی هست که سیستان و بلوچستان نیاز آبش برطرف بشود یا نه.
رئیسی ادامه داد: با سایر کشورهای همجوار که روابط دوستی هم با همه آنها داریم دنبال اجرایی کردن قراردادها هستیم تا بخش بخش کشور با رعایت صرفهجویی در آب موردنیاز ، مشکل آبی نداشته باشند.
رئیس جمهور درباره مبارزه با فساد در دولت سیزدهم گفت: مبارزه با فساد باید با همت همه مسئولان نظام محقق شود، بنا در دولت اصلاح ساختارهای فسادزاست این اقدامات در همه وزارتخانهها از جمله وزارت بهداشت و وزارت اقتصاد در نظام پولی و بانکی فعال شده است، مثلاً در جریان انتخابات اسامی بزرگترین بدهکاران بانکی اعلام شد که بهنوعی همراه بود با محرمانگی، اما امروز خود وزارت اقتصاد شفاف اعلام میکند که خودش باعث مبارزه با فساد است. وی ادامه داد: اولین مدعی مبارزه با فساد خود مسئول است و در بازرسی ریاستجمهوری و همه وزارتخانهها به این امر موظف و مکلف شدهاند و خط قرمز دولت هرگونه فساد، رشوه و پارتیبازی است.
رئیسی در خصوص تحرکات اخیر آمریکا و داعش در منطقه تأکید کرد: شرایط لبنان، سوریه و منطقه و اصولاً شرایط محور مقاومت با قبل متفاوت شده است. همانطور که رهبری درباره شرایط منطقه تفاسیری فرمودند که جنگ ۶روزه اعراب با اسرائیل و جنگ ۳۳ روزه، ۲۲ روزه، ۸ روزه و ۲ روزه فاصله زیاد است و اکنون ابتکار عمل در دستان مجاهدین محور مقاومت در لبنان و فلسطین است و مقاومت از هر زمان قویتر است و اسرائیل از هر زمان ضعیفتر است و این تحرکات اخیر تأثیری بر جبهه مقاومت ندارد.
وی اضافه کرد: امروز همه منطقه و کشورها به حزبالله اعتماد دارند و روز به روز قدرت رژیم صهیونیستی رو به افول است، همچنین تأکید میکنم که فشار حداکثری بهروی ایران شکست خورده است که حتی به این موضوع نیز بهصراحت سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اذعان کرده است. رئیس جمهور راجع به جسارت نسبت به قرآن کریم گفت: مسئله اهانت به قرآن کریم منوط به مسلمانان نیست بلکه همه ادیان الهی و ابراهیمی را در بر میگیرد و قرآن مورد احترام همه ادیان است؛ زیرا اهانت به قرآن اهانت به حضرت عیسی، حضرت ابراهیم و همه پیامبران است.
رئیسی در پایان بیان داشت: اهانت به قرآن و اختلافافکنی بین مسلمانان و ایجاد پروپاگاندای رسانهای با امپراتوری رسانهای و ایجاد گروههای تروریستی که همه اینها حلقههای یک زنجیره است که از یک اتاق فکر بیرون میآید ازاینرو اهانت به قرآن باید از سمت آزادگان و سران اروپایی محکوم شود و بدانید این توطئه اخیر اهانت به قرآن نیز شکست خواهد خورد.