صفحه اصلی / اسلایدر / بانک مرکزی ابزارهای جدید سرمایه گذاری عرضه می کند/افزایش ریسک سرمایه گذاری در بازار ارز
بانک مرکزی ابزارهای جدید سرمایه گذاری عرضه می کند/افزایش ریسک سرمایه گذاری در بازار ارز

بانک مرکزی ابزارهای جدید سرمایه گذاری عرضه می کند/افزایش ریسک سرمایه گذاری در بازار ارز

کسب و کار نیوز- نوسانات شدید نرخ ارز منجر به افزایش انتظارات تورمی شده است. دولت راهکارهای زیادی را برای کنترل و ایجاد ثبات در این بازار ارایه و عملیاتی کرده است. ورود نرخ ارز به کانال 60 هزار تومان و افت چند هزار تومانی آن تنها چندین ساعت پس از کانال شکنی، نشان می دهد ثبات لازم در این بازار وجود ندارد. این اتفاقات ریسک ورود به بازار ارز و خرید و فروش دلار را افزایش داده است. چراکه اکثر متقاضیان بازار ارز در وضعیت فعلی، افرادی هستند که خرید دلار را به عنوان سرمایه گذاری برای آینده می دانند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، در همین رابطه مدیر تالار ارز خدماتیِ مرکز مبادله ارز و طلا با هشدار نسبت به ریسک بالای سرمایه گذاری در بازار ارز گفت: اگر کسی در پی سرمایه گذاری است حتی سرمایه خُرد، بانک مرکزی از دو سه روز آینده ابزارها و مواردی را برای سرمایه گذاری مردم عرضه خواهد کرد. مدیر تالار ارز خدماتیِ مرکز مبادله ارز و طلا گفت: از زمان آغاز به کار مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار ارز خدماتی و تالار ارز حواله‌ای تا کنون حدود چهار میلیون و ۳۰۰ هزار دلار ارز را به متقاضیان تخصیص دادیم.

مسعود توکلی افزود: بخشی از این رقم توسط متقاضیان در سرفصل‌های دانشجویی، فرصت‌های تحقیقاتی و همچنین شرکت‌های هواپیمایی دریافت شده و بخشی هم به صورت مسافری بوده است. وی با بیان اینکه یکشنبه ۷ اسفند, ۹۰۶ مسافر از فرودگاه امام (ره) ارز خود را به ارزش ۴۵۲ هزار دلار دریافت کردند، ادامه داد: در تالار ارز حواله، در مجموع از دوم تا هفتم اسفند ۵۷۸ میلیون دلار عرضه داشتیم که در حدود ۴۷۰ میلیون دلار معامله انجام شد و این میزان تقاضایی بوده که در تالار ارز حواله معاملاتش منعقد شده است.

توکلی درباره نوسانات بازار غیررسمی ارز گفت: به اذعان همه کارشناسان، از جمله کارشناسان بانک مرکزی، کارشناسانی که در حوزه اقتصاد فعالیت می‌کنند؛ اساتید دانشگاه، ‌ فعالان حرفه‌ای بازار که شاید صرافان هستند، واقعیت این است که امروز بازار ارز خطر بسیار بسیار بالایی را دارد، فعالان در بازار بسیار هیجانی عمل می‌کنند، بعضاً آماتورها خیلی به بازار هجوم آوردند و تحت تأثیر هیجانات بازار قرار گرفتند.

مدیر تالار ارز خدماتیِ مرکز مبادله ارز و طلا با اشاره به اینکه ممکن است سودجویان از این فضای ملتهب به نفع خود استفاده کنند، افزود: این تجربه را در سنوات و دوره‌های مشابه گذشته داشتیم که عده‌ای در تلاش بودند از وضعیت ملتهبی که بعضاً بازار ایجاد می‌کند سوء استفاده کنند.

توکلی ادامه داد: بنابراین به طور مشخص، نه تنها توصیه حقیر، که توصیه همه کارشناسان و فعالان حرفه‌ای بازار و استادان دانشگاه این بوده است که این وضعیت، افزایش‌ها و فعالیت بازار ارز فقط و فقط مبتنی بر یک ریسک بالا و حاصل هیجاناتی است که بعضاً از طریق شبکه‌های مختلف القاء می‌شود. وی تاکید کرد: اگر کسی در پی سرمایه گذاری است حتی سرمایه خُرد، بانک مرکزی از دو سه روز آینده ابزارها و مواردی را برای سرمایه گذاری مردم عرضه خواهد کرد و همین طور بازارهای مولدی که وجود دارد.

 

انتظارات تورمی در بازار ارز

کامران ندری، اقتصاددان

ثبات بازار ارز نیاز افزایش ذخایر ارزی و حرکت بانک مرکزی به سمت استقلال است. تنگناهای ارزی منجر به رشد قیمت دلار شده است. در چند ماه اخیر اتفاقات زیادی بر بازار ارز تاثیر گذاشته اند. همواره سیاست های یکسانی برای بازار ارز و کنترل قیمت ها پیاده شده است. در تنگنای ارزی اجرای راهکارهای یکسان و تصمیماتی که تجربه های یکسان داشته است، بدون نتیجه است. پیش بینی می شد در بازار ارز این اتفاقات را شاهد باشیم. چراکه کمبود منابع ارزی وجود دارد. بسته ها و راهکارهایی هم که ارایه می شود تا زمان اجرا و حصول نتیجه، زمان زیادی می خواهد.

تمامی روسایی که در بانک مرکزی فعالیت داشته و دارند در اتفاقاتی مشابه راهکارهایی شبیه به هم را به اجرا درآورده اند. این بدان معناست که زمانی که التهاب در بازار ارز وجود دارد و محدود کردن واردات هم در دستور کار است، برنامه فروش ارز صادرکنندگان با نرخ ثابت مناسب نیست. این در شرایطی است که کمبود ذخایر ارزی نیز وجود دارد. انتظارات تورمی نیز به دلیل اتفاقات و دلایل زیادی افزایش یافته است.

یدا کردن عدد مطلوب نرخ ارز برای اقتصاد، یعنی نرخی که بتواند به رشد اقتصادی و افزایش سطح رفاه در کشور کمک کند، همواره به‌عنوان یک چالش فنی و تخصصی دردسرساز بوده است. نرخ ارز سیاستی نمی‌تواند و نباید در بلندمدت ثابت بماند و لازم است با توجه به تحولات اقتصادی تصحیح شود. متغیرهایی نظیر نرخ رشد نقدینگی در کشور و تحولات اقتصاد کلان در کشورهای طرف تجارت با ایران، در تعیین نرخ ارز موثرند و لازم است در مقاطع زمانی معین، نرخ ارز متناسب با تغییرات اقتصاد کلان در داخل و خارج مورد تجدید نظر قرار گیرد.

به طور کلی یکی از اصلی‌ترین عوامل شکست راهبرد ثبات در بازار ارز و حرکت به سمت نظام چندنرخی، کمبود ذخایر ارزی است. دوره کوتاه کامیابی سیاستگذار در ایجاد ثبات ارزی در قالب نظام تک‌نرخی، مربوط به دوران وفور درآمدهای ارزی است.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.