صفحه اصلی / اسلایدر / بازار مرغ با افزایش جوجه‌ریزی به تعادل می‌رسد
بازار مرغ با افزایش جوجه‌ریزی به تعادل می‌رسد

بازار مرغ با افزایش جوجه‌ریزی به تعادل می‌رسد

کسب و کار نیوز- بسیاری از فعالان صنعت طیور اذعان‌ می‌کنند که با توجه به روند افزایشی جوجه‌ریزی در ماه های اخیر و ازدیاد عرضه در روزهای آتی، تعادل به بازار مرغ باز می گردد.

به گزارش کسب و کار نیوز، چند ماهی است که بازار مرغ بعد از چند دوره زیان شدید مرغداران و عرضه کمتر از نرخ مصوب دچار التهاباتی شده است، هرچند به گفته فعالان صنعت سودی از این نوسانات عاید مرغدار نمی شود چرا که در صورت فروش بالاتر از نرخ مصوب، تولیدکننده با برخورد و جریمه تعزیرات روبرو می شود.

بنابر آمار اعلامی انجمن جوجه یکروزه در فروردین ۱۰۷ میلیون قطعه، اردیبهشت حدود ۱۱۳ میلیون قطعه، خرداد ۱۲۵ میلیون و تیرماه ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که با احتساب لاشه ۱.۷ کیلوگرم، حداقل ۲۳۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید می شود. این درحالی است که فعالان بازار علت اصلی عرضه مرغ با نرخ بالای ۱۰۰ هزار تومان را  کمبود مرغ می دانند که در این راستا سازمان تعزیرات و نهادهای نظارتی باید پاسخگو باشند.

علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به گشایش صورت گرفته در تامین ارز نهاده های دامی انتظار می رود که شاهد افزایش تولید مرغ گوشتی در کشور باشیم‌. مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با افزایش تولید جوجه یکروزه و واردات تخم مرغ نطفه دار شاهد ازدیاد عرضه جوجه یکروزه و افزایش جوجه ریزی خواهیم بود.

ظرفیت تولید سالانه ۳ میلیون تن مرغ در کشور

ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با اشاره به علل التهابات اخیر بازار مرغ گفت: قیمت گذاری دستوری، کمبود سرمایه در گردش مناسب تولیدکنندگان و عدم تامین به موقع نهاده دامی بر بازار مرغ اثر خود را می گذارد.

به گفته او، وقتی معاونت امور دام به وظیفه خود عمل نمی کند، راهی جز آمارسازی ندارد که نتیجه آن گرانی مرغ می شود، چراکه با روند افزایشی جوجه ریزی در ماه های اخیر و نبود امکان نگه داری مرغ در سالن ها، اثر خود را بر عرضه مرغ به بازار باید می گذاشت.

قاسمی ادامه داد: برخی از تولیدکنندگان برای دریافت نهاده بیشتر و جبران زیان خود آمارسازی می کنند که این موضوع هم در آمار اعلامی معاونت امور دام اثر خود را می گذارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه ظرفیت تولید در صنعت مرغداری به بیش از ۳ میلیون تن در سال می رسد، گفت: بنابر آمار سالانه ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن مرغ در کشور مصرف می شود و در صورت استفاده حداکثری از ظرفیت صنعت امکان صادرات هم وجود دارد که متاسفانه برنامه و مدیریت صحیحی در این باره نداریم‌.

مسئولان اتحادیه و تشکل های تولیدی بارها اعلام کرده اند که در بازار رقابتی همچون مرغ نیازی به دخالت دولت در امر تنظیم بازار و قیمت گذاری نیست؛ بنابراین تعادل در این بازار زمانی برقرار می شود که دولت کاری به این صنعت نداشته باشد و با واگذاری امور به تعاونی های واقعی، بازار به تعادل می رسد، در غیراین صورت نابه سامانی ها ادامه خواهد داشت.

تولید مرغ ۳۰ درصد افزایش یافت/ کمبود مرغ در مغازه ها ارتباطی به تولید ندارد

محمدرضا صدیق پور دبیرانجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه گفت: بنابر آمار تولید مرغ نسبت به فروردین و اردیبهشت ۳۰ درصد رشد داشته است و کمبود مرغ در مغازه ها ارتباطی به تولید ندارد.

او افزود: در شرایط کنونی کمبود مرغ به نرخ مصوب باز می گردد که به خاطر افزایش هزینه ها، مغازه دار مرغ نمی آورد چراکه مکلف به فروش با نرخ مصوب است.

صدیق پور ادامه داد: با احتساب نیاز سال گذشته ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی جوابگوی نیاز بازار است، اما امسال بدلیل نوسانات گوشت قرمز و جایگزینی مرغ در سبد خانوار، ماهانه ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی باید صورت گیرد. از طرفی هم باید قیمت پایه جوجه و مرغ اصلاح شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه از توزیع روزانه ۷ هزار تن مرغ در سطح کشور خبر داد و گفت: با توجه به شرایط جوجه ریزی در ماه های اخیر پیش بینی می شود که با تامین ارز و شروع بارگیری ها، بازار مرغ طی یک تا ۲ هفته آینده همزمان با افزایش تولید به تعادل برسد.

بنابر پیگیری های وزارت جهاد کشاورزی، تامین ارز عقب افتاده در ارتباط با نهاده های دامی و آغاز بارگیری ها در جلوگیری از حذف گله و آرامش بازار مرغ تاثیر بسزایی دارد که طبق آمار جوجه ریزی خرداد، نیاز بازار به طور کامل قابل تامین است و در این بین تنها سازمان تعزیرات و نهادهای نظارتی باید پاسخگوی عرضه مرغ با نرخ بیش از ۱۰۰ هزارتومان در مغازه ها و آشفتگی بازار باشند.

همچنین مطالعه کنید:

مالیات به کمک صنعت رفت/تأمین مالی شهرک‌های صنعتی با منابع مالیات

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز، یکی از مشکلاتی که صنایع کشور سالانه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.