به گزارش کسب و کار نیوز، دولت پاکستان که ذخایر ارزی خارجی چندانی برای پوشش واردات یک ماه ندارد، به شدت در تلاش برای مدیریت بحران تراز پرداخت و کنترل کردن تورم است که ماه گذشته به حدود ۳۸ درصد رسید. دستور دولت پاکستان که “مکانیزم تجارت تهاتری شرکت به شرکت ۲۰۲۳” نام دارد و تاریخ آن اول ژوئن است، کالاهایی را فهرست کرده که میتوانند تهاتر شوند. نهادهای دولتی و خصوصی برای مشارکت در این مکانیزم تجاری، به موافقت نیاز دارند.
ساجد امین، معاون مدیر موسسه سیاست توسعه پایدار گفت: پاکستان میتواند از واردات نفت و انرژی از روسیه و ایران بدون افزودن به تقاضای دلاری بهره ببرد. وی افزود: هر چند ممکن است مشکل قاچاق ارز به خصوص در مرز افغانستان حل نشود، اما میتواند مانع قاچاق کالاها از ایران و افغانستان شود که به اقتصاد لطمه می زند.
پس از این که پاکستان نخستین محموله نفت تخفیف دار روسیه را خریداری کرد، مصدق مالک، وزیر نفت این کشور به رویترز گفت: پاکستان تحت این توافق، تنها نفت خام خواهد خرید نه فرآوردههای پالایشی. درباره نحوه پرداختها هیچ تاییدی صورت نگرفت اما مالک گفت: اگر نخستین تبادل بدون مشکل انجام شود، این خرید میتواند به ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کند.
بر اساس گزارش رویترز، آمار شرکت تحلیل اطلاعات انرژی کپلر نشان میدهد پاکستان سال میلادی گذشته، ۱۵۴ هزار بشکه در روز نفت وارد کرد که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ تغییری نداشت.