صفحه اصلی / اسلایدر / ۲ هزار واحد غیرفعال تولیدی به چرخه فعالیت بازگشتند/صدرنشینی در احیای واحد‌های راکد
۲ هزار واحد غیرفعال تولیدی به چرخه فعالیت بازگشتند/صدرنشینی در احیای واحد‌های راکد

۲ هزار واحد غیرفعال تولیدی به چرخه فعالیت بازگشتند/صدرنشینی در احیای واحد‌های راکد

کسب و کار نیوز- طی هفته های اخیر رئیس جمهور بارها بر احیای واحدهای تولیدی تاکید داشته است. رئیسی گفته است بازگرداندن واحدهای تولیدی و صنعتی راکد به چرخه تولید، در کنار تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، باعث احیای فرصت‌های شغلی شده و به فعالان اقتصادی این امیدواری را می‌دهد که دولت در حمایت و پشتیبانی از رونق تولید عزم جدی دارد. به گفته وی، احیای واحدهای راکد نشان دهنده جدیت دولت در حمایت از تولید است.

شایلی قرائی    

به گزارش کسب و کار نیوز، همچنین در کنار تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، موفقیت‌های حاصله در بازگرداندن واحدهای تولیدی و صنعتی راکد به چرخه تولید نیز علاوه بر کمک به رشد و رونق اقتصادی، باعث احیای فرصت‌های شغلی از دست رفته و ارتقای امید و اعتماد عمومی می‌شود و به سایر فعالان اقتصادی نیز این امیدواری را می‌بخشد که دولت در حمایت و پشتیبانی از رونق تولید عزم جدی دارد.

در همین رابطه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی از احیای ۲ هزار واحدغیر فعال تولیدی در سال گذشته خبر داد. تا پایان تیر ماه امسال، ۱۹۴ واحد غیرفعال احیا و ظرفیت ۲۶۱ واحد تولیدی که زیر ظرفیت فعالیت می‌کردند، افزایش یافته شده است.  بیشترین واحد‌های احیا شده به ترتیب در آذربایجان غربی، تهران و استان مرکزی بوده که به ترتیب ۲۰، ۱۷ و ۱۷ واحد در آن‌ها احیا شده، اما در ایلام، خراسان شمالی و هرمزگان در سال جاری، هیچ واحدی احیا نشده است.

همچنین در مدت یاد شده، ۵۹ واحد صنعتی در اصفهان، ۳۶ واحد در استان مرکزی، ۱۷ واحد در هر یک از استان‌های کردستان و کرمان، افزایش ظرفیت داشته‌اند. اما ۱۲ واحد شامل ایلام، آذربایجان غربی، بوشهر، خراسان شمالی، سمنان، فارس، قزوین، کهگیلویه و بویر احمد، گلستان، گیلان و هرمزگان، هیچ واحدی افزایش ظرفیت نداشته است.

طبق اعلام رئیس پیشین هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، برنامه‌ریزی این سازمان احیای ۲ هزار واحدغیر فعال تولیدی در سال ۱۴۰۲ است و سال گذشته بیش از هزار و ۷۵۰ واحد غیر فعال تولیدی حوزه صنعت در کشور به چرخه تولید بازگشته است. همچنین در سال گذشته ۲ هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی که زیر ۵۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کردند به بالای ۵۰ درصد رسیده‌اند.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران چند سالی است که احیای واحد‌های غیرفعال را در دستور کار قرار داده و سال گذشته نیز برای برای احیای هزار و ۹۸۷ واحد تولیدی غیرفعال در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور هدف گذاری و پیش بینی شده که با احیای این تعداد واحد برای ۳۵ هزار و ۷۶۶ نفر شغل ایجاد شود. همچنین برای احیا ۴۰۰ واحد تولیدی راکد در خارج از شهرک‌ها و نواحی صنعتی نیز برنامه‌ریزی شده بود.

