به گزارش کسب و کار نیوز، سیامک محبی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم امروز ۱۵ فروردین در جمع خبرنگاران با اشاره به انجام ۴ هزارو ۱۳۱ نظارت بهداشتی در طرح سلامت نوروزی توسط کارشناسان بهداشت محیط و ۳۷۶ مورد نظارت در قالب گشت مشترک با سازمانهای مرتبط گفت: در این مدت ۸ هزار و ۸۵۲ کیلو مواد غذایی غیرقابل مصرف و فاسد کشف و معدوم شده است که غالب آن، نمک صنعتی، روغن سوخته، نوشابه، دلستر و دوغ تاریخ گذشته و شرینی جات دارای خواص ارگانولپتیک نامطلوب بوده است.
رئیس مرکز بهداشت افزود: در این بازدیدها ضمن انجام نمونه برداری از ۸۴ مورد مواد غذایی مشکوک و ۱۱۸۱ مورد کلرسنجی و کنترل کیفی آب شرب، تعداد تعداد ۱۹۹ اخطاریه بهداشتی صادر و ۱۸ واحد صنفی متخلف پلمب و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری بعمل آمد که در این بین ۶ قلیانسرا و ۵ واحد قنادی بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده اند.
رئیس مرکز بهداشت استان با تاکید بر اهمیت گزارشات مردمی در مورد تخلفات بهداشتی ازطریق سامانه کشوری۱۹۰ گفت: در این مدت، تعداد ۱۲۸ مورد شکایت مردمی ارجاع شده به استان قم، توسط کارشناسان مورد پیگیری و رسیدگی قرار گرفته است که بیشترین موارد آن مربوط به صنوف رستوران، کبابی، نانوایی و سوپرمارکت ها بوده است. وی در همین راستا از شهروندان و زائرین گرامی خواست در صورت مشاهده هرگونه نواقص و یا تخلف بهداشتی جهت پیگیری و نظارتهای دقیق توسط بازرسان مرکز بهداشت مراتب را به سامانه کشوری ۱۹۰ گزارش نمایند و یا در صورت قطعی سامانه در ساعات اداری با شماره ۳۶۷۰۱۹۶۷ با کارشناسان مرکز بهداشت تماس حاصل نمایند.
دکتر محبی اضافه کرد: طرح بسیج سلامت نوروزی از ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ با تشدید نظارتهای بهداشتی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و بین راهی، زائرسراها، هتل ها و مهمانپذیرها و … آغاز شده است و ۱۴ فروردین پایان یافت ولی به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان، تشدید نظارتها با تاکید بر رعایت بهداشت در مساجد، اماکن متبرکه، ایستگاههای صلواتی، قنادیها، مراکز تهیه زولبیا بامیه، کبابی ها و حلیم پزیها تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.