به گزارش کسب و کار نیوز ، در دهههای اخیر، با تغییر در ساختار صنعتی کشورها، رشد و گسترش صنایع کوچک و متوسط در راهبرد توسعه صنعتی کشورها از جایگاه خاصی برخوردار شده است.
در این رابطه بیک و همکارانش (۲۰۰۲) مطالعهای با عنوان «SMEها، رشد و فقر» را درباره اثر صنایع کوچک و متوسط بر رشد اقتصادی و کاهش فقر برای ۴۵ کشور انجام دادند. بر اساس نتایج این مطالعه، یک رابطه مثبت و قوی میان توسعه بنگاههای کوچک و متوسط و رشد اقتصادی وجود دارد.
بر اساس این گزارش، مجمع جهانی اقتصاد، بخش صنعت را محرک اصلی رشد، موفقیت و نوآوری کشورها میداند. این بخش علاوه بر ایجاد ارزشافزوده بیش از سایر بخشهای اقتصاد منجر به ایجاد اشتغال خواهد شد و بر این اساس ارزشافزوده، اشتغالزایی، تحریک نوآوری و پاسخگویی به نیازهای مصرفکنندگان عوامل کلیدی رشد اقتصادی بلندمدت و پایدار هستند.
طی یک قرن اخیر نیز راهبُردهای صنعتی مسیر توسعه اقتصادی کشورها را هموار کرده و مهمترین دلیل رشد اقتصادی و بهبود استانداردهای زندگی در بسیاری از کشورها، توسعه صنعتی آنها محسوب شده است. در این راستا تأمین برق به عنوان یکی از مولفههای اصلی تولید در صنعت کشور مورد توجه ویژه وزارت نیرو قرار گرفت و از سال گذشته اهتمام ویژهای را برای تأمین برق مورد نیاز صنعت کشور صورت داد که با نتایج، آثار و دستاوردهای ارزندهای همراه شد.
این در حالی است که در تقویم کشور ۲۱ مرداد نیز به عنوان «روز حمایت از صنایع کوچک» نامگذاری شده است. در این رابطه و بر اساس برنامه تامین برق صنعت در تابستان امسال، برق صنایع کوچک و کارگاههای صنعتی که ۹۲ درصد کل مشترکان صنعتی را تشکیل میدهد بدون محدودیت تامین شد.
برق مورد نیاز واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی و واحدهای صنعتی خارج از شهرکهای صنعتی نیز با دیماند بیش از ۵۰۰ کیلووات از ۲۰ خرداد تا ۱۷ شهریور در ۶.۵ روز هفته به طور کامل تأمین شده است و این واحدها صرفاً نصف روز در هفته و از ساعت ۱۱ تا ۲۳ در برنامههای مدیریت مصرف مشارکت کردهاند. این در حالی است که با توجه به برنامهریزی صورت گرفته، امکان جبران محدودیت این نصف روز و تولید حداکثری برای این واحدها در سایر ایام هفته (شش روز و نیم) با جابهجایی ساعات کاری حتی به صورت شبانهروزی فراهم است.
برق مورد نیاز صنایع بزرگ (حدود ۳۰۰ واحد صنعتی) نیز مطابق برنامه مدیریت مصرف ابلاغی وزارت نیرو و وزارت صمت در دوره تعیین شده تامین میشود. مشارکت این واحدها از طریق جابهجایی بخشی از بار مصرفی آنها از ساعات اوج به ساعات غیر اوج و نیز مدیریت زمان بهرهبرداری از تجهیزات وابسته به انرژی در برنامههای مدیریت مصرف بوده و در سایر زمانهای دوره تابستان، انرژی مورد نیاز این واحدها به طور حداکثری تأمین میشود.
علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو، در همین راستا تأکید میکند که صنایع کوچک که ۵۸۰ هزار واحد صنعتی را تشکیل میدهند در کنار ارزش افزوده بالا و اشتغال آفرینی، نقش مهمی در رونق تولید کشور دارند.
این گزارش حاکی است بهرغم تشدید بیسابقه دمای هوا در سطح جهان و کشور و افزایش میزان نیاز به مصرف برق، هیچگونه محدودیتی را در تأمین برق این بنگاههای کوچک اقتصادی شاهد نبودهایم.
بر اساس آمار شرکت مدیریت شبکه برق ایران از ابتدای مرداد تا امروز، به مدت ۱۰ روز میزان نیاز به مصرف برق در کشور از مرز ۷۲ هزار مگاوات عبور کرد و در همین راستا و در همین بازه زمانی میزان نیاز به مصرف برق کشور ۳ مرتبه از مرز ۷۳ هزار مگاوات گذشته است. با چنین تفاسیری تأمین برق صنایع کاری دشوار است که خوشبختانه به واسطه اجرای برنامههای مدیریت مصرف در بخشهای مختلفی با نتایج خوبی همراه شده است.