صفحه اصلی / سرخط خبرها / خلق تشکل های پیشرفته صنعتی
خلق تشکل های پیشرفته صنعتی

عبدالمجید شیخی، اقتصاددان

خلق تشکل های پیشرفته صنعتی

سرمقاله

دولت با بهره گیری از اقتصاددانان و متخصصان و دانش آموختگان می تواند مشکلات موجود بر سر راه توسعه صنعتی را حل و اقتصاد کشور را روی ریل توسعه قرار دهد. همچنین در شرایط تحریم باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کرد. زیرا مهم‌ترین سرمایه‌شان نیروی انسانی و دانش نهفته در آن‌هاست که به‌هیچ‌عنوان قابل تحریم نیست. با تکیه بر آن‌ها نقش تحریم‌ها روزبه‌روز کمرنگ‌تر خواهد شد.
از سوی دیگر مشکلی که در کشور داشتیم، در خصوص فضای کسب و کار بود که شاهد انحصارها و امضاهای طلایی بودیم. تنگ بودن فضای کسب و کار به معنای افزایش سرانه هزینه ایجاد شغل در کشور است. وقتی گره‌ها و امضاهای طلایی و انحصارها برداشته شود، هزینه ایجاد شغل برای کارآفرینی پایین می‌آید و منجر به افزایش اشتغال خواهد شد.
در کشور سلسه قوانینی نظیر قانون استفاده از حداکثر توان تولید داخلی و لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی وجود دارد که دولت ‌ها را به استفاده از این سیاست‌ها ملزم می‌کند، اما متأسفانه دولت‌های گذشته به ویژه دولت‌های یازدهم و دوازدهم اعتقادی به اجرای این قوانین و استفاده از ظرفیت داخلی نداشتند و فکر می کردند با نگاه بیرونی می‌توانند نیاز کشور را تأمین کنند، لذا برنامه‌ای برای رونق تولید داخلی نداشتند.
حمایت از تولید داخلی یکی از ملزومات توسعه اقتصادی است. استقرار شرکت های دانش بنیان در کنار واحدهای صنعتی، استفاده از ظرفیت واحدهای کارآفرینی و فعال کردن کارآفرینان هم از دیگر ملزومات توسعه اقتصاد صنعتی است که دولت می تواند با توجه به آن ها، سیاست های اقتصادی را در پیش گیرد. با توجه به اینکه خلق تشکل های پیشرفته صنعتی و جایگزینی آن با واحدهای سنتی در بالا رفتن بهره وری تولید اثر گذار است، لازم است دولت سیزدهم در بخش صنعت و معدن با استفاده از فارغ التحصیلان جوان و تازه نفس به توسعه صنعتی کمک کند.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.