به گزارش کسب و کار نیوز، روح الله دهقانی فیروزآبادی، مروز در همایش «پیشرانهای اقتصادی فرصتی برای توسعه ملی»، اظهار داشت: بر اساس مطالعات انجام شده ارزش داراییهای شرکتهای بزرگ در دنیا بعضاً تا ۹۶ درصد مربوط به داراییهای نامشهود است و بعضاً شرکتهای بزرگی در دنیا وجود دارد که ۱۱۷ درصد از ارزش داراییهای آنها مربوط به مالکیتهای فکری و یا داراییهای نامشهود است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور افزود: بنابراین قسمت بسیار زیادی از نقدینگی این شرکتها با استفاده از همین تکنیک ارزش دادن به مالکیت فکری و غیره مشهود است که امروز حرف اول را در دنیا در تولید ارزش میزند.
وی بیان داشت: در دنیا به دو نوع مالکیت فکری و معنوی بها داده میشود که یکی مالکیت فکری فناورانه و دیگری مالکیت فکری هنری است که در کشور از هر دو محروم هستیم. دهقانی فیروزآبادی بیان داشت: تا زمانی که در اقتصاد دانش بنیان مبحث مالکیت فکری به معنای واقعی ارزش ایجاد نشود اتفاقی نخواهد افتاد البته در دولت و حاکمیت خوشبختانه به این مفهوم رسیدهاند.
وی با اشاره به صنعت خودروسازی بیان داشت: در این صنعت یک شرکت خودروساز باید دارای دهها هکتار سایت باشد و دارای میلیاردها سرمایه و با دو تن مواد اولیه محصولی به قیمت ۳۰ هزار دلار تولید میکند که به بعضاً ۱۰ درصد سود دارد اما در مقابل صنعتی وجود دارد با زمین و سرمایه بسیار کمتر، محصولی تولید میکند که به ازای چهار ویال پنج گرمی یعنی بیست ویال، ۳۰ هزار دلار دریافت میکند و سود ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصدی دارد.
دهقانی فیروز آبادی بیان داشت: وقتی از اقتصاد صحبت میکنیم یعنی در مورد این مسائل صحبت میکنیم بنابراین امیدوارم اینبار در اقتصاد دانشبنیان دیر بیدار نشویم؛ در اقتصاد دانشبنیان باید از امروز برای ۵ سال آینده روی توسعه ارزشهای جدید که عموما نرم افزاری هستند سرمایهگذاری شود.
در ادامه این همایش، مصطفی طاهری، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: اگر بودجه و لایحهای که دولت به مجلس میدهد با کسری مواجه باشد و مجلس آن را تصویب کند یا به آن کسری اضافه کند، نتیجه آن تورم خواهد بود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان داشت: اگر تراز سیستم بانکی درست نباشد به معنای خلق پول است، بنابراین از این مدلگیرها زیاد وجود دارد؛ یعنی ریشههای ناسالم اقتصادی که مدام در حال افزایش است، زیاد وجود دارد.
وی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ کل بودجه دولت تقریبا ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود که ۴۵۰ هزار میلیارد تومان آن کسری بود.
وی با اشاره به موضوع ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی گفت: وقتی چنین موضوعی از سوی بانک مرکزی مطرح شد معلوم بود که قیمت ارز بالا خواهد رفت ضمن اینکه این موضوع خلاف قانون بود زیرا براساس قانون قیمت ارز باید شناور مدیریت شده باشد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان داشت: امروز قوانین ما دلالی را تشدید میکند. طاهری در زمینه تشکیل مرکز مبادله ارز و طلا بیان داشت: من فقط نام آن را شنیدهام، مشکل ما آن است که هنوز حکمی خشک نشده است رئیس بانک مرکزی مصاحبه میکند و از یک ماه پیش میگوید که قرار است مرکز مبادلات ارزی راهاندازی کنیم؛ بهتر آن است که زیرساختها را برای انجام کاری فراهم کنیم و بعد آن را اعلام کنیم و به عبارتی مسیری را نبندیم تا مسیر دیگر باز شود بلکه کار بهطور کامل انجام شود و تا زمان تکمیل آن مسیر قبلی را نبودیم.