صفحه اصلی / اسلایدر / خریداران دلار غیب شدند/ گشت نامحسوس در بازار ارز
خریداران دلار غیب شدند/ گشت نامحسوس در بازار ارز

خریداران دلار غیب شدند/ گشت نامحسوس در بازار ارز

کسب و کار نیوز- گفته می شود بانک مرکزی قصد دارد تعهد ارزی را برای یکسری ارزهای صادراتی کالاهای سنتی و کشاورزی بردارد و این کالاها بدون تعهد ارزی صادر شوند. با این حساب در صورت ابلاغ این تصمیم، ارز حاصل از صادرات این کالاها به جای نیما مستقیما به بازار وارد می‌شود.

به گزارش کسب و کار نیوز، کاهش شنبه در بازار ارز، روز یکشنبه متوقف شد. دلار هرات که در معاملات پشت خطی شنبه شب تا ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان پایین آمده بود، در این حد حمایت شد و یکشنبه کار خودش را در ۳۹ هزار و ۲۰۰ تومان شروع کرد و تا ۴۰ هزار و ۸۰۰ تومان هم بالا رفت. در نهایت هم روز را با ۴۰ هزار و ۱۵۰ تومان به پایان رساند.

تحلیل ها از رفت و برگشت قیمت دلار هرات

یکسری از معامله‌گران با اشاره به ریزش ۵۰۰۰ تومانی هرات از سقف تاریخی خودش و برگشت رو به بالای روز یکشنبه معتقدند که این برگشت می‌تواند پولبک ۵۰ درصدی ریزش باشد. به همین خاطر هم می‌گفتند باید به ناحیه ۴۰ هزار و ۸۰۰ تا ۴۱ هزار هرات دقت کرد.

درباره آینده بازار، معامله‌گران تصور می‌کنند اگر هرات دو کف ۴۰ و ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان را از دست بدهد دوباره وارد روند نزولی می‌شود و می‌تواند کف جدید ببیند و اگر بالای ۴۰ هزار تومان بماند از روند نزولی صرف‌نظر کرده است.

گروهی هم معتقدند که نرخ هرات در حوالی ۴۰ هزار تومان رنج می‌شود و با خبر سفر گروسی به ایران شروع به کاهش مجدد می‌کند.

شایعه در بازار ارز

یک شایعه در بازار یکشنبه بود که رافائل گروسی رئیس کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توییت زده که سفر خودش به ایران را لغو کرده است. صحت‌سنجی هانشان می‌دهد حداقل در توییتر خبری از این اتفاق نبوده است.

 

فضای هیجانی در بازار دلار

باتوجه به جو رفت و برگشتی نرخ که در بازار است، هرکس سازی می‌زند و بسته به جایگاهی که دارد سیگنال می‌دهد. معامله‌گران قدیمی هم می‌گویند که همه تحلیلگر شده‌اند و جو را هیجانی‌تر می‌کنند. آن‌ها توصیه می‌کردند که در این فضا باید نظاره‌گر بود و این بازار جای هول کردن و هول شدن نیست.

روز مهم بازار ارز

اغلب معامله‌گران دوشنبه را روز مهمی می‌دانند و می‌گویند روند این روز می‌تواند جهت بازار را تعیین کند. این معامله‌گران معتقدند که احتمال اختلال نت و خارج شدن چارت از دست تحلیلگران وجود دارد؛ البته این گمانه‌زنی است و امیدوارند که اینگونه نباشد.

خریداران دلار غیب شدند /مُفت بری در بازار

در مجموع هم فضای بازار طوری است که خریدار به سختی پیدا می‌شود و اغلب کسانی که می‌خرند، می‌خواهند ارزان‌خری کنند به همین خاطر هم اختلاف خرید و فروش بالاست.

همچنین، نبود خریدار موجب شده که نرخ کانال از نرخ بازار فاصله داشته باشد و حتی نرخ‌ها خیلی متنوع‌تر شوند.

چرا خریدار در بازار نیست؟

نخست بخاطر جو انتظامی و دوم بخاطر بستن حساب. معامله‌گران دیگر مثل قبل از هرکسی دلار نمی‌خرند و قبل از خرید روزه شک‌دار می‌گیرند.

در بازار یکشنبه معامله‌گران می‌گویند شاهد یک پدیده جدید هستیم؛ گشت نامحسوس. آن‌ها معتقدند یکسری‌ها هستند که در قالب خریدار یا فروشنده به بازار می‌آیند و کار آن‌ها در اصل، شناسایی است. همچنین می‌گویند این دسته از افراد حتی به صرافی‌ها هم سر می‌زنند.

باتوجه به حذف نرخ توافقی هم نرخ روی تابلو صرافی‌ها خیلی متنوع شده است. دلار روی تابلو از ۳۷ هزار بود تا ۳۸ هزار، و یورو از ۳۸ هزار و ۵۰۰ تا ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان.

حباب سکه امامی چقدر شد؟

حباب سکه امامی که در روز شنبه زیر سه میلیون آمده بود در معاملات یکشنبه دوباره با رشد ۵۰۰ هزار تومانی به سه میلیون برگشت.

نکته بازار این بود که معامله‌گران می‌گویند سکه رفاه در ۱۹ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان صف خرید بود و جالب اینکه در ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بسته شد.

 

دلار توافقی حذف می شود؟

درباره حذف دلار توافقی هم صحبت‌های متنوعی در بازار وجود داشت. یکسری‌ها می‌گویند از آنجایی که حجم فروش صرافی‌ها محدود است، بازارساز نمی‌تواند این کار را انجام دهد که در نرخ آزاد، هرچقدر دلار بخواهند به متقاضی دهد و خود همین هم باعث می‌شود که دوباره بازار آزاد راه خودش را برود.

در مقابل از بانک مرکزی شنیده می‌شود نرخ‌های مختلف جمع می‌شود و فقط یک نرخ مبادله‌ای تعریف می‌شود.

تصمیم مهم درباره ارزهای صادراتی

خبر دیگر اینکه بانک مرکزی قصد دارد تعهد ارزی را برای یکسری ارزهای صادراتی کالاهای سنتی و کشاورزی بردارد و این کالاها بدون تعهد ارزی صادر شوند. با این حساب در صورت ابلاغ این تصمیم، ارز حاصل از صادرات این کالاها به جای نیما مستقیما به بازار وارد می‌شود.

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.