صفحه اصلی / اسلایدر / وزیر اقتصاد: در یکی از درخشان‌ترین مقاطع عملکرد مالیاتی به‌ سرمی‌بریم/مالیات ستانی از فعالیت‌های سوداگرانه
وزیر اقتصاد: در یکی از درخشان‌ترین مقاطع عملکرد مالیاتی به‌ سرمی‌بریم/مالیات ستانی از فعالیت‌های سوداگرانه

وزیر اقتصاد: در یکی از درخشان‌ترین مقاطع عملکرد مالیاتی به‌ سرمی‌بریم/مالیات ستانی از فعالیت‌های سوداگرانه

کسب و کار نیوز- وزیر اقتصاد در مراسم معارفه رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، مقطع کنونی را یکی از درخشان‌ترین مقاطع عملکردی تاریخ سازمان امور مالیاتی کشور خواند. به گزارش وزارت اقتصاد، «سید احسان خاندوزی» تصریح کرد: تلاش‌های «داوود منظور»، معاونان، مدیران و بدنه سازمان امور مالیاتی کشور در یکسال و نیم گذشته، آنقدر نتیجه بخش، ارجمند و معتبر بوده که مورد توجه رئیس جمهور قرار گرفته و شاهد توجه ویژه مجموعه دولت به عملکرد این سازمان در مدت اخیر هستیم.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، وی تصریح کرد: مسیر سازمان امور مالیاتی بر همان ریل تحولی در حال حرکت است که در سخنان رئیس جمهور در ابتدای دولت سیزدهم شنیده بودیم و خود من در برنامه اعلامی ام به مجلس شورای اسلامی در روز رأی اعتماد، ارائه داده بودم.

وزیر اقتصاد افزود: این مسیر تحولی را در دوره مدیریتی جدید سازمان امور مالیاتی نیز تا پایان کار دولت، و تا روزی که فرصت خدمت فراهم باشد، ادامه خواهیم داد. وزیر اقتصاد در ادامه، عملکرد درآمد زایی سازمان امور مالیاتی را با توجه به شرایط کشور در حوزه ترازهای بودجه‌ای، و نیز با توجه به وقوف جامعه و صاحب نظران به کارکردهای تنظیم گرانه مالیات، بسیار رضایت بخش و درخشان توصیف کرد بویژه آنکه به گفته وی، امروز جامعه ما به نسبت سال‌های گذشته به این موضوع، حساس‌تر و آگاه‌تر شده است.

خاندوزی با اشاره به تلاش‌های مستقل وزارت اقتصاد از مجلس در سال گذشته برای دریافت مالیات از فعالیت‌های سوداگرانه اقتصادی، گفت: شاید اگر در گذشته می‌خواستیم طرحی را به منظور نقش آفرینی تنظیم گرانه مالیات در اقتصاد کشور مطرح کنیم، استقبالی صورت نمی‌گرفت اما خوشبختانه آنقدر این ادبیات و گفتمان در یک سال گذشته تکرار شد که امروز خود دولت از ما خواسته است، با فوریت طرحی را به منظور استفاده از این ظرفیت مالیاتی آماده کنیم.

وزیر اقتصاد گفت: اینها همه شواهد و مثال‌هایی است از اینکه تراز سیاستگذاری کشور و حکمرانی اقتصادی ما، روز به روز بیشتر دارد با ظرفیت‌های مالیات و مالیات ستانی آشنا می‌شود و این، خودبخود مسئولیت ما و شما در سازمان را افزایش خواهد داد. وی افزود: امیدواریم ما نیز بتوانیم، پا به پا و بلکه با سرعت بیشتری از همین افزایش مطالبه و آگاهی شکل گرفته در این حوزه، زمینه‌های فنی و حقوقی را برای سازمان امور مالیاتی فراهم کنیم که در مدت باقیمانده تا پایان دولت هم بتواند مثل گذشته عملکرد درخشانی داشته باشد.

