صفحه اصلی / اسلایدر / افزایش ۵ برابری قیمت مصالح ساختمانی و تغییر روزانه قیمت مسکن/ساخت و ساز گران تر شد/فرار سرمایه از بازار مسکن
افزایش ۵ برابری قیمت مصالح ساختمانی و تغییر روزانه قیمت مسکن/ساخت و ساز گران تر شد/فرار سرمایه از بازار مسکن

افزایش ۵ برابری قیمت مصالح ساختمانی و تغییر روزانه قیمت مسکن/ساخت و ساز گران تر شد/فرار سرمایه از بازار مسکن

کسب و کار نیوز- گرانی مصالح ساختمانی در ماههای اخیر به گرانی ساخت و ساز و در نهایت افزایش قیمت مسکن منجر شده است. این تغییرات قیمتی اخیرا به صورت روزانه اتفاق می افتد و کمتر کسی می تواند قیمت مسکن را حتی تا چند روز آینده پیش بینی کند. مصالح ساختمانی روزانه تغییر قیمت دارند و شیب افزایش قیمتها نیز بسیار تند است. بسیاری از پروژه های عمرانی و ساخت و ساز خوابیده و انبوه سازان از ورود به بازار ساخت و ساز امتناع می کنند. درحال حاضر بسیاری از سازندگان از گرانی مصالح ناراحتی دارند و این موضوع را دلیل رشد قیمت مسکن می دانند در این میان مسئولین براین باورند که به زودی بازار مصالح به قیمت سابق باز می گردد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، بر اساس این گزارش در این نوسانات قیمتی بازار مصالح ساختمانی تنها مصرف کنندگان هستند که به دلیل رشد قیمت مصالح و قیمت تمام شده ساخت مسکن با مشکل خرید روبرو خواهند شد بنابراین در این شرایط باید دولت با ارائه راهکارهای مناسب بازار مسکن را به سمت ثبات هدایت کند.

در همین رابطه عضو کانون انبوه سازان گفت: گرانی مصالح ساختمانی می تواند پروژه های حمایتی را متوقف می کند. در چند روز گذشته خبر افزایش یونولیت و دیگر مصالح ساختمانی به گوش رسید با توجه به اینکه این افزایش‌ها می‌تواند ساخت و سازها را با سختی همراه کند از سوی دیگر قیمت مسکن نیز افزایش می‌کند در این خصوص ایرج رهبر، عضو کانون انبوه سازان گفت.

ایرج رهبر؛ عضو کانون انبوه سازان در خصوص افزایش قیمت مصالح ساختمانی گفت: هر مصالحی گران شود بر بازار مسکن تأثیر مستقیم دارد و حتی روی ساخت و سازها تأثیر می‌گذارد. وی در ادامه از افزایش قیمت یونولیت گفت: یونولیت یک نوع سقف است که بین طبقات استفاده می‌شود و بتن ریزی ها بر روی یونولیت صورت می‌گیرد از هفته گذشته قیمت یونولیت ۵ برابر شده است از سوی دیگر از اول سال که ۷۰ تومان بوده ۴۰۰ هزار تومان شده است.

این عضو کانون انبوه سازان در ادامه گرانی‌ها گفت: فولاد و سیمان هم از مصالحی هستند که گران شده است با توجه به اینکه مسئولان آلارم اشتباه می‌دهند و این اعلام می‌کنند که گرانی صورت نگرفته و ارزان شده است اما قیمت‌های بازار اتفاقات دیگری را می‌گوید با این وضع گرانی مصالح مشکلات ساخت و ساز ادامه خواهد داشت.

ایرج رهبر در پایان از احتمال توقف ساخت سازهای حمایتی گفت: با این وضع گرانی ساختمان‌های خود مالکی که تکلیفشان مشخص است هرچه مصالح گران بخرند گران می‌فروشند اما مسکن‌های حمایتی مثل مهر، ملی و… که قراردادها بسته شده است و انبوه ساز با گرانی نمی‌تواند بسازد اعلام ورشکستگی می‌کند یا اینکه پروژه را متوقف می‌کند.

