به گزارش کسب و کار نیوز، احسان خاندوزی در نشست خبری اظهار داشت: طبق آخرین گزارش بانک مرکزی از تولید ۲۴۰۰ بنگاه اقتصادی بزرگ ایران شاخص کل تولید صنعتی در ۴ فصل سال ۱۴۰۱ شاهد رشد بوده که به ترتیب فصول ۳.۱، ۱۳.۲. ۹.۵ و ۱۲.۸ درصد رشد را ثبت کرده است. میانگین رشد نیز حدود ۹.۶ درصد بوده است.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: از ۲۴ صنعت بزرگ مورد بررسی چرخ ۲۳ صنعت به حرکت درآمده و بیشترین رشد مربوط به صنایع نقلیه موتوری است که در زمستان سال قبل ۴۵ درصد و در کل ساا ۳۱.۸ درصد رشد داشته است. صنایع ماشین الات و تجهیزات در سال گذشته ۱۷.۵ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: در گزارش بانک مرکزی رشد اقتصادی ایران در پاییز ۴.۷ درصد اعلام شد. اما بانک مرکزی ایران رشد اقتصادی با نفت را ۵.۳ درصد و بدون نفت را ۴.۵ درصد اعلام کرده است.
تشکیل سرمایه ۷.۷ درصد رشد مثبت داشت و صادرات غیرنفتی تا ۵۳ میلیارد دلار رسید و کاهش نرخ بیکاری را شاهد بودیم بنابراین بخش واقعی اقتصادی ایران از چاله رکودی سال ۹۷ به بعد برخاسته و امیدواریم با مجموعه سیاست های امسال خروج از چاله رکودی امسال هم ادامه یابد.
خاندوزی به تامین مالی تولید هم اشاره کرد و گفت: شبکه بانکی علی رغم سقف هایی که برای ترازنامه بانکها گذاشته شده بود، تسهیلات پرداختی ۴۵.۳ درصد رشد کرد. وزیر اقتصاد ادامه داد: سهم تسهیلات خرد هم ۱۵.۴ درصد و بالغ بر ۸۶ درصد صاحبان کسب و کارها تسهیلات گرفتتد.
خاندوزی افزود: سال قبل تسهیلات پرداختی به دانش بنیان ها شاهد رشد ۱۶۵ درصدی بودیم. وی گفت: انتشار اوراق دولتی در بورس از عدد ۳۲ هزار میلیارد از سال ۱۴۰۰ به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسید که یعنی شرکتها ۴ برابر بیشتر از ظرفیت بازار سرمایه استفاده کردند.
وزیر اقتصاد افزود: افزایش سرمایه شرکت های سهامی عام از ۱۸۱ همت به ۲۸۴ همت رسید که نشانگر رشد بالغ بر ۵۰ درصدی است.
به گفته خاندوزی پارسال، پرداخت های عمرانی تا ۹۰ درصد محقق شد.
وزیر اقتصاد گفت: صنایع غذایی کشور سال قبل با چالش مواجه بود که گزارش های جدید حاکی از این است که اگرچه در نیمه اول سال قبل صنایع غذایی در بهار ۷.۴ و در تابستان ۵.۴ درصد کاهش را تجربه کرده اند. ولی در نیمه دوم ورق برگشته و در پاییز ۷.۶ و در زمستان ۱۵ درصد رشد مثبت را تجربه کرده است.