خاندوزی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های برجسته و توان بالای مدیریتی “سید محمد هادی سبحانیان” ریاست جدید سازمان امور مالیاتی کشور و آرزوی موفقیت برای وی، گفت: در جلسه‌ای که آقای سبحانیان به منظور بررسی صلاحیت و شایستگی خود به هیئت دولت آمده بود، بخاطر سابقه عملکرد بسیار موفق وی در معاونت سیاستگذاری اقتصادی وزارت اقتصاد (بعنوان نقطه تعامل اصلی این وزارتخانه با کمیسیون اقتصادی دولت)، هیچ نظر مخالفی وجود نداشت و این هیئت با رأی قاطعی به او اعتماد کرد.

«سید محمد هادی سبحانیان» رئیس کل جدید سازمان امور مالیاتی نیز در سخنانی در این جلسه، با تشکر از حسن اعتماد خاندوزی، دو هدف اصلی خود در سازمان امور مالیاتی را وصول حداکثری و عادلانه منابع به منظور تحقق تکالیف بودجه‌ای و سامان بخشیدن به سامانه مؤدیان مالیاتی عنوان کرد. همچنین، «داود منظور» ریاست پیشین سازمان امور مالیاتی نیز طی سخنانی در این مراسم، ضمن تشریح خلاصه‌ای از عملکرد سازمان متبوع در دوران تصدی خود، از زحمات و تلاش همکاران در طول یکسال و نیم گذشته با وی قدردانی کرد.

تمرکز بر شناسایی فراریان مالیاتی

عبدالمجید شیخی، کارشناس اقتصادی

صرف ‌نظر از میزان و مقدار مالیات اخذ شده، باید تاکید کرد که کسری بودجه را می توان از راه افزایش درآمدهای مالیاتی جبران کرد. با این حرکت میزان اتکا به فروش نفت و گاز کاهش خواهد یافت. اتکا به درآمدهای مالیاتی می تواند اقتصاد یک قطبی وابسته به نفت را نجات دهد. دولت ها می بایست روشهای سنتی اخذ مالیات را فراموش کرده و به روش های نوین درآمدزایی از مالیات ستانی روی آورند. اقتصاد تک قطبی تا به امروز وابسته به فروش نفت بوده و میزان درآمدهای مالیاتی قابل قبول نیست. عزم دولت باید به توسعه مالیات ستانی از فعالیت های سوداگری و دلالی باشد و توجه جدی به گسیل این سرمایه ها به سمت تولید شود.

از طرفی دیگر ضرایب مالیاتی و نظام مالیاتی به ضرر بخش مولد کشور و به نفع بخش غیرمولد است. دراین راستا ضرورت دارد که ضرایب مالیاتی کشور‌ را اصلاح کنیم. اگر از حجم عظیم اقتصاد مالیات گرفته شود قطعا دولت از این روش درآمد بالایی کسب می کند. بخصوص در عایدی سرمایه ها اگر از فعالیت های سوداگری مالیات گرفته شود آن زمان نیازی به درآمدهای نفتی نخواهیم داشت. در ایران شاهد حجم بالایی از فعالیت های سوداگری هستیم. فعالیت هایی که مالیاتی پرداخت نمی کنند. در حالی که در تمام جهان برای فعالیت های سوداگری و دلالی مالیات بر عایدی سرمایه گرفته می شود.

این در حالی است که یکی از معضلات کشور فرار مالیاتی است که امروزه بسیار زیاد شده است. چنانچه از‌ فرا‌ر مالیاتی جلوگیری شود، دیگر نیاز به فروش ثروت‌های زیرزمینی برای جبران کسری بودجه نخواهیم داشت. بر اساس گزارش های منتشر شده فرار مالیاتی در کشور هزاران میلیارد تومان است و به نظر می رسد اقتصاد ما با مبالغی بسیار بیشتر در این حوزه مواجه است. فرار مالیاتی به علت فقدان نظام جامع اطلاعات بانکی یکپارچه رخ می دهد و وجود این نظام یکپارچه می تواند کمک شایانی به رصد تراکنش های بانکی و شناسایی افراد کند. عمده افرادی که فرار مالیاتی انجام می دهند اشخاصی هستند که در حوزه خدمات به ویژه در بخش توزیع فعالیت می کنند.

 

همچنین مطالعه کنید:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، «حامد ویس کرمی»، معاون امور تعاون وزارت تعاون، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.