صفحه اصلی / اسلایدر / اعتبار کلیه خانوارهای یارانه‌بگیر شارژ شد/اجرای «کالابرگ الکترونیک» در کل کشور
اعتبار کلیه خانوارهای یارانه‌بگیر شارژ شد/اجرای «کالابرگ الکترونیک» در کل کشور

اعتبار کلیه خانوارهای یارانه‌بگیر شارژ شد/اجرای «کالابرگ الکترونیک» در کل کشور

کسب و کار نیوز- دولت از اجرای سراسری طرح کالابرگ در تمام کشور خبر داد. زیرساخت‌های لازم برای اجرای سراسری طرح آمده شده و تاکید شده است که اجباری به خرید کالا وجود نخواهد داشت و استفاده از کالابرگ اختیاری است. در صورت استفاده نکردن از آن، مبلغ یارانه نقدی در پایان هر ماه قابل برداشت است. همچنین بعد از خرید کالا، مابه‌التفاوت نرخ یارانه‌ای و آزاد از اعتبار سرپرست خانوار کسر می‌شود. همچنین اگر خریدبیش از مبلغ یارانه باشد، باید مابقی مبلغ را با استفاده از کارت بانکی یا به صورت نقدی پرداخت کنند. به گفته فعالان اقتصادی تثبیت قیمت‌ها و هدفمند و بهینه شدن مصرف یارانه از جمله مزایای کالابرگ الکترونیک است که باید این اقدام توأم با موفقیت صورت گیرد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، با اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به اجرای موفقیت‌آمیز طرح کالابرگ الکترونیک به‌صورت آزمایشی در چهار استان هرمزگان، قزوین، مرکزی و گیلان، هم‌اکنون اجرای این طرح به صورت ملّی و در سراسر کشور آغاز شد. در این اطلاعیه آمده است: به اطلاع مردم ایران می‌رساند پس از اجرای موفقیت‌آمیز طرح کالابرگ الکترونیک به‌صورت آزمایشی در چهار استان هرمزگان، قزوین، مرکزی و گیلان، هم‌اکنون اجرای این طرح به صورت ملّی و در سراسر کشور آغاز شد.

در این طرح اعتبار کلیه خانوارهای یارانه‌بگیر شارژ شده و آنان می‌توانند یک ماه زودتر از دریافت یارانه نقدی، از این اعتبار جهت خرید ۱۰ قلم کالای اساسی مشمول طرح ملّی کالابرگ الکترونیک استفاده کنند. در صورت استفاده از این مزیت و خرید کالا از محل اعتبار یارانه، به‌میزان اعتبار استفاده‌شده از یارانه ماه بعد خانوار کسر و مابقی به‌صورت نقدی، در موعد مقرر واریز یارانه به حساب سرپرست خانوار واریز خواهد شد.

خانوارهایی که یارانه دریافت می‌کنند جهت مشاهده‌ میزان اعتبار، لیست کالاها و فروشگاه‌های مشمول طرح ملّی کالابرگ الکترونیک، با تلفن همراه سرپرست خانوار، کد دستوری #۲۸*۷۸۸* را شماره‌گیری کرده و یا به درگاه اینترنتی shoma.sfara.ir مراجعه کنند. گفتنی است در حال حاضر فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه، افق کوروش، دیلی مارکت، جانبو و برخی فروشگاه‌های خُرد که مجهز به بارکدخوان شده‌اند، به این سامانه متصل و پذیرای هموطنان در سراسر کشور هستند. سایر فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز بنا به‌درخواست خود می‌توانند به این سامانه متصل شوند؛ همچنین فروشگاه‌های خُرد جهت اتصال به طرح ملّی کالابرگ الکترونیک می‌توانند با مراجعه به درگاه اینترنتی shoma.sfara.ir و نصب برنامه کاربردی «شما» در قسمت پنل فروشنده اطلاعات و موقعیت جغرافیایی خود را ثبت کنند.

طرح کالابرگ الکترونیکی همیشه هیبت ترسناکی داشته؛ مردم معمولا با نگرانی به آن فکر می‌کنند و گاهی به هم می‌گفتند دولت قصد دارد یارانه نقدی را ازشان بگیرد و در عوض یک‌مشت کالای به‌دردنخور تحویل‌شان بدهد. در آغاز دور آزمایشی اجرای طرح کالابرگ، بزرگترین دغدغه‌مان رفع شده و حداقل می‌دانیم دریافت کالابرگ قرار نیست اجباری باشد. یعنی اگر از میان مشمولان دریافت یارانه نقدی، کسی نگران سلامت غذایی خود و خانواده‌اش بود، می‌تواند با فراغ بال بین ۱۰ کالای پرمصرف مثل شیر، پنیر، ماست، روغن، برنج، مرغ، تخم‌مرغ، ماکارانی، قند و شکر خوب بگردد و هر چیزی نیاز دارد را با تخفیف و پشتوانه اعتبار دولتی تهیه کند. اعتبار کالابرگ الکترونیکی، در این حالت یک ماه جلوتر به دست مشمولان می‌رسد تا مشمولان بتوانند از آن بهتر استفاده کنند، اما حق و حقوق سایر مشمولان که می‌خواهند همچنان یارانه را به‌شکل نقدی تحویل بگیرند، دست‌نخورده باقی می‌ماند. این گروه که ترجیح می‌دهند یارانه را به سایر زخم‌های زندگی‌شان بزنند، قادر هستند سر موعد مقرر به عابربانک مراجعه کرده و یارانه‌شان را به‌شکل اسکناس دریافت کنند. حتی در هفته گذشته یک مقام مسئول در سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد اگر پس از مدتی جمع‌بندی‌ها نشان داد استقبال مردم از کالابرگ سرد است، حاضر هستند با شجاعت بساط آن را جمع کنند.

