سرمقاله
اقدامات مناسب در راستای مالیات ستانی از املاک و خودروهای لوکس می تواند به افزایش درآمدهای دولت منجر شود. کاهش فشار بر بخش تولید نیز در همین راستا پیش خواهد رفت. فراریان مالیاتی باید شناسایی و با اعمال قانون، اقدام به پرداخت مالیات کنند. با اجرای درست نظام مالیاتی سهم بخش مولد کشور از پرداخت مالیات کاهش خواهد یافت و به تدریج تولید رونق خواهد گرفت. در سالهای اخیر تعداد فراریان مالیاتی به دلیل اینکه عزم جدی برای شناسایی آنان وجود نداشت، افزایش داشته است. به همین دلیل فشار مالیاتی بر بخش های دیگر اقتصاد وارد شد.
اقدامات اخیر در بخش مالیات ستانی به منظور کاهش فرارمالیاتی قابل قبول و صحیح است اما ضرورت دارد این اقدامات جدی تر دنبال شود. با توجه به گستردگی فرار مالیاتی، اگر دامنه اصلاح پوشش مالیاتی افزایش پیدا کند، قطعاً منابع خوبی در اختیار بودجه کشور قرار میگیرد. قاطعیت دولت در اخذ مالیات میتواند منجر به پایان یافتن یا سرکوب هرچه بیشتر فعالیتهای غیرمولد در کشور شود.
اخذ مالیات از جمله راهکارهای مهم بوده و به نفع رشد اقتصادی است. متأسفانه در دهههای گذشته دولتها بر سر موضوع دریافت مالیات دچار کم کاری جدی شدهاند که به هیچوجه تکرار و تداوم این روش به نفع اقتصاد نیست. در بودجه نسبت به این موضوع نباید کمترین اغماض و کمکاریای صورت بگیرد.
همچنین یکی از محورهای طرح تحول اقتصادی، اصلاح نظام مالیاتی است که به تدریج در حال پیاده شدن است. اما این محور نیاز به رصد نظام جابهجایی نهاده و ستانده تحت یک سامانه هوشمند دارد. تا علاوه بر اطلاع رسانی از ورود عوارض قاچاق، کالاهای نامرغوب، نهادههای ممنوع و اجحاف به عوامل تولید و مصرف کننده در هر مرحلهای از چرخه، جلوگیری کند. در این خصوص عزمی جدی از سوی دولت لازم است. اگر این طرح پیاده شود منافذ قاچاق به حداقل ممکن رسیده و یا بسته میشود.