به گزارش کسب و کار نیوز، محمد مخبر روز سهشنبه – ۲۴ مردادماه – درآیین افتتاحیه نخستین همایش ملی آموزش مدیران و کارشناسان حقوقی دستگاههای اجرایی اظهار داشت: بیشترین تحریم ها علیه من اعمال شده اما وکیل گرفتم و رفع تحریم شدم لذا اهمیت حقوق در دستگاه ها جا نیفتاده است من به عنوان کسی که سالها در تبادلات بینالمللی هستم به این نتیجه رسیدهام که اگر به موضوع حقوقی توجه نشود، کل آن موضوع بی اهمیت می شود. وی تصریح کرد: از ابتدای کار دولت سیزدهم با مشکلات بسیاری مواجه بوده ایم، مسائلی که عادی نبوده و واقعا نگران کننده بود، کرونا روزی ۷۵۰ نفر را به کام مرگ می کشید و نه واکسن می دادند نه می گذاشتند بسازیم و با کمبود دارو مواجه بودیم، داروهایی که شاید تا ۷۰ میلیون تومان برای خانواده ها هزینه داشت یکی از مسائلی که باید علیه آمریکا شکایت میکردیم همین موضوع دارو بود.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: فروش نفت در ابتدای کار دولت ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه بود که آن هم نمی توانستیم پولش را بگیریم در بحث درآمدهای دولت به مشکل خورده بودیم به گونه ای که در اولین جلسه دولت سیزدهم، یکی از اعضای دولت قبل به آقای ریس جمهور گفت حقوق مرداد را چگونه می خواهید بدهید؟
مخبر ادامه داد: در برخی استانها تنها برای ۱۳ روز گندم داشتیم و ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی بود که برای کل سال باید مصرف می شد اما در ۶ ماهه اول سال اول دولت آن را مصرف کرده بودند و یک ریال هم پول برای یارانه ها نداشته و تورم ۶۰ درصدی داشتیم.
فروش نفت در دولت قبل ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه بود که در این دولت به بیش از یک میلیون بشکه رسید
وی با بیان اینکه در یک جنگ تن به تن اولین نگاه دشمن به لجستیک است که چقدر نیرو و سلاح دارد امروز در این جنگ اقتصادی، لجستیک ما شاخص های کلان ماست و دشمن هم از وضعیت اقتصادی ما مطلع است، افزود: اما دولت این اقتدار را داشت که فروش نفت را به بیش از یک میلیون بشکه برساند. معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: ما موفق به وارد کردن واکسن کرونا شدیم و ذخایر کالاهای اساسی را خریداری کرده و توانستیم گندم را ظرف ۳ ماه به بالای ۱۰۰ درصد برسانیم و تورم هم به ۴۶ درصد کاهش یافت.
مخبر اظهار داشت: در ابتدای سال ۱۴۰۱ با جنگ اوکراین مواجه شدیم که جنگ تورم ها در دنیا بود به گونه ای که در برخی کشورها تورم مواد غذایی ۱۲ برابر شد و این رقم در آمریکا ۳ تا ۴ برابر شد. با کمبود فراوان کالاهای اساسی مواجه شدیم و سایر کشورها به جمع آوری کالاهای اساسی روی آوردند.
معاون اول رییس جمهور افزود: هند با بیش از ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت ۳۰ درصد ذخیره کالاهای اساسی یعنی نصف گندم دنیا را جمع آوری کرد و اگر ما هم در اسفند ۱۴۰۰ ذخیره گندم را تکمیل نکرده بودیم، در فروردین ۱۴۰۱ دچار مشکل می شدیم.
مخبر خاطرنشان کرد: اگر ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومان را حذف نمی کردیم یک تفاوت قیمت سنگین ایجاد می شد و کالاهای ما در فروشگاههای عراق، قزاقستان، افغانستان و پاکستان و آذربایجان است قیمت ماکارونی ۸۰۰ گرمی در فروشگاههای پاکستان تولید خود آنها، ۲۰ برابر قیمت ماکارونی قاچاق از ایران بود لذا با یک تورم مجدد مواجه شدیم و در خرداد ماه همه بسیج شدند و مرداد دوباره تورم ماهانه به ۲ درصد رسید. از مشکل تورم کالاهای اساسی عبور کردیم و سپس به اغتشاشات برخوردیم.