نتیجه طرح پایش واحد‌های صنعتی غیرفعال کل کشور نشان می‌دهد ۱۲ هزار و ۶۷ واحد غیرفعال، شامل ۶۸۱۴ واحد در داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی و ۵۲۵۳ واحد در خارج از آن‌ها شناسایی شد. از مجموع واحد‌های صنعتی راکد شناسایی شده ۶۲ درصد از طریق شیوه‌های فنی بازفعال سازی، امکان راه‌اندازی مجدد دارند که در صورت تحقق آن، بیش از ۱۶۷ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد.

بر اساس اعلام مدیران بنگاه‌های اقتصادی غیر فعال کل کشور در سال قبل، ۴۴ درصد از واحد‌های غیرفعال مشکل کمبود نقدینگی، ۱۶ درصد مشکل نبود تقاضا و بازار، ۱۱ درصد مشکل کمبود مواد اولیه، ۱۰ درصد مشکل فرسودگی ماشین آلات، ۹ درصد مشکلات حقوقی با سازمان‌ها و دستگاه‌ها، ۸ درصد مشکلات زیرساختی و ۲ درصد مشکلات مالکیتی و سهامداری دارند.

ضرورت حفظ نیروی کار

حمید حاج اسماعیلی، کارشناس اقتصادی

احیای واحد‌های تولیدی و جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ها و بیکاری کارگران اقدامی مثبت در جهت حمایت از واحد‌های تولیدی توسط قوه قضاییه بوده است. این امر نه ‌تنها موجب حفظ نیروی کار خواهد شد بلکه به صورت مستقیم بر مساله اقتصاد و تولید کشور اثرگذار است. در گذشته زمانی که بنگاه‌های اقتصادی دچار مشکل می‌شدند، بانک‌ها اقدام به مصادره اموال آن‌ها و تغییر کاربری می‌کردند، اما خوشبختانه قوه قضاییه به این امر ورود کرده و با قوانین جدید اجازه تعطیلی و مصادره بنگاه‌ها در شکایت‌های یک‌طرفه را گرفته است و اگر در مواردی این اتفاق هم رخ دهد فعالیت کارگاه در راستای حفظ تولید برقرار خواهد ماند.

همچنین قوه قضاییه از طریق سازمان بازرسی می‌تواند در واگذاری شرکت‌ها به بخش خصوصی اهلیت آن‌ها را شناسایی و بر مسائل نظارت و از ایجاد تخلف و فساد جلوگیری کند. دستگاه قضا می‌تواند پشتیبان خوبی برای کارگران باشد. در برخی از موارد کارگران با کارفرمایان بخش خصوصی دچار چالش می‌شوند در این موارد اگر کارگران اطمینان خاطر داشته باشند که قوه قضاییه براساس قانون از آن‌ها حمایت خواهد کرد، می‌توانند مطالبات خود را از مسیر‌های قانونی و صنفی به‌دست آورند.

از سوی دیگر برای اینکه بتوانیم توسعه مناسبی در فضای کسب و کار کشور ایجاد کنیم و هم بتوانیم اشتغال را در کشور حفظ  و از ظرفیت های کشور  به درستی استفاده کنیم باید از کسب و کارهایی که طی چند سال گذشته شکل گرفته است حمایت کنیم . بخشی از این کسب و کارها طی دو سه سال گذشته، دچار آسیب شدند.

طی چند سال گذشته بخشی زیادی از کسب و کارهای کوچک در کشور دچار مشکل شدند، که به نظر می رسد برای آنها کمتر فکر شده است. بعد از هدفمندی یارانه ها که هزینه تمام شده قیمت کالا وخدمات افزایش یافت. به این مشکل بزرگ کارگاه ها توجه نکردیم. رفته رفته بخشی زیادی از آنها یا تعطیل شدند یا از بین رفتند. بعد از تشدید تحریم ها این عامل هم مزید بر مشکلات قبلی شد و خیلی از کارگاه های کشور دچار مشکل شدند. توصیه برای اینکه بتوانیم اقتصاد را قوی کنیم، این است که دست از توسعه بازار کار به شکل سرمایه گذاری برداریم.

همچنین مطالعه کنید:

صادرات خرما به ۳۳۰ میلیون دلار رسید

به گزارش کسب و کار نیوز ، محسن رشید فرخی گفت: براساس تجربیات سنوات گذشته …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.