افزایش تقاضای سرمایه‌ای در بازار مسکن

حسن محتشم، کارشناس مسکن

افزایش قیمت زمین به عنوان مهم ترین عامل تاثیرگذار به گرانی ساخت و ساز منجر شده است. مصالح ساختمانی نیز به دلایل مختلف نوسانات قیمتی بسیاری در مدت اخیر داشته اند. در مجموع این عوامل دست به دست هم داده اند تا ساخت و ساز گران تر شود. تورم موجود در اقتصاد بر بازار مسکن و مصالح ساختمانی نیز تاثیر گذاشته است. تورم بخش مسکن متاثر از تورم عمومی کشور افزایش یافته است. بسیاری از مصالح ساختمانی روزانه تغییر قیمت دارند. این مهم توانسته بخش مسکن و ساخت و ساز را وارد رکود کند. تعمیق رکود در بازار مسکن به ضرر سازنده و مصرف کننده تمام می شود. تورم باید در کشور کنترل شود. تا زمانی که تورم بالا در اقتصاد داریم بخش مسکن هم به تورم خود ادامه می دهد.

باید افزایش قیمتها در بازارهای موازی با بازار مسکن کنترل شود. ثبات قیمتی باید بر بازارهای موازی حاکم شود. در غیر این صورت افزایش قیمت مسکن غیرقابل اجتناب است. گرانی ارز، افزایش نرخ تولید، گرانی نهاده‌های ساختمانی، تورم در سایر بازارها، کاهش قدرت خرید مردم همه این‌ها عواملی برای تقویت تورم در بازار مسکن محسوب می‌شود. در این شرایط بدیهی است که قطعاً نرخ اجاره بها نیز به تبعیت از این افزایش‌ها تغییر و باز به مسیر گرانی و تورم خود ادامه دهد.

در حال حاضر سرعت افزایش قیمت خانه نسبت به سال گذشته بیشتر شده تا جایی که توان مالی اجازه خرید ملک را به مردم و خریداران کمتری می‌دهد. این وضعیت نشان می دهد که افزایش نرخ نهاده‌های ساختمانی در کنار نرخ ارز، دستمزد‌ها و سایر ضروریات تولید باعث گرانی خانه‌های کوچک متراژ و نوساز شده است.

به دلیل رشد قیمت مسکن از حدود ده سال قبل تقاضای واقعی امکان ورود به بازار نداشته و هم‌اکنون نیز ندارد. عموما تقاضاهایی که در هر مقطعی ایجاد شده سرمایه‌ای بوده است. این سرمایه‌ی کاذب به هر حال وجود دارد و تعیین‌کننده‌ قیمت است. اگر تقاضای واقعی هم به بازار بیاید افزایش قیمت تشدید می‌شود.

دولت باید هرچه سریعتر برای سامان بخشی به وضعیت بازار مسکن برنامه ارائه دهد نه اینکه با طرح وعده‌هایی که خود می‌داند غیر عملی است تنها برای مدت زمان کوتاه بازار را تسکین و بعد از آن دوباره وارد تنش جدید قیمتی کند. اگر وضعیت قیمت‌ها به ثبات نرسد، تورم در این بازار تا پایان سال به حدی افزایش می‌یابد که از قدرت خرید دهک‌های مختلف جامعه خارج می‌شود و تنها عده خاص متقاضی خرید ملک خواهد شد. این انحصار وضعیت قیمت‌ها را بشدت به سمت گران‌تر شدن مسکن هدایت خواهد کرد.

 

همچنین مطالعه کنید:

رکوردشکنی در تصویب ۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی

به گزارش کسب و کار نیوز ، «امیر علیجانی» با بیان این مطلب افزود: هم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.