در اغتشاشات سال گذشته به ۵۰ هزار نفر پول دادند تا علیه ایران در کشور دیگری تجمع کنند
وی ادامه داد: در قضیه اغتشاشات کجا سراغ دارید که پول بلیت، هتل، غذا و تو جیبی ۵۰ هزار نفر از سراسر دنیا را بدهند تا در کشور دیگری علیه کشور ما تجمع کنند؟، هواپیماهای اروپایی بالای سر کشورهای خود جمع شدند و اسم خانم امینی را نوشتند تمام خوانندههای دنیا را جمع کردند که هر کدام چند میلیون فالوور داشتند به سلبریتیها و مسی و فوتبالیستها گفتند توییت بزنند، اما نهایتا این قضیه جمع شد.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: نهایتا همه این بلاها را سر نفت آوردند و کاری که با ونزوئلا کردند با ایران کردند اما موفق نشدند میخواستند قیمت ارز را به ۷۰ هزار تومان برسانند این همه مشکلات را در پایان ۱۴۰۱ کنترل کردیم و تورم را به ۴۶ درصد کاهش دادیم.
مخبر گفت: در سال ۱۴۰۲ رهبر معظم انقلاب دو راهبرد ارائه کردند، یکی مهار تورم و دیگری رشد تولید بود، راه حل آن هم از طریق واگذاری امور به مردم بود اولین بار بود که شعار سال کمّی بود یعنی باید در پایان ۱۴۰۲ تورم کمتر از ۴۶ درصد ۱۴۰۱ باشد و ببینیم که آیا موفق بودهایم یا نه.
نقدینگی را از ۴۰ درصد به ۲۵ درصد رساندیم
وی اظهار داشت: تاکنون تمرکز ما در بحث مهار تورم ناشی از ناترازی بانکها، بودجه و انرژی بوده است، امسال از فروردین به شدت در حال کاهش تورم هستیم، نقدینگی ۴۰ درصد تحویل گرفتهایم اما به ۲۵ درصد رسیده ایم که اتفاق بسیار بزرگی است، تورم تولیدکننده و مصرف کننده از فروردین نسبت به اسفند هم در اردیبهشت به فرورین و هم تیر به خرداد در حال کاهش است.
وی درباره رونق تولید عنوان کرد: ایران کشور ثروتمندی است یک بار به رهبر انقلاب گفتم با هر کدام از نعمتها می توانیم کشور را اداره کنیم اکنون در عسلویه با افت فشار پالایشگاه مواجهیم که ۲۰ میلیارد نیاز است تا افت فشار حل شود اگر این اتفاق بیفتد ۵۰۰ میلیارد دلار درآمد داریم.
معاون اول رئیس جمهور یادآورشد: اکنون در نفت و گاز ۷۵ طرح به ارزش ۳۸.۶ میلیارد دلار سرمایهگذاری کردهایم و در اشتغال و سرانه هم همینطور و در بحث معدن در دنیا ۳ رگه داریم که یکی از آن از ایران میگذرد هر یک میلیون تن کاتد که تولید شود ۱۰ میلیون دلار درآمد دارد که تنها ۷ درصد آن اکتشاف شده که ظرفیت تولید ۳ میلیون تن کاتد دارد. در زیرساخت ها هم ۹۳۹ کیلومتر ریل تا پایان سال تولید می شود و تا کنون ۴۰ فروند هواپیما وارد کشور شده است که بیانگر دیپلماسی خوب این دولت است.
مخبر افزود: اکنون هیچ دشمنی جز آمریکا و اسراییل نداریم در گذشته حتی نتوانسته بودند کشورهای اطراف را همدل کنند.
وی در حوزه آب اظهارکرد: اصلا معنی ندارد کشوری در بالا و پایینش دریا باشد اما آب نداشته باشد لذا ۵ محور بزرگ آبرسانی تعریف کردهایم. به معیشت مردم هم فکر کردهایم با کالابرگ الکترونیکی، برای ۳ دهک اول ۲۵ درصد یارانه را افزایش دادهایم برای ۱۱ قلم کالا هم با نرخ پارسال با آنها محاسبه میشود.