صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی به ۷.۵ درصد رسید/الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصد خدمات دستگاه‌های دولتی
سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی به ۷.۵ درصد رسید/الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصد خدمات دستگاه‌های دولتی

سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی به ۷.۵ درصد رسید/الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصد خدمات دستگاه‌های دولتی

کسب و کار نیوز- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم روز جهانی ارتباطات، در حضور رییس جمهوری گزارشی از فعالیت ها و پروژه های آماده افتتاح وزارت ارتباطات را اعلام کرد. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح پروژه های ارتباطی کشور که با حضور آیت الله رییسی، رییس جمهوری برگزار شد با اشاره به نگاه فرصت محور و راهبردی دولت سیزدهم به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: با راه اندازی کارگروه اقتصاد دیجیتال در کمتر از دو سال گذشته با هدف رفع مشکلات توسعه اقتصاد دیجیتال، سهم این حوزه از تولید ناخالص ملی از 6.4 به 7.5 رسیده است.

به گزارش کسب و کار نیوز ،وی با اشاره به قرار گرفتن حوزه ارتباطات در کنار صنعت و معدن در بودجه سال جاری، افزود: در برنامه هفتم توسعه نیز بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان یک موضوع کلیدی مطرح شده است.  وزیر ارتباطات تصریح کرد: تمام ظرفیت های دولت برای توسعه فناوری اطلاعات که نقش کلیدی در حل بسیاری از مسائل دارد به کار گرفته شده تا آینده بسیار خوبی برای مردم رقم بزنیم.

وی به شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از مهم ترین پروژه های وزارت ارتباطات در این دوره اشاره کرد و افزود: تا بهمن ماه سال گذشته پیشرفت این پروژه بر اساس اعلام رییس پیشین مرکز ملی فضای مجازی به ۵۷ درصد افزایش یافته است و این شاخص هم اکنون به ۶۱ درصد رسیده و برنامه داریم تا پایان سال جاری به ۷۵ درصد برسانیم و تا پایان دولت نیز صددرصد این پروژه به سرانجام برسد.

زارع پور با توضیح در مورد لایه های مختلف شبکه ارتباطی کشور و لزوم توسعه همه جانبه این شبکه، گفت: در سال های گذشته در شبکه دسترسی ارتباطات ثابت تقریبا کاری انجام نشده بود و شبکه مخابرات نیز در بسیاری از مناطق فرسوده بود به همین منظور وزارت ارتباطات اعتباری ۶۴۰ میلیارد تومانی برای سرمایه گذاری شرکت مخابرات در شبکه انتقال پرداخت کرد و مخابرات نیز در برای افزایش تعرفه متعهد شده است که در این حوزه سرمایه گذاری لازم را داشته باشد.

وی به پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها که فاز نخست آن امروز افتتاح شده اشاره کرد و افزود: این پروژه زیرساخت ارتباطات در سال های آینده است و بدون زیرساخت فیبرنوری توسعه دیجیتال معنا ندارد. وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه دسترسی مردم به این شبکه بدون هزینه ای و فقط با هزینه مودم انجام می شود، تصریح کرد: در ۱۰ شهر کشور بیش از ۷۰ درصد پوشش این شبکه انجام شده و با درخواست مردم این سرویس در اختیار آنان قرار می گیرد و امروز نیز کار اجرایی در ۳۳ شهر آغاز می شود.

وی افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان سال جاری ۸ تا ۱۰ میلیون خانوار تحت پوشش قرار می گیرند و ۳ میلیون اتصال نیز برقرار می شود و مردم می توانند تا ۸۰ برابر سرعت حال حاضر در ارتباطات ثابت به اینترنت دسترسی داشته باشند. وزیر ارتباطات درباره پروژه افزایش ظرفیت شبکه ارتباطی کشور با استفاده از توان داخلی، گفت: این پروژه که افزایش ۲۰ ترابیت بر ثانیه ظرفیت شبکه را منجر می شود، امروز با ۲۰ درصد آن معادل ۶.۷ ترابیت بر ثانیه به بهره برداری می رسد  که ظرفیت شبکه را به ۴۷ ترابیت برثانیه می رساند و تا پایان دولت این رقم به ۱۲۰ ترابیت برثانیه افزایش می یابد.

وی اتصال ۴ هزار روستای بالای بیست خانوار را یکی دیگر از پروژه های افتتاح شده امروز عنوان کرد و افزود: در ۲۰ ماه گذشته و با تلاش بسیار توانستیم ۴ هزار روستای مناطق دور افتاده و صعب العبور را به اینترنت پرسرعت متصل کنیم تا آمار روستاهای بالای بیست خانوار کشور که به شبکه ملی اطلاعات متصل شده به ۹۲ درصد برسد.

زارع پور تصریح کرد: با اجرای این پروژه می توانیم هر طرح ملی را در این بستر اجرا کنیم. وی درباره پروژه اتصال جزایر خلیج فارس به سرزمین اصلی و جزیره کیش نیز افزود: این پروژه به دست شرکت های دانش بنیان ایرانی برای نخستین بار با هدف ارتقاط کیفیت ارتباطات جزایر تنب کوچک و بزرگ و ابوموسی و هندورابی با ۱۵۰ کیلومتر فیبرکشی زیر دریا انجام شده است.

وزیر ارتباطات به توسعه نسل پنجم تلفن همراه نیز اشاره کرد و یکی دیگر از پروژه های امروز را راه اندازی ششصدمین سایت نسل پنجم تلفن همراه توسط ایرانسل عنوان کرد. وی به تاکید رییس جمهوری برای راه اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اشاره کرد و افزود: در ۲۰ ماه گذشته ۹۵ درصد دستگاه های دولتی نزدیک به ۵۰ درصد خدمات خود را از طریق این پنجره به مردم ارائه کردند.

زارع پور بابیان اینکه در حدود ۳ هزارخدمت در این پنجره ارائه می شود، گفت: مردم می توانند با یک بار احراز هویت از تمام خدمات مورد نیاز خود از طریق این پنجره بهره مند شوند و تاکنون نیز ۱۵ میلیون نفر از مردم از این پنجره برای دریافت خدمات خود استفاده کرده اند. وی افزود: تا پایان سال جاری نیز بر اساس قانون بودجه صددرصد استعلامات بین دستگاهی به صورت برخط انجام می شود.

وزیر ارتباطات سامانه ملی سنجش برخط میزان رضایت مردم از کارکنان دستگاه های دولتی را یکی دیگر از پروژه های امروز اعلام کرد و گفت: مردم با حضور در دستگاه های اجرایی می توانند از طریق گوشی های خود میزان رضایت خود را از کارکنان مربوط اعلام و این آمار می تواند در قالب داشبوردی در اختیار مدیران دستگاه ها و مدیران ارشد کشور قرار گیرد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه ۲ پروژه بعدی همواره مورد تاکید رئیس جمهوری بوده است، بیان کرد: پنجره ملی خدمات دولت هوشمند یک اتفاق فناورانه و مهم است که کام مردم را شیرین کرده و بر اساس تاکید رئیس جمهور شکل گرفته است. اکنون بیش از ۹۵ درصد دستگاه‌های اجرایی کشور نزدیک به ۵۰ درصد خدمات خود را از این طریق ارائه می‌دهند و با یک بار احراز هویت به تمام سامانه‌های دولت دسترسی پیدا می‌کنند.

زارع‌پور توضیح داد: از طریق این پروژه ۳ هزار خدمت به مردم به صورت الکترونیکی ارائه می‌شود. طبق قانون بودجه امسال ۱۰۰ درصد خدمات باید از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند انجام شود و تمام استعلامات بین دستگاهی از طریق سیستم‌های برخط انجام و تمام استعلامات کاغذی حذف شود.

وی گفت: به واسطه این پروژه تعداد تراکنش‌های بین دستگاه‌ها به صورت بسیار چشمگیری افزایش پیدا کرده و هر چقدر تعداد تراکنش‌ها بیشتر باشد، تعداد ارجاعات را کاهش می‌دهد. یک روزی این کار در کشور آرزو بود و اکنون به واقعیت پیوسته است.

وزیر ارتباطات ادامه داد: امیدواریم امسال بتوانیم تمام استعلامات بین دستگاهی را به صورت الکترونیکی انجام بدهیم. اکنون ۱۵ میلیون از افراد کشور احراز هویت شدند و در روز ۲ میلیون نفر از آن استفاده می‌کنند. زارع‌پور گفت: پروژه بعدی مربوط به اعلام رضایت مردم از نحوه خدمت‌دهی کارمندان دولت است. هر کارمند دولت باید یک بارکد داشته باشد تا مردم بتوانند نسبت به نوع رفتار کارمندان دستگاه‌ها امتیاز بدهند. امیدواریم با دستور رئیس جمهوری تمام دستگاه‌ها این بارکد را برای خود تعریف کنند. اکنون ۱۰ درصد دستگاه‌ها کمتر این امکان را دارند.

 

همچنین مطالعه کنید:

بهبود شاخص نرخ بیکاری ایران در جدیدترین رده‌بندی صندوق بین المللی پول

به گزارش کسب و کار نیوز ، نرخ بیکاری در سه سال گذشته روند کاهشی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.