شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز، به گفته بیرانوند با کمک این سامانه میتوان وضع اشتغال را در سطح استان، شهر، خیابان و محل بررسی کرد و به علل بیکاری ها دست یافت. معاون اشتغال وزیر کار شفافیت آماری، نظارت بر دستگاههای اجرایی و سیاستگذاری در حوزه اشتغال را سه ویژگی بارز سامانه ملی رصد اشتغال عنوان میکند.وی میگوید: در حال حاضر وضعیت اشتغال به تفکیک در ۲۰۰داشبورد تحلیلی فراهم آمده است و همه مدیران باید با دریافت نام کاربری آمار را در سامانه ثبت کنند و وضعیت را مورد بررسی قرار دهند.
آنطور که معاون اشتغال وزیر کار می گوید: نمایندگان نیز امکان دسترسی به آمارهای اشتغال هر استان را در این سامانه دارند و با ورود اطلاعات به سامانه در بسیاری از هزینهها صرفهجویی میشود. کریمی بیرانوند درعین حال با تاکید بر رصد دائمی آمارها به ویژگی های سامانه رصد اشتغال اشاره کرد و گفت: مهمترین مساله در سامانه رصد بحث شفافیت است. ما پیش از این نمیدانستیم میزان بیکاری یا اشتغال افراد در یک استان یا شهر چگونه است یا اگر در جایی کاری پیدا کردند محل و نوع کارشان چیست ولی به کمک سامانه رصد این موضوعات شفاف میشود.
این سامانه هم اکنون روی سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و آمار و اطلاعات مربوط به اشتغال هر دستگاه و تعداد شاغلان در سطح استانی و شهرستانی در آن بارگذاری میشود. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت وزارت کشور عملکرد اشتغال استانها را مبتنی بر پیشرفت تعهد ایجاد یک میلیون و ۸۸هزار شغل در سال ۱۴۰۲مورد کنترل، نظارت و رتبه بندی قرار میدهد.
طبق گزارش وزارت کار، از ابتدای امسال تا پایان خرداد بیش از ۷۴هزار فرصت شغلی به ثبت رسیده است که دریافت کنندگان خدمات در سه مرحله پیامکی، تماس تلفنی و نظارت حضوری مورد راستی آزمایی قرار میگیرند. اطلاعات کامل افرادی که از نهادهای مختلف خدمات دریافت کرده اند ثبت میشود و با طریق سازوکار نظارت، تطبیق داده میشود. طبق گزارش سامانه رصد ملی اشتغال، استانهای هرمزگان، بوشهر، قزوین، کرمانشاه و سمنان بیشترین پیشرفت تعهد اشتغال را رقم زده اند.
تعهد استان هرمزگان ۲۹هزار و ۶۹مورد اشتغال بوده است که از این تعداد چهار هزار و ۶۸۱مورد اشتغال به ثبت رسیده است که نشانگر ۱۶.۱۰ درصد پیشرفت بوده است. استان بوشهر با ۱۳.۵۷ درصد، قزوین با ۱۲.۲۴ درصد، کرمانشاه با ۱۲.۹ درصد و سمنان با ۱۱.۵۹ درصد بیشترین پیشرفت تعهد اشتغال را بعد از هرمزگان به ثبت رسانده اند.
ضرورت کارآفرینی بخش خصوصی
حمید حاج اسماعیلی، کارشناس اقتصادی
اتفاق مهمی که موجب شده شرایط اشتغالزایی نسبت به دوسال گذشته کمی بهتر شود، این است که محدودیتها و موضوعاتی که در خصوص کرونا مطرح بود برطرف شده است، چراکه بهطور کلی اکثر اشتغال و همچنین محدودیتهای ۳ سال اخیر مربوط به خدمات است و حوزه ذکر شده کار و نیازهای روزمره مردم را تشکیل میدهد که پاندمی کرونا این بخش را با محدودیت شدید مواجه و اشتغال آن نیز کاهش پیدا کرده بود.
تاکید سالانه بر موضوع تولید، کسب و کار و اشتغال زایی موجب رشد اقتصادی و توسعه کشور، ظرفیت سازی اشتغال خواهد شد. تکرار و تاکید بر موضوع کسب و کار و تولید در کشور نشان دهندهی اهمیت این مسئله برای کشورمان ایران است، چند سالی است که بحث تولید در ایران شعار سال است، اما باید اعتراف کنیم هنوز در ابتدای راه هستیم آن هم به این دلیل که هنوز فعالیت جدی و مهمی پیش رو داریم و کار بسیار جدی و اساسی برای بخش بازار کار و کسب کارها در کشور انجام نشده است.
رشد اقتصادی در کشور میتواند افزایش تولید ناخالص داخلی را به دنبال داشته باشد که خود منجر به افزایش سرانه و رفاه عمومی میشود. برای دستیابی به رشد پایدار، ثبات و پایداری بازار کار، باید تولیدات و بازار و کسب و کار مبتنی بر دانش باشد. مسئله دانش بنیان موضوع جدی است. ما اگر بخواهیم بخش خصوصی را شکل دهیم راهی نداریم جز اینکه کارآفرینان و بخش خصوصی و مردم در بازار کار نقش آفرین باشند.