 تمرکز بر کنترل تورم

حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس اقتصادی

یارانه‌ها با تمام گستردگی که دارد نمی تواند مشکلات را به اندازه کافی حل و فصل کند. به نظر می رسد به جای تمرکز روی پرداخت یارانه‌ها و توسعه کمی آنها، باید روی رفع تحریم‌ها و مهار تورم برنامه‌ریزی داشته باشیم. این‌که دولت روش را عوض کند و تبدیل به کوپن کند هم چندان فرقی ندارد و نمی تواند شرایط را عوض ‌کند. نیاز‌های جدیدی به وجود آمده که باید متناسب با شرایط اجتماعی فعلی و شرایط جدید جهانی برای تامین آن‌ها اقدام کنیم.

زمانی که یارانه ها در ابتدا اجرا شد، بخش زیادی از حقوق بگیران جزو طبقه متوسط در کشور بودند و یارانه دریافت نمی کردند، اما براساس آمارهای رسمی کشور که جمعیت کشور را به ۱۰ دهک تقسیم بندی کرده، اکنون ۹ دهک کشور از ۱۰ دهک واجد شرایط حمایت های سوبسیدی و یارانه ای در حوزه اقتصاد هستند.

در چنین شرایطی که ما تورم بالای ۴۰ درصد را در کشور چند سالی است تجربه می‌کنیم و تحت‌تاثیر آن هستیم، یارانه‌ها موفق عکل نکرد و هر روز افزایش قیمت‌ها، افزایش تورم و شرایط سخت اقتصادی، بی‌ارزش شدن مقدار و مبلغ یارانه‌ها را در پی داشته است. بنابراین باید به جای تمرکز روی پرداخت یارانه‌ها و توسعه کمی آنها، روی رفع تحریم‌ها و مهار تورم برنامه‌ریزی داشته باشیم. نبود نظارت درست و قوی و مشکلات این چنینی پرداخت یارانه را به انحراف برده است. زیرا یارانه با هدف کمک به قشر ضعیف و ناتوان جامعه تبیین شده اما در اصل مشکلی از این گروه حل نکرد.

شرایط اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی حاکم بر کشور که این روز‌ها شاید خیلی نمود جدی‌تری در کشور دارد، نشان می‌دهد که مردم شرایط سختی دارند. آنچه که می‌خواهم در این مساله توجه جدی داشته باشم، این است که اکثر جمعیت کشور حقوق‌بگیر هستند؛ حقوق‌بگیرانی که شامل کارمندان، کارگران و بازنشستگان می‌شوند. عمده کسانی هم که امروز مشکلات جدی اقتصادی دارند، همین طبقه حقوق‌بگیران و بازنشستگان هستند.

دولت باید ضمن اصلاح دستمزدها، کنترل تورم و قیمت کالاها، به بخش کسب و کارها و مسائل مالی آن‌ها هم توجه داشته باشد تا بتواند مشکلات اقتصادی مردم را برطرف و شرایط کنونی را اندکی اصلاح کند. به عبارتی اگر دولت بتواند دستمزدها را در کشور واقعی کند،‌ به سمت کنترل نرخ تورم برود و قیمت کالاها را تثبیت کند، در آن صورت از بروکراسی پیچیده پرداخت یارانه در کشور رها خواهیم شد. از سوی دیگر پرداخت یارانه و حمایتهای اجتماعی و معیشتی باید به سازمانهای متولی واگذار شود. این امر باید به سازمان هایی که از اول انقلاب این وظایف را انجام داده و افراد تحت پوشش آنها عمدتا افراد بدسرپرست و بی سرپرست، ‌فاقد درآمد و بیکار و دچار ناتوانی و معلولیت هستند،‌ سپرده شود.

 

 

همچنین مطالعه کنید:

تورم تولیدکننده بخش معدن اعلام شد

به گزارش کسب و کار نیوز ، مرکز آمار ایران طی گزارشی اعلام کرد